Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Δυναμική αντίδραση φοιτητών κατά της αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ του εκφραστή των σκληρών μνημονίων πρόεδρο της Κομισόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σήμερα, 28/6 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση φοιτητών ύστερα από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων στον αντιπρύτανη του ΑΠΘ κ. Λαόπουλο και στον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής κ. Δέλλιο με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του ΑΠΘ να αναγορευτεί ο Γιούνκερ επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:36
Απέναντι στο αίτημα  ήταν φανερή η ύστατη κοροϊδία των πρυτανικών αρχών και της κοσμητείας: ο πρύτανης Μήτκας που εισηγήθηκε την αναγόρευση του Γιούνκερ δεν εμφανίστηκε ποτέ, όπως συνηθίζει, για να ακούσει τα αιτήματα των φοιτητών. Ο κοσμήτορας Δέλλιος κι ο αντιπρύτανης Λαόπουλος από την άλλη σε μια ατμόσφαιρα εμπαιγμού υποστήριζαν ότι η αναγόρευση του Γιούνκερ είναι «προσωπική τους άποψη, η οποία έγινε απόφαση των οργάνων του πανεπιστημίου και αυτό δεν αλλάζει επειδή το θέλουν οι φοιτητές» και ότι  «τα οφέλη από την αναγόρευση είναι πολλαπλά, όπως η στήριξη του Γιούνκερ στα προγράμματα Erasmus, κοκ».

Από την πλευρά των φοιτητών κατατέθηκαν επανειλημμένα τα αιτήματα να κοινοποιηθούν στο site της Νομικής σχολής τα ψηφίσματα των φοιτητικών συλλόγων που αντιτάσσονται στην αναγόρευση Γιούνκερ, να οριστεί συνέλευση κοσμητείας για να κατατεθεί το αίτημα των φοιτητών για την ανάκληση της αναγόρευσης, να ανακοινωθεί το μέρος και η ώρα της τελετής αναγόρευσης στους φοιτητές. Σε όλα τα παραπάνω αιτήματα ο κοσμήτορας απάντησε αρνητικά.
Τη στιγμή που το 80% της νεολαίας αρνήθηκε την πρόταση Γιούνκερ για το 3ο μνημόνιο μέσα από το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, οι  αρχές του πανεπιστημίου επιλέγουν να κλείσουν τα μάτια σ’ αυτή την κοινωνική πλειοψηφία και να προσφέρουν τιμές και δάφνες στον εμπνευστή της πιο σκληρής πολιτικής των μνημονίων βαφτίζοντας την πολιτική τους θέση και τις πολιτικές τους επιλογές «προσωπική άποψη». Δεν είναι τυχαίο ότι στις επίμονες εκκλήσεις των φοιτητών για το μέλλον τις ανεργίας, της μετανάστευσης και της δουλειάς με 400 ευρώ ο κοσμήτορας είχε να αντιτάξει με περισσό θράσος «φτάστε κι εσείς στην ηλικία μου για να παίρνετε 1800 ευρώ». Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι «ο Γιούνκερ είναι ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό», όπως υποστήριζαν οι φοιτητές.
Οι πανεπιστημιακές αρχές όχι απλά δίνουν λευκή επιταγή στις μνημονιακές πολιτικές, όχι απλά στηρίζουν και εγγυώνται το χτύπημα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης στα πτυχία μας, στη φοιτητική μέριμνα και τη δωρεάν παιδεία, αλλά πολύ περισσότερο παίρνουν την πρωτοβουλία να επιβραβεύσουν τον αρχιτέκτονα της μνημονιακής πολιτικής. Άλλωστε η επίσημη τοποθέτηση κι επιχειρηματολογία τους για την αναγόρευση Γιούνκερ βασίζεται σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας της Νομικής στο εξής : «στην καμπή που βρίσκεται σήμερα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της Ευρώπης ανάμεσα στη στασιμότητα και την παρακμή, ο Jean-Claude Juncker υπερασπίζεται το άρρηκτο του δεσμού που πρέπει να συνδέει τα κράτη μέλη μέσα στο ευρωπαϊκό σύνολο. Στο πλαίσιο της μόνιμης έντασης που βρίσκεται η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ένωση, αταλάντευτα επιμένει ότι η διάρρηξη αυτών των σχέσεων μόνον ηττημένους θα έχει, τόσο στη μια όσο και την άλλη μεριά της σχέσης».

http://www.asyntaxtostypos.org/?p=20600

1 σχόλιο:

  1. Τι έκανε λέει;;;
    Ο Γιούνκγερ... επίτιμος καθηγητής στο ... ΑΠΘ;;;

    Ανοιχτή Προσβολή στο Όνομα Του Αριστοτέλη και στον Ίδιο τον Αριστοτέλη με Ταύτιση Του ΑΠΘ με Νεκρόφιλους!!!

    Αλλά τι περιμένεις από μια Χώρα που διώχνει τόσο τους Επιστήμονες στο Εξωτερικό όσο και γενικά τον Λαό της Αυτής Χώρας!!!

    Η "Ελληνική" Εξουσία Είναι Εχθρός Της Ελλάδος τόσο στον Ακαδημαϊκό Τομέα όσο και στον Πολιτικό!

    Γενικά και Ειδικά: ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΌ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΌΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ! Έχουν Τα Ίδια Χαρακτηριστικά Τα ΕλιτοΝαζιστοΦασιστικά που Έχουν οι Βρετανοί Αποικιοκράτες και τα ΕλιτοΣιωνιστικά Ναζοί (παραπομπή στο έργο: Ο Μεγάλος Δικτάτωρ του Τσάρλι Τσάπλιν!)!!!


    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ Ο-Λ-Α ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΑ (Από το "21" μέχρι Τώρα/Σήμερα ΌΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΏΡΑ Η ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ!!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή