Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

(Εξαιρετικό)! Μέσα στο μπάχαλο της διαπλοκής βουλιάζει το βαπόρι της παραλλαγής!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Ο μεγάλος, πραγματικά αυθεντικός δημοσιογράφος Μάριο Mοντιάνο, μου έμαθε να ξεκινώ το διάβασμα των ελληνικών εφημερίδων από την "Εστία" για να περάσω μετά στον "Ριζοσπάστη" και τις υπόλοιπες. Τότε, πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια δεν ήξερα την "φιλοσοφία" αυτής της ρουτίνας. Αργότερα, ωστόσο, κατάλαβα και μου έγινε συνήθεια της καθημερινής ζωής μου. Ήταν ζήτημα κουλτούρας στη δημοσιογραφική τάξη πραγμάτων για τον σχηματισμό μιας πλουραλιστικής και απροκατάληπτης πολιτικής γνώμης. Απαραίτητο εφόδιο για να κτίσεις τον δικό σου (προσωρινό) κόσμο των ειδήσεων και αξιολογήσεων στη συνέχεια της καθημερινότητας σου.
Σήμερα, ωστόσο, ξεκινώντας όπως πάντα από την "Εστία" δεν χρειάστηκε να πάω παρακάτω. Καταδήλωνε στο πρωτοσέλιδό της, όλα όσα υποδηλώνονταν και σε κάποιες περιπτώσεις προδηλώνονταν στις υπόλοιπες εφημερίδες στο "πολιτικό σώμα": "Η νέα διαπλοκή «όζει» πιο πολύ από τα σκουπίδια! Κυβέρνησις, κόμματα, υπουργοί, επιχειρηματίες έχουν πατήσει «κόκκινη γραμμή»".
Μάλιστα, αναγνώστη μου, περί αυτού ακριβώς πρόκειται και δεν χρειάζεται να σημειώσω τίποτε περισσότερο για να περιγράψω την πραγματικότητα! Όπως ξέρεις, ποτέ δεν έχω γράψει κάτι που θα.....
το βρείς αλλού και σε άλλον, ασχέτως αν συμφωνώ. Διάβασέ το στον άλλον! Διάβασε το πρωτοσέλιδο άρθρο (26 Ιουνίου 2017) της "Εστίας", το οποίο περιγράφει τη σημερινή πραγματικότητα χωρίς χρώματα και αρώματα! Ναι, "όζει" και η  δυσοσμία δεν καλύπτεται ούτε από το πιο ακριβό γαλλικό άρωμα!  

Τι έχω να προσθέσω εγώ; Απλώς την εκτίμηση πως το βαπόρι της παραλλαγής (δηλαδή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα), το οποίο ήρθε στα πράγματα ως το καράβι που θα ταξίδευε τους Έλληνες στην περιπέτεια της πολιτικής αλλαγής  και απαλλαγής - από την επιτροπεία της τρόικας και τη διαπλοκή -  δεν μπορεί πλέον παρά να βουλιάξει στο μπάχαλο και στον βούρκο των διαπλεκομένων σχέσεων.
Στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν για πολλά χρόνια να το λένε: Γλιτώσαμε από τα κύματα των δανειστών και βουλιάξαμε σε ένα βούρκο με λασπόνερα διαπλοκής! Δεν θα έχουν άδικο, αλλά έτσι θα απομακρύνονται από την μικρή και δυσάρεστη αλήθεια. Είναι η ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από την αρχή και άκρως υποκριτικά έπαιξε με τη διαπλοκή, φιλοδοξώντας μάλιστα να μεταβληθεί σε ρυθμιστικό της παράγοντα. Υπήρξαν παιδαριωδώς αμετροεπείς και τώρα θα υποστούν τις συνέπειες. Αν δεν πετύχουν "οικουμενική" διαφυγή, θα έχουν βαριά εκλογική πτώση, εξαιτίας του μπάχαλου της διαπλοκής.
"Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες", ακόμη και οι καλοταϊσμένες από το χέρι του κότες! Αυτή τη στιγμή ο κύριος Τσίπρας παίζει σε πολλά διαπλεκόμενα ταμπλό, ακολουθώντας τη μέθοδο της παραλλαγής που ανέπτυξε κατα την περίφημη διαπράγματευση με τους επίσημους δανειστές και κατά τη διαδικασία πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων εσωτερικής υποτίμησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Δεν θα αποδώσει, καθώς στο πεδίο της διαπλοκής δεν υπάρχει παραλλαγή, παρά μόνον παραλογή, δηλαδή μια πλαστή υπόθεση σε σύγκρουση με άλλη και άλλες πλαστές υποθέσεις, οι οποίες, ωστόσο, κατασευάζονται έτσι για να διασκεδαστούν πραγματικά εγκλήματα, σκληροί έως φονικοί αποκλεισμοί και συνωμοτικές πρακτικές μαφιόζικου τύπου. Όποιος πολιτικός μπλέκει σε αυτές δεν έχει καλό τέλος. Τέλος!

Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_424.html#ixzz4l8h2TVvr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου