Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

HSBC: Αναπόφευκτο το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα. Η κρίση θα επανέλθει σε λίγους μήνες

HSBC

Ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης θα είναι χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, τους δανειστές της και τους επενδυτές
Παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και παρά τις εγγυήσεις σχετικά με τη συζήτηση μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα δεν φαίνεται να μπορεί να αποφύγει ένα τέταρτο μνημόνιο.

Αυτό προκύπτει από ανάλυση της HSBC, όπου αναφέρεται ότι η Αθήνα χρειάζεται σημαντική βοήθεια από τους δανειστές της εάν τελικά θέλει να ξεμπερδέψει με τα προγράμματα διάσωσης και να βγει στις αγορές.
«Περαιτέρω πρόοδος στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται απίθανη τις επόμενες εβδομάδες» υποστηρίζει ο Fabio Balboni της HSBC, ο οποίος δεν βλέπει ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ βιάζονται να μειώσουν το ελληνικό χρέος πριν το επόμενο καλοκαίρι.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ως ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα και θετικό σημάδι για τους επενδυτές.
Αλλά, η ΕΚΤ -όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times- έχει δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερες διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν την ένταξη στο QE.
«Χωρίς καμία στήριξη από το QE της ΕΚΤ ή τον ESM, τότε έως το τέλος του προγράμματος διάσωσης, το Eurogroup μπορεί τελικά να εγκρίνει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, αλλά πιθανότητα θα είναι πολύ αργά για μια καθαρή έξοδο ή ακόμα κι ένα προληπτικό πρόγραμμα.
Έτσι, η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης» επισημαίνει ο Balboni της HSBC.
Όπως σχολιάζεται όμως στο δημοσίευμα, ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης θα είναι χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, τους δανειστές της και τους επενδυτές αφού η οικονομία έδωσε μάχη για να κερδίσει οποιαδήποτε δυναμική αφού έχασε το 27% της παραγωγής μετά την οικονομική κρίση.
«Ενώ οι αγορές ίσως να μην ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία για κάποιο διάστημα, μπορούμε ακόμα να περιμένουμε πολλή νευρικότητα θόρυβο σχετικά με την Ελλάδα τους προσεχείς μήνες», προσθέτει ο κ. Balboni.


http://www.iskra.gr/hsbc-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/

1 σχόλιο:

  1. Κόψτε Τον Γκαιμπελισμό Σας !

    1ον. Το Πρόβλημα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ο Σόιμπλερ! Το Πρόβλημα ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑγγλοΑμερικάνικοι Λακέδες στο Ελλάντα τους που φτιάξαν!

    2ον. Η SPD παίζει ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ Παιχνίδι όπως πριν ανέλθει (Δίνοντας της την Εξουσία το ΑγγλοΑμερικάνικου!!! Κεφάλαιο) η NSADAP στην Εξουσία!!! Η SPD Παίζει το ΊΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ Όπως ΤΌΤΕ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον ... Ελληνιστί ... Λένιν! Εδώ η SPD την Ίδια την Χώρα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα θα ... βοηθήσουν;;; Άλλωστε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Κυβέρνηση της Γερμανίας... με ... SPD μαζί με τους Grünen ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Μετά ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ... ΗΠΑ!!!) Βλ. Γιουγκοσλαβία!

    3ον. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (Μοναδική Φυλή/Ράτσα/Γέννος που Έχει Αυτή Την Ιδιαιτερότητα στην Υφήλιο!!!) ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ!!! Τα Αστέρια/Ήλιος Αυτοπροσδιορίζωνται με Το Φως Τους Μέσα Στο Σκότος Του Διαστήματος! Οι Πλανήτες Ετεροπροσδιορίζωνται Απέναντι στο Φως Της Ζωής! Καταλάβατε ΣΚΑΤΟΛΑΚΕΔΕΣ;;; Διότι Εάν Εσείς Είσται Έλληνες Τότε Εγώ/Εμείς Είμαστε Μεμέτηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή