Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Η Ιστορία δεν σβήνει, ο σοσιαλισμός δεν ξεθεμελιώνεται



«Τα πολλά θύματα που δώσαμε στο όνομα της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας της χώρας μας, οι αμέτρητες απώλειες και τα βάσανα που υπέφερε ο λαός μας την περίοδο του πολέμου, η υπερεντατική εργασία στα μετόπισθεν, αλλά και στο μέτωπο, που δόθηκε στο βωμό της πατρίδας, δεν έγιναν άδικα και στέφθηκαν με την πλήρη νίκη ενάντια στον εχθρό. Ο αιώνιος αγώνας των σλάβικων λαών για την ύπαρξή τους και την ανεξαρτησία τους έληξε με τη νίκη κατά των Γερμανών κατακτητών και των τυράννων».

(Από το Διάγγελμα του Στάλιν προς το λαό – Πράβντα, 10 του Μάη 1945)

Στην Πολωνία, όπου με νόμο απαγορεύεται η «προπαγάνδα του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε άλλου ολοκληρωτικού καθεστώτος» και η χρήση «κομμουνιστικών συμβόλων» διώκεται δια ροπάλου από την αστική εξουσία, η βουλή αποφάσισε την κατεδάφιση μνημείων της σοβιετικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφιερώνονται στον Κόκκινο Στρατό.

Η Πολωνία δεν είναι βέβαια η μοναδική περίπτωση. Στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Ρουμανία έχει απαγορευτεί η δράση των κομμουνιστικών κομμάτων· το σφυροδρέπανο και άλλα «κομμουνιστικά σύμβολα» διώκονται επίσης στην Ουγγαρία, στην Τσεχία (το Κομμουνιστικό Κόμμα εκεί έχει για σύμβολο… κεράσια), στη Γεωργία, στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία μάλιστα αποτελούν συχνό φαινόμενο  οι εξαφανίσεις και οι δολοφονίες κομμουνιστών, ενώ και σε άλλες χώρες οι κομμουνιστές αντιμετωπίζουν διακρίσεις, τους απαγορεύεται να εργαστούν και τους στερούν τα πολιτικά τους δικαιώματα.............Διαβάστε το ολόκληρο στην ΚΑΤΙΟΥΣΑ (κλικ!)

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_77.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου