Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

(Χωρίς σχόλια)! Οι συνεντεύξεις του Γιαννουσάκη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Οι συνεντεύξεις του Γιαννουσάκη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
Επανερχόμαστε με τη δημοσίευση των δύο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη, ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης Noor 1 και των τριών τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν με το ναρκόπλοιο στην Ελευσίνα. 

Η επαναδημοσίευση των συνομιλιών γίνεται για έναν και μόνο σκοπό. Για να μην υπάρξει ούτε ένας εκ των όψιμων συνηγόρων υπεράσπισης που να μπορέσει να πει «δεν ήξερα, δεν είδα, δεν κατάλαβα». Παράλληλα, δίνεται άλλη μια ευκαιρία στους αναγνώστες του zougla.gr να θυμηθούν το πώς ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ενέπλεξε τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη βρώμικη αυτή υπόθεση. 


Άμεση εμπλοκή του Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR 1

Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Πίσω από τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα (σ.σ. 30 Μαΐου 2017) η «Ζούγκλα» υπάρχει ένα παρασκήνιο το οποίο δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. 

Οι αναγνώστες παρακολουθούν έκπληκτοι να δημοσιοποιούνται άγνωστες λεπτομέρειες μίας υπόθεσης πολύ γνωστής στο ευρύ κοινό, με την εμπλοκή του ονόματος ενός από τους επιφανέστερους εφοπλιστές, του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Βεβαίως, σε όλο αυτό το διάστημα η εμπλοκή του εφοπλιστή στην υπόθεση του περιβόητου
 ναρκόπλοιου NOOR 1 ψιθυριζόταν έντεχνα από κύκλους περισσότερο αθλητικούς, δίνοντας την εντύπωση ότι επρόκειτο περί οπαδικής κόντρας. 
Οι φήμες εντάθηκαν όταν το όνομα του εφοπλιστή ενεπλάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. 

Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ το ίδιο πίστευα, ότι δηλαδή μπορεί ο εφοπλιστής Μαρινάκης να έπαιξε πάνω στην κόκκινη γραμμή, διακινδυνεύοντας τη φήμη του από ανοησία κάποιων στενών συνεργατών ή... φίλων του. Συμβαίνει πολλές φορές οι επιχειρηματίες να διακινδυνεύουν πράγματα, δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι η εξέλιξη των γεγονότων θα έφθανε μέχρι την άμεση εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις του υποκόσμου, όπως αυτή του ναρκόπλοιου NOOR 1.



Όσα προηγήθηκαν και όσα ακολουθούν δεν αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας ενός δημοσιογράφου αλλά μαρτυρίες ενός εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στον Πειραιά, οι οποίοι, σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, ήταν τρεις τελικά και τα 900 επιπλέον κιλά είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη. 

Μετά την πληροφορία ότι παιζόταν ένα παιχνίδι κλοπής πετρελαίου από τη συμμορία των ανθρώπων του Βαγγέλη Μαρινάκη και μίας συμμορίας Ελλήνων brokers στο Ντουμπάι, φθάσαμε στην επιβεβαίωση μίας εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. 

Τι συνέβαινε με λίγα λόγια σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ισοβίτη σήμερα λόγω της εμπλοκής του στη γνωστή υπόθεση του NOOR 1; Ο υπάλληλος της εταιρείας εμπορίας πετρελαίων που ονομάζεται HORIZON στο Ντουμπάι Μπουρδούβαλης, ισοβίτης και αυτός σήμερα, μαζί με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας CAPITAL του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφαιρούσαν από τα πλοία που εφοδίαζαν με καύσιμα ποσότητες πετρελαίου μέσω της τεχνικής πρόσμειξης του καυσίμου με γλυκό νερό. 

Ο Μπουρδούβαλης είχε αναλάβει την κλοπή και διακίνηση των κλεμμένων καυσίμων στο Ντουμπάι και οι άλλοι δύο, Κοτσώνης και Συντυχάκης, τη μεταφορά των μαύρων χρημάτων σε διάφορους λογαριασμούς, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. 

Τα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο στις μυστικές καταθέσεις του ο Γιαννουσάκης, τις οποίες δημοσιοποίησε χθες η «Ζούγκλα».

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι, ενώ υπήρχαν μαρτυρίες από τις καταθέσεις ενός εκ των πρωταγωνιστών και μέρος των χρημάτων που έμπαιναν παρανόμως στην Ελλάδα είχε εντοπιστεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τον έλεγχο των αποσκευών του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας CAPITAL του εφοπλιστή Μαρινάκη, καμία άλλη εξέλιξη δεν υπήρξε και η ιστορία παρέμενε θαμμένη σε κάποιο συρτάρι της Εισαγγελίας Πειραιά. 

Ακόμα και σήμερα μετά τις αποκαλύψεις μας δεν υπήρξε μία αντανακλαστική κίνηση από τον δημοσιογραφικό κόσμο, μερίδα του οποίου έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι τα γνώριζε, αλλά τα στοιχεία δεν επαρκούσαν.

Και ενώ εμείς ερευνούσαμε την υπόθεση της κλοπής καυσίμων και διακίνησης μαύρου χρήματος, ο Μάκης Γιαννουσάκης, στον οποίον εγώ κατέφυγα με την ελπίδα ότι θα μου έδινε κάποιο στοιχείο παραπάνω για αυτήν την υπόθεση, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου λέγοντάς μου επί λέξει: «Εγώ θεωρώ ότι ο Μαρινάκης θα μπερδευτεί πολύ έντονα με τα ναρκωτικά»!

Ειλικρινά δεν πίστευα στα αφτιά μου, γι' αυτό, θα το διαπιστώσετε παρακολουθώντας τα βίντεο της συνέντευξης, συνέχισα την κουβέντα περί καυσίμων μαζί του, προκειμένου να επανέλθω στο NOOR 1 λίγο αργότερα και να ακούσω όσα απίστευτα άρχισε να μου αφηγείται αβίαστα. 

Αυτή η επικοινωνία κράτησε πάνω από τέσσερις μήνες, κυρίως γιατί ο ίδιος μου ζητούσε πίστωση χρόνου για την έκδοση των ενταλμάτων των Τούρκων εμπόρων ηρωίνης (ήλπιζε στα ευεργετήματα του νόμου) και επειδή φοβόταν για τη ζωή του. 

Έδωσα την πίστωση χρόνου ως όφειλα και περίμενα, αναζητώντας ψύλλους στα άχυρα, μέχρι που
 κατόρθωσα να βάλω στο χέρι τους λογαριασμούς της εταιρείας G TANKERS του Γιαννουσάκη στην τράπεζα BARODA του Ντουμπάι. 

Σε αυτούς τους λογαριασμούς, τους οποίους ο Γιαννουσάκης ήδη είχε δώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπήρχε έμβασμα μιας εταιρείας EXPRESS ENERGY με έδρα την οδό Ιάσωνος 3, όπου, όπως είναι γνωστό, στεγάζονται τα γραφεία των εταιρειών Μαρινάκη. 

Τη συνέχεια μπορείτε να την παρακολουθήσετε στις αφηγήσεις του Γιαννουσάκη, ο οποίος σήμερα αρνείται όσα μου αποκάλυψε (τον λόγο θα τον αντιληφθείτε όταν δείτε τη συνέντευξη), υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν προϊόν εκβιασμού από τις ανακριτικές αρχές και την εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση! 

Θα μπορούσα και να τον πιστέψω, εάν κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεών του δεν είχε εκφράσει τους φόβους του για τη ζωή του από τους ανθρώπους του κυκλώματος, τους εκβιασμούς που υφίστατο και δεν με είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που όλα αυτά διαρρεύσουν πριν πάρει τα ευεργετήματα του νόμου, θα αναγκαστεί να τα διαψεύσει και να στραφεί κατά του ανακριτή και της εισαγγελέως! 

Κάτι το οποίο συνέβη όταν εγώ, ως όφειλα, ενημέρωσα τον κ. Μαρινάκη για τα καταγγελθέντα και προφανώς ενημερώθηκε και ο Γιαννουσάκης με τη σειρά του. Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε τα εμβάσματα προς την εταιρεία του Γιαννουσάκη διαβεβαιώνοντάς με ότι εστάλησαν για εφοδιασμό συγκεκριμένων πλοίων με καύσιμα κι εγώ δεσμεύτηκα να τα παραδώσω στη Δικαιοσύνη, κάτι που έπραξα. 

Από δω και πέρα οι δικαστικές αρχές έχουν τον λόγο. Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται, ο καθένας όμως μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να δοθούν στοιχεία από τις αρχές του Ντουμπάι σε έναν δημοσιογράφο, εάν δεν προηγηθεί η δικαστική συνδρομή, προκειμένου να αποδειχθούν όσα ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει: ότι δηλαδή το έμβασμα στην εταιρεία του ισοβίτη εστάλη για τον εφοδιασμό συγκεκριμένου πλοίου με καύσιμα και όχι για το ταξίδι του NOOR 1... 

Σήμερα που ο ανήσυχος κ. Γεωργιάδης αναζητεί τις ευθύνες για την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση -χωρίς να γνωρίζει τι έχει πραγματικά συμβεί - και όχι τη δικαστική διερεύνησή της, εσείς μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας τη σοβαρότητα του όλου θέματος και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. 

Δείτε τη συνέντευξη:
 

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους της συνέντευξης συνέβησαν ορισμένα γεγονότα που καλό είναι να αναφερθούν. 
Ο Μάκης Γιαννουσάκης μεταφέρεται από το «ασφαλές» σωφρονιστικό περιβάλλον των φυλακών Αυλώνα στις -κατά τεκμήριο- λιγότερο ασφαλείς φυλακές Χαλκίδας. Αυτή η αλλαγή γίνεται αντιληπτή αμέσως, αφού αλλάζει η ψυχολογία του Γιαννουσάκη. Είναι φανερό ότι έχει θορυβηθεί και ότι ο φόβος τον διακατέχει.

Η δεύτερη ειδοποιός διαφορά αφορά στη στάση του έναντι του ανακριτή (Χριστοφορίδη) και της εισαγγελέως Τζίβα. Ενώ επιμένει και στο δεύτερο μέρος ότι ο Χριστοφορίδης «έχει βοηθήσει» και πως υφίσταται κλίμα εμπιστοσύνης εκ μέρους του, λίγο μετά τη συνέντευξη προχωρεί στην υποβολή μηνύσεων κατά του ανθυπασπιστή του Λιμενικού και της εισαγγελέως, τις οποίες μηνύσεις, αν παρατηρήσει κάποιος με προσοχή τα λεγόμενά του, τις προαναγγέλλει. Είναι σαφές ότι αντιδρά υπό καθεστώς έντονης ανησυχίας.

Υπάρχει και ένα τρίτο στοιχείο. Ο Γιαννουσάκης αναφέρεται με ένταση σε «λόγους» οι οποίοι ενδεχομένως να τον αναγκάσουν να «πει ψέματα» στο μέλλον, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Εξειδικεύει, δε, και χαρακτηρίζει ποινικό τον λόγο αυτό που θα τον αναγκάσει να ψεύδεται. Πρόκειται για ένα θέμα που προφανώς θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και τους ανακριτές του.

Κάτι τελευταίο. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο Γιαννουσάκης αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί στο όνομα του εφοπλιστή Μαρινάκη. Τον αποκαλεί «χοντρό» ή αναφέρεται σε αυτόν παραφραστικά. Και στην περίπτωση αυτή ο φόβος είναι έκδηλος. 

Τέλος, ο Γιαννουσάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των Τούρκων διακινητών για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης (αν και όλα είναι γνωστά από τη δικογραφία), αφού καταγγέλλει ως ύποπτη την ολιγωρία των ελληνικών Αρχών, κάνει λόγο για έναν μάρτυρα που ήταν στην Κωνσταντινούπολη και ο οποίος γνωρίζει λεπτομέρειες για την ανάμειξη του εφοπλιστή Μαρινάκη στην υπόθεση του ναρκόπλοιου NOOR 1. Κατά τον Γιαννουσάκη, πρόκειται για μάρτυρα-κλειδί που ενδεχομένως να ενδιαφέρει άμεσα την αμερικανική υπηρεσία DEA. Αυτά. 

Παρακολουθήστε τώρα το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Γιαννουσάκη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:
 

Τα ντοκουμέντα

Ορισμένα από τα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια μας από την έρευνα.

Πρόκειται για την τραπεζική κάρτα της εταιρείας G TANKER στην τράπεζα BARODA του Ντουμπάι και μέρος της ανάλυσης του λογαριασμού όπου εμφανίζεται η εταιρεία EXPRESS ENERGY, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, από την οποία και εστάλησαν μεταξύ άλλων και τα επίμαχα 409.963 δολάρια. 

   
     
  

Η συμμορία των Εμιράτων (Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2017)
Η ιστορία ξεκινά όταν στα γραφεία του Zougla.gr καταφθάνει μέσα σε έναν λευκό φάκελο μία καταγγελία. 

Ανώνυμη και χωρίς αποστολέα, χωρίς κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει στο άτομο που την συνέταξε. Εκ των συμφραζομένων προέκυπτε πώς αυτή η καταγγελία βρισκόταν στα χέρια ενός ή και περισσοτέρων κυβερνητικών παραγόντων. Μία πρώτη έρευνα απέδωσε καρπούς. Όντως αντίγραφο της καταγγελίας είχε φθάσει στα χέρια του Υπουργού Αμύνης. Η παραβολή των κειμένων κατέδειξε πώς ήταν ακριβώς τα ίδια. Ο κ. Πάνος Καμμένος προέβη στην μοναδική ενέργεια που το αξίωμα του επιβάλει. Να θέσει την καταγγελία υπ’ όψιν των αρχών. Έτσι και έγινε. 

Ντοκουμέντο Νο1

      

Τι ακριβώς καταγράφεται σε αυτήν την καταγγελία; Αντιγράφουμε: « Από τις απόρρητες καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη προκύπτουν τα εξής στοιχεία που οι δικαστικές αρχές επιδεικτικά αγνόησαν . Ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης και ο συνεργάτης του Αιμίλιος Κοτσώνης γνώριζαν και συνεργάζονταν στενά με τον Γιαννουσάκη στην λαθρεμπορία πετρελαίου στο Dubai και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Κοτσώνης με την κατάθεση του πριν προφυλακιστεί παραδέχεται ότι εργαζόταν και έκανε συχνά ταξίδια στα Εμιράτα για λογαριασμό της εταιρείας CAPITAL του Μαρινάκη.»

Ποιος είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης λοιπόν; Είναι ο καταδικασθείς σε ισόβια για την υπόθεση NOOR1,
 την πολύκροτη υπόθεση δηλαδή μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα. Ο Γιαννουσάκης εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας. Κατά την περίοδο που διεξάγεται η δημοσιογραφική έρευνα ο Γιαννουσάκης βρισκόταν στις φυλακές του Αυλώνα και πριν από αυτές στον Κορυδαλλό.

Ποιος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης; Συνεργάτης του Ευάγγελου Μαρινάκη ο οποίος έχει και αυτός καταδικαστεί πρωτοδίκως για συμμετοχή του στην υπόθεση NOOR 1 σε ποινή φυλάκισης 10 ετών αλλά με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως. Στενός φίλος του επιχειρηματία Μαρινάκη και πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού. Στην απολογία του είχε αναφερθεί στον ρόλο που διαδραμάτιζε στο Dubai επισημαίνοντας πώς συνεργαζόταν με δύο εταιρείες για λογαριασμό της CAPITAL, της εταιρείας δηλαδή του Ευάγγελου Μαρινάκη. « Στο Dubai δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013 όπου έκανα δουλειές με την HORIZON και την ΑPSKO. Πήγαινα για λογαριασμό της CAPITAL η οποία μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετάβασης στο Dubai. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα. Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Dubai θα ήμουνα εγώ». Αυτά επισημάνει ο καταδικασθείς Κοτσώνης στην κατάθεσή του στις 30 Μαΐου του 2015 (εφημερίδα ΕΘΝΟΣ).



Ας γυρίσουμε λίγο πίσω και στην καταγγελία που έφθασε στα γραφεία του Zougla.gr. Διαβάζουμε: «Τα μαύρα χρήματα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου τα έφερναν (στην Ελλάδα) αεροπορικά ο Κοτσώνης και ο Νικόλας Συντιχάκης Διευθυντής της CAPITAL, της ναυτιλιακής εταιρείας του Μαρινάκη στην Αθήνα. (Σ.Σ. Η εταιρεία CAPITAL είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα). 
Απόδειξη της τεκμηριωμένη κατάθεσης Γιαννουσάκη είναι η σύλληψη του Συντιχάκη στο αεροδρόμιο της Αθήνας από τελωνειακούς υπαλλήλους διότι έφερε μαζί του από το Dubai αδήλωτα σε μετρητά 622.000 ευρώ σε πεντακοσάρικα όπως περιγράφει στην κατάθεση του ο Γιανουσάκης από την παράνομη πώληση λαθραίου πετρελαίου που έκλεβε η οργάνωση από τα φορτία πετρελαίου που κουβαλούσαν τα πλοία του Μαρινάκη στον Αραβικό Κόλπο». Αυτά ισχυρίζεται ο ανώνυμος (μέχρι στιγμής) καταγγέλλων.

Ω του θαύματος η δημοσιογραφική έρευνα οδηγεί με την οσμή του χρήματος που ιχνηλατεί ( πρόκειται για την αλάνθαστη συνταγή του FBI που τελειοποιήθηκε με την σύλληψη του Αλ Καπόνε αλλά αυτά είναι για τα εγχειρίδια της Εγκληματολογίας). Έτσι στα χέρια μας έρχεται και το αποδεικτικό στοιχείο που καταδεικνύει του λόγου το αληθές. 

Ντοκουμέντο No2

  

Πρόκειται για το έγγραφο του Τελωνείου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ημερομηνία 23/09/2014 απόφασης δέσμευσης ρευστών διαθεσίμων ύψους 622.000 ευρώ σε 1244 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Τα χρήματα μετέφερε ο Νικόλαος Συντιχάκης κάτοχος του υπ’ αριθμόν ΑΗ 3572913 διαβατηρίου. Το έγγραφο αυτό συνοδεύεται από σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων δια της οποίας εκφράζονται συγχαρητήρια προς τους τελωνειακούς που προχώρησαν στην ενέργεια αυτή.

Η κλοπή των καυσίμων, το μαύρο χρήμα, οι υπόγειες διαδρομές και οι … «συμβαλλόμενες» εταιρείες στον Περσικό

Έφθασε ωστόσο η ώρα για να ξεχάσουμε την ανώνυμη καταγγελία και να προχωρήσουμε στην επώνυμη έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα. 

Nτοκουμέντο Νο3


      

Πιο συγκεκριμένα του ιδίου του Ευθύμιου Γιαννουσάκη ο οποίος καταθέτει τα σημαντικά στον Ανακριτή Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη ,του τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Η εξέταση του Γιαννουσάκη πραγματοποιείται την 23η Ιουλίου του 2015. 

Ο Γιαννουσάκης ήδη εκτίει την ποινή του σε ισόβια. Στην εξέταση – συμπληρωματική κατάθεση του αναφέρεται σε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα. Το πρώτο αφορά την συνάντηση στο Dubai των πρωταγωνιστών, δηλαδή των Ευάγγελου Μαρινάκη , του Αιμίλιου Κοτσώνη ,του Νικόλαου Συντιχάκη, του αφεντικού της τοπικής εταιρείας HORIZON ,κάποιον Μοχάμεντ και άλλων. 

Το δεύτερο γεγονός αφορά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονταν οι κλοπές καυσίμων, από πελάτες της εταιρείας CAPITAL , εν αγνοία τους βεβαίως, αλλά και πώς τα παράνομα ποσά από τις κλοπές μετατρέπονταν από το τοπικό νόμισμα του Δηναρίου σε δολάρια ΗΠΑ ή Ευρώ και μεταφέρονταν παράνομα στην Ελλάδα μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατατίθεντο σε λογαριασμούς. Σημειώνεται εκ νέου πώς η εταιρεία CAPITAL συμφερόντων Μαρινάκη είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο άρα υπόκειται σε κανόνες και ελέγχους. 

Για την εύρυθμη λειτουργία του κυκλώματος κλοπής καυσίμων στον Περσικό Κόλπο ιδρύθηκε σύμφωνα με την επίσημη ένορκη κατάθεση του Γιαννουσάκη, ειδική υπό εταιρεία (Broker) εντός της μητρικής CAPITAL στα γραφεία της στον Πειραιά. Αυτή η υπό – εταιρεία αναλάμβανε την διανομή καυσίμων στα πλοία των πελατών δια της μεθόδου της αντικατάστασης του καυσίμου με γλυκό νερό. Δραστηριότητα απόλυτα παράνομη δια της οποίας η μητρική εφοπλιστική εταιρεία έκλεβε τους ίδιους τους πελάτες της. 

Το Μεγάλο Ραντεβού στο Dubai
Διηγείται ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης : «Το καλοκαίρι του έτους 2013 - Ιούνιο αν θυμάμαι καλά- έγινε μια συνάντηση στο ξενοδοχείο "Burj Al Arab" στο Ντουμπάι μεταξύ του Μπουρδούβαλη Γεωργίου, του αφεντικού του Μπουρδούβαλη και ιδιοκτήτη της εταιρείας Horizon ονόματι Μοχάμεντ, του Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη, του Αιμίλιου Κοτσώνη και του Ευάγγελου Μαρινάκη. 

»Το ίδιο βράδυ δείπνησαν στο Budha Bar, στο Ντουμπάι, άπαντες πλην του ιδιοκτήτη της εταιρεία Horizon. Κατόπιν ο Ευάγγελος Μαρινάκης μετέβη στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταβεί στην Κορέα για να παραλάβει δύο πλοία και ενώ είχε κάνει check in, με μία τηλεφωνική επικοινωνία του ζήτησαν να γυρίσει πίσω, όπως κι έγινε, και έτσι παρέμεινε στο Ντουμπάι για μία ακόμη εβδομάδα. Από εκείνο το βράδυ ξεκίνησε η συνεργασία τους για λαθρεμπορία καυσίμων. Έκτοτε ο Αιμίλιος Κοτσώνης αλλά και ο συνεργάτης αυτού Συντυχάκης Νικόλαος, άμεσοι συνεργάτες και έμπιστοι της Capital ship management, επισκέπτονταν συχνά και εναλλάξ το Ντουμπάι. 

»Εννοείται ότι ο λόγος των συχνών αυτών επισκέψεων τους ήταν ότι διενεργούσαν επαγγελματική λαθρεμπορία καυσίμων, δηλαδή πουλούσαν στον Μπουρδούβαλη Γιώργο καύσιμα που προέρχονταν από πλοία της παραπάνω εταιρείας. Ο Μπουρδούβαλης Γιώργος το τίμημα που όφειλε για την αγορά του λαθραίου πετρελαίου, το εξοφλούσε με επιταγές της Horizon που εισπράττονταν από το Εμιράτο της Φουτζέϊρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και επειδή αυτές εξεδίδοντο σε Dirhams ( Δηνάριο εθνικό νόμισμα των Η.Α.Ε.), έδινε εντολή στον Μανέτα Γιώργο να του το επιστρέφει σε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, τα οποία στη συνέχεια παρελάμβανε ο ίδιος και τα παρέδιδε μετρητοίς είτε στον έναν, είτε στον άλλον. Κάποια φορά ο Μπουρδούβαλης Γιώργος, όντας στο γραφείο μου, μου ζήτησε να συντάξω ένα email που αφορούσε συγκεκριμένη συναλλαγή λαθρεμπορίας καυσίμου στο οποίο αναφέρονταν συγκεκριμένες ποσότητες και το τίμημα, προκειμένου να συμφωνήσουμε στα χρηματικά ποσά και τις ποσότητες, πράγμα που έγινε και απεστάλη το email στον Αιμίλιο Κοτσώνη, αντίγραφο του οποίου σας παραδίδω.»

Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε σε αυτό το ιδιότυπο οδοιπορικό τον Γιώργο Μπουρδούβαλη. Πρόκειται για άνθρωπο που εργάζεται(;) στον Περσικό Κόλπο υπό τις διαταγές του Μοχάμεντ αφεντικού της εταιρείας HORIZON η οποία και διασφαλίζει την βρώμικη δουλειά με την κλοπή των καυσίμων. Ο Μπουρδούβαλης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση της ηρωίνης με τον πλοίο NOOR 1. 

Eίναι και αυτός ένας εκ των πρωταγωνιστών. Ο Γιαννουσάκης με την παραπάνω συμπληρωματική του κατάθεση αποτυπώνει όλο το κύκλωμα . Παρακάτω ωστόσο εξηγεί και τον τρόπο δράσης του κυκλώματος αυτού. Άλλο η θεωρία και άλλο η εφαρμογή της.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα κλοπής των καυσίμων στον Περσικό Κόλπο
 

Αντιγράφουμε λέξη προς λέξη από το εδάφιο της κατάθεσης του Γιαννουσάκη . Ο μάρτυρας περιγράφει την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος αλλά και την τεχνική που εφαρμόζεται για την κλοπή των καυσίμων. 

«Ερώτηση: Πώς έφερναν τα χρήματα που προέρχονταν από το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα;

Απάντηση: Σε ερώτηση μου προς τον Αιμίλιο Κοτσώνη για το αν δηλώνει τα χρήματα που έβαζε στην
 Ελλάδα κατά την είσοδο του στο αεροδρόμιο, αυτός μου απάντησε ότι δεν τα δηλώνει διότι ο Πρόεδρος (εννοώντας τον Μαρινάκη Ευάγγελο) τα θέλει μαύρα. Τα χρήματα τα οποία κυμαίνονταν περίπου από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ έως και ένα εκατομμύριο ευρώ την κάθε φορά, όπως μου είπε ο Κοτσώνης, μεταφέρονταν τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Συντυχάκη Νικόλαο, σε χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ μέσα στις αποσκευές τους. Όταν του ανέφερα ότι αυτό έχει ρίσκο στο να πιαστούν, μου απάντησε ότι έχουν δικό τους άνθρωπο που εργάζεται στο αεροδρόμιο -αν θυμάμαι καλά μου ανέφερε την λέξη αστυνόμος- στον οποίο έδιναν τις βαλίτσες με λεφτά και τις περνούσε από τον έλεγχο. Πάντως όποιος και αν ήταν ο άνθρωπος που εργαζόταν στο αεροδρόμιο και τους βοηθούσε, μπορεί να φανεί τόσο από τις κλήσεις που έκανε ο Κοτσώνης Αιμίλιος από το κινητό του προς αυτόν κάθε φορά που επρόκειτο να μεταφέρει χρηματικά ποσά, λίγο πριν την επιστροφή του στην Αθήνα, όσο και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος. Απ' όσο μου είχε πει ο Κοτσώνης, ο άνθρωπος αυτός τον πλησίαζε κατά την έξοδο του και πριν τον έλεγχο και αυτός τον βοηθούσε να τον περάσει χωρίς έλεγχο. Επιπρόσθετα γνωρίζω ότι ο Κοτσώνης Αιμίλιος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μία αεροσυνοδό της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι και με την οποία ταξίδευαν πολύ συχνά στο Ντουμπάι συνοδεύοντας τον σε αρκετά από τα επαγγελματικά του ταξίδια εκεί. 

Ερώτηση: Που έβρισκαν τα πετρέλαια; Γνωρίζεις ονόματα συγκεκριμένων πλοίων;

Απάντηση: Οι αναφορές μου σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων, είναι στην ουσία η ακόλουθη πρακτική: δηλαδή η παρακράτηση (κλοπή) μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου των ναυλωτών της εταιρείας Capital Shipping Management, συμφερόντων Μαρινάκη Ευάγγελου, οι οποίες στη συνέχεια πουλιόντουσαν ως επί των πλείστων στην εταιρεία Horizon με την συνδρομή του Μπουρδούβαλη Γιώργου. Για να επιτευχθεί ο στόχος που ήταν η παράδοση των πετρελαίων χωρίς ελλείμματα στους ναυλωτές, ούτως ώστε να προκύπτουν τα συγκεκριμένα πλεονάσματα, αρωγός και απαραίτητος ήταν ο Συντυχάκης Νικόλαος, ο οποίος, ή χρημάτιζε τους επιθεωρητές που μετρούσαν τις ποσότητες καυσίμων που παραλαμβάνονταν - παραδίδονταν, ή διενεργούσαν, κατόπιν εντολών του, τεχνικές πρόσμιξης του καυσίμου με γλυκό νερό, το οποίο προμηθεύονταν η εταιρεία Capital από την εταιρεία Horizon ή την εταιρεία Ionian ή την εταιρεία Royal σε υπέρμετρα μεγάλες ποσότητες, σε σχέση με τις ανάγκες ενός πλοίου για νερό. Αυτό αποδεικνύεται κάνοντας έναν έλεγχο στα παραστατικά της διαχειρίστριας εταιρείας Capital, από τον οποίο φαίνεται ότι οι ποσότητες νερού που προμηθεύονταν τα πλοία της Capital στο λιμένα Φουτζέϊρα των Η.Α.Ε., ήταν ασυνήθιστα μεγάλες συγκριτικά με τα υπόλοιπα λιμάνια». 
Η εικόνα όσον αφορά αυτό το συγκεκριμένο κύκλωμα – οργάνωση με κέντρο και έδρα το Dubai είναι απολύτως σαφής. Και … εύγλωττη! Έχουμε να κάνουμε με άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση μεταφοράς πλέον των 2 τόνων ηρωϊνης στην Ελλάδα με το σαπιοκάραβο NOOR 1 οι οποίοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ήδη τις ποινές τους ή αναμένουν την διεξαγωγή της δίκης σε 2ο βαθμό.

Έχουμε ένα κύκλωμα που κλέβει καύσιμα στον Περσικό Κόλπο και τις αμοιβές σε μαύρο χρήμα τις μεταφέρει στις Ελλάδα παράνομα. Έχουμε συνεργασία μεταξύ των καταδικασμένων στην υπόθεση NOOR 1 , μια εταιρεία ονόματι HORIZON στο Dubai και της εισηγμένης εταιρείας συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη CAPITAL στην παράνομη αυτή δραστηριότητα διακίνησης καυσίμων και μαύρου χρήματος. Επειδή πολύ εσχάτως, για την ακρίβεια τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης άλλαξε αιφνιδίως συμπεριφορά και αρνείται όσα επισήμως έχει καταθέσει ,επικαλούμενος εκβιασμό από κυβερνητικούς παράγοντες και το Κράτος, κανείς διερωτάται αν όλα τα παραπάνω προδίδουν οσμή εκβιασμού; 

Ο ίδιος επιμένει καταθέτοντας στον Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Σώματος Χριστοφορίδη πώς οι ενέργειες του αφορούν δική του πρόθεση να συνεργαστεί με τις Αρχές προκειμένου να αποδομηθεί το κύκλωμα που καταγγέλλεται εξ αρχής και από την πρώτη ανώνυμη καταγγελία. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει, πολύ πιο σοβαρό το οποίο θα αποκαλυφθεί στην συνέχεια της δημοσιογραφικής έρευνας. Και αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με την αποτύπωση του ρόλου όλων εκείνων που εμπλέκονται στην υπόθεση NOOR 1. 

Όχι, η συνέχεια δεν αφορά την κλοπή καυσίμων και την διακίνηση μαύρου χρήματος. Αφορά κάτι πολύ πιο σοβαρό. 
http://www.zougla.gr/greece/article/i-sinentefksis-tou-gianousaki-ston-maki-triantafilopoulo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου