Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΚΚΕ: Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη

ΚΚΕ: Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη

«Τα 65,6 εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι δεν είναι απλώς μια “ανθρωπιστική κρίση”. Είναι η τραγική επιβεβαίωση του πραγματικού χαρακτήρα ενός συστήματος που, όταν δεν μπορεί να λύσει τις αντιφάσεις του τσακίζοντας τα δικαιώματα των λαών, καταφεύγει στον πόλεμο σπέρνοντας φρίκη, θάνατο και προσφυγιά. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη» τονίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καλλιεργεί το μύθο της δήθεν ανθρώπινης στάσης απέναντι στους πρόσφυγες, δεν είναι “αθώα του αίματος”» προσθέτει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «ευθύνεται για τον εγκλωβισμό 62.000 προσφύγων στην Ελλάδα και το διπλό εγκλωβισμό -κάτω από άθλιες συνθήκες- στα νησιά».


«Έφερε την ειδική ναυτική ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο, με πρόσχημα τους πρόσφυγες και μετανάστες. Δίνει το 2,4% του ΑΕΠ, 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, που τα κλέβει από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, στη ΝΑΤΟϊκή δολοφονική μηχανή. Προσφέρει στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές πολλαπλές διευκολύνσεις και υπηρεσίες, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και την χρονική επέκτασή της. Συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υπηρετώντας το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του εγχώριου κεφαλαίου. Εμπλέκει το λαό, όλο και πιο βαθιά, στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ευθύνεται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά» σημειώνει.

Το ΚΚΕ στο τέλος της ανακοίνωσής του «που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενωμένα και οργανωμένα:

-Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.
-Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
-Καμία ανοχή στον εθνικισμό και το ρατσισμό.
-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες
-Απεγκλωβισμός των προσφύγων και διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ
-Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσον καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.»


http://www.zougla.gr/politiki/article/ke-o-imperialistikos-polemos-tsakizi-oti-afini-or8io-i-imperialistiki-irini


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου