Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο Κουτσούμπας απλώνει το χέρι σε όσους 'νιώθουν αριστεροί'

Το εργοστάσιο της ΕΒΓΑ επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, όπου μίλησε στους εργαζόμενους, δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις τους και στη συνέχεια είχε συνάντηση με το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου. Ο Δ. Κουτσούμπας αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ευρώπη, την ενημέρωση που είχε από τον Έλληνα πρωθυπουργό και κάλεσε όσους είχαν αυταπάτες για μια "καλύτερη ζωή" από το ΣΥΡΙΖΑ, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ.
AdTech Ad

Για την αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση

Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και την απόφαση του Eurogroup σχολιάζοντας: "Bρισκόμαστε μπροστά σε μεταρρυθμίσεις, που εμείς ξέρουμε βέβαια ως εργατική τάξη, ως εργάτες ότι αυτό μεταφράζεται σε αντεργατικά μέτρα, σε νέο γονάτισμα του λαού, σε ματωμένα πλεονάσματα, που σημαίνει ότι ο λαός ματώνει για να δημιουργήσει αυτά τα πλεονάσματα και όχι βέβαια οι μεγαλοκαρχαρίες, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια"
Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομία, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως ενδεχομένως θα υπάρξει ανάπτυξη, ωστόσο σχολίασε: "το εργατικό κίνημα να είναι κατηγορηματικό και απόλυτο, ότι αυτή η ανάπτυξη, αν έρθει και όποτε έρθει, θα ωφελήσει μόνο τους ομίλους, θα ωφελήσει μόνο το κεφάλαιο, δεν έχει να προσφέρει τίποτα για τον εργαζόμενο λαό".

Κρίση και πόλεμος

"Μας ανησυχούν όλες οι εξελίξεις στην περιοχή. Έχουν βγει μεγάλα μαχαίρια, οι ενεργειακές πηγές στην περιοχή είναι τεράστιες, που σημαίνει ότι και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα που συγκρούονται στην περιοχή είναι επίσης πάρα πολύ μεγάλα" ανέφερες για τις εστίες φωτιάς στα "περίχωρα" της Ελλάδας και τη Μέση Ανατολή.  Ο γγ του ΚΚΕ άσκησε κριτική και για το γεγονός πως όπως είπε η "Ελλάδα συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε αποστολές εκτός συνόρων, με στρατεύματα, αξιωματικούς και στρατιώτες, σε 13 χώρες, που είναι για τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και όχι για τα συμφέροντα της Ελλάδας". Όπως είπε, οι ελληνικές δυνάμεις "δεν υπερασπίζονται τα σύνορα ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας".
Σχετικά με τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ είπε: "Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να λες «ειρήνη», πρέπει να λες σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτή η ειρήνη. Πρέπει να πεις «έξω το ΝΑΤΟ», πρέπει να πεις ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση, είναι η σημερινή κυβέρνηση, οι χτεσινές και οι αυριανές".

Για την ανασύνταξη του κινήματος και την κοινωνική συμμαχία

"Εμείς οι κομμουνιστές πρωτοστατούμε στο πιο απλό πρόβλημα, να υπάρχουν καλές εργασιακές συνθήκες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να υπάρχουν μισθοί, συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά για όλους, να μην απολύεται κανένας συνάδελφος" είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και μόλησε για "αλλαγή τάξης στην εξουσία. Αλλαγή συνολικά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, με την κοινωνικοποιημένη παραγωγή".
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους που ψήφιζαν άλλα κόμματα, "μπορεί να ψήφιζαν ΝΔ, άλλοι ΠΑΣΟΚ, άλλοι ΣΥΡΙΖΑ, άλλες δυνάμεις" να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ο γγ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη μνεία σε πολίτες που όπως είπε νιώθουν αριστεροί: "Ιδιαίτερα έναν κόσμο που νιώθει αριστερός, που είναι προοδευτικός, έχει παλέψει, νιώθει και θέλει να αντισταθεί, νιώθει αυτή την καταπίεση, και που είχε αυταπάτες ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του. [...] Του λέμε η λύση δεν είναι η ατομική απομόνωση, δεν είναι να κάτσεις σπίτι σου, αλλά να συμπορευθείς με το ΚΚΕ".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-koytsoumpas-aplwnei-to-xeri-se-osoys-niwthoyn-aristeroi.4732233.html

1 σχόλιο:

  1. Κόψτε Τον Γκαιμπελισμό Σας !

    1ον. Το Πρόβλημα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ο Σόιμπλερ! Το Πρόβλημα ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑγγλοΑμερικάνικοι Λακέδες στο Ελλάντα τους που φτιάξαν!

    2ον. Η SPD παίζει ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ Παιχνίδι όπως πριν ανέλθει (Δίνοντας της την Εξουσία το ΑγγλοΑμερικάνικου!!! Κεφάλαιο) η NSADAP στην Εξουσία!!! Η SPD Παίζει το ΊΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ Όπως ΤΌΤΕ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον ... Ελληνιστί ... Λένιν! Εδώ η SPD την Ίδια την Χώρα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα θα ... βοηθήσουν;;; Άλλωστε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Κυβέρνηση της Γερμανίας... με ... SPD μαζί με τους Grünen ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Μετά ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ... ΗΠΑ!!!) Βλ. Γιουγκοσλαβία!

    3ον. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (Μοναδική Φυλή/Ράτσα/Γέννος που Έχει Αυτή Την Ιδιαιτερότητα στην Υφήλιο!!!) ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ!!! Τα Αστέρια/Ήλιος Αυτοπροσδιορίζωνται με Το Φως Τους Μέσα Στο Σκότος Του Διαστήματος! Οι Πλανήτες Ετεροπροσδιορίζωνται Απέναντι στο Φως Της Ζωής! Καταλάβατε ΣΚΑΤΟΛΑΚΕΔΕΣ;;; Διότι Εάν Εσείς Είσται Έλληνες εάν Εσείς Εχεται Ελληνική Αντίληψη Τότε Εγώ/Εμείς Είμαστε Μεμέτηδες!!!



    Υ.Γ. Και Εμείς Απλώνουμε Τα Χέρια Μας για Όσους Όχι μόνο Αισθάνονται Αλλά Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ (ΛαοΔημοκράτες ΑριστεροΕπαναστάτες Κουμουνιστές!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή