Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 23/06/17



Κατατέθηκε χθες από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Δικαιοσύνη για Όλους» Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των Πρ. Παυλόπουλου, Α. Τσίπρα, Ε. Τσακαλώτου, Γ. Στουρνάρα, Στ. Κοντονή, Ν. Κοτζιά, Γ. Χουλιαράκη, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Κατρούγκαλου, Χρ. Κωτσογιάννη, Φρ.Κουτεντάκη, Γ. Πιτσιλή, Π. Πέρκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την παράλειψη διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που ανάγονται στα Εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 



Πληρεξούσιος δικηγόρος στην υπόθεση είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Την Μηνυτήρια Αναφορά υπογράφουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι και ιδρυτικά μέλη της Δικαιοσύνης για Όλους (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Κ. Ζηκογιάννης, Δ. Καραναστάσης, Στρ. Γεωργούλας, Γ. Σταθάς, Μ. Πατσιαντάς κ.α.),  καθώς και νέα μέλη της Δικαιοσύνης για Όλους.


Μετά την κατάθεση της Μηνυτήριας Αναφοράς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δηλώσεις της ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά ενεργειών ενώπιον Ελληνικών και διεθνών Δικαστηρίων, οργανισμών και αρχών, για την ουσιαστική διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Η πρώτη αυτή ενέργεια στρέφεται εναντίον των σημερινών υπευθύνων της μη διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, με πλήρη και ρητή αναφορά στην υπαίτια και αξιόποινη παράλειψη και όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων να διεκδικήσουν τις Ελληνικές Απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας.


Στη Μηνυτήρια Αναφορά, που αφορά, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης την κατάλυση θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος (ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων): 

  • ενσωματώνονται αυτούσιες οι δύο απόρρητες Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2013-2015), με τις οποίες προσδιορίζεται το ύψος των οφειλών τις Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ποσό μεγαλύτερο των 341 δισεκατομμυρίων ευρώ 
  • γίνεται αναφορά στην Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (2014), σύμφωνα με την οποία οι Ελληνικές Απαιτήσεις είναι ενεργές και μπορούν να διεκδικηθούν με μία σειρά ενεργειών που υποδεικνύονται  
  • γίνεται μνεία σκόπιμων παραλείψεων των μηνυομένων προσώπων να προβούν σε επιβεβλημένες πράξεις, κατά την αρμοδιότητα και το καθήκον τους, προκειμένου να διεκδικηθούν τα οφειλόμενα από την Γερμανία προς την Ελλάδα ποσά, για τις θηριωδίες των Ναζί
  • Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην παράλειψη ενσωμάτωσης των Διεκδικήσεων στον Προϋπολογισμό του Κράτους, στην παράλειψη μνείας της απαίτησης στις Εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, στην παράλειψη προβολής των διεκδικήσεων στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων στο πλαίσιο της Ε.Ε. για την Ελληνική Οικονομία,  στην παράλειψη πρόσκλησης της Γερμανίας σε διαπραγμάτευση, αλλά και στην παράλειψη χορήγησης άδειας εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, όπως και όλων των προκατόχων του, για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης για το Δίστομο.
  • Γίνεται επίσης αναφορά στις υποκριτικές διακηρύξεις περί διεκδίκησης, αλλά και στις ηθελημένες ενέργειες υπονόμευσης της διεκδίκησης, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων δηλώσεων του Πρ. Παυλόπουλου, στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στις 8-4-2017, στο πλαίσιο των οποίων διαβεβαίωσε τον Γερμανό ομόλογό του Φρ.-Β. Στάινμάγερ ότι «η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει μονομερώς τις οφειλές αυτές», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο».
Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Δευτέρα 19/6/2017 συμμετείχαν ως ομιλητές ο Επικεφαλής Σύμβουλος Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης της Δικαιοσύνης για Όλους, Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο Γερμανός Βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Γερμανικής Αριστεράς σε Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αντρέι Χούνκο, στηρίζοντας τις Ελληνικές Διεκδικήσεις.


Μετά την κατάθεση της Μηνυτήριας Αναφοράς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους πολίτες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Τρίτη 27/6/2017 και ώρα 4.30 το απόγευμα, να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία και να ενημερωθούν για τις επόμενες ενέργειες.


Επισυνάπτονται φωτογραφίες, καθώς και απομαγνητοφωνημένο το πλήρες κείμενο των δηλώσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της Μηνυτήριας Αναφοράς.


Το βίντεο των δηλώσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=3klPBKvX744
Το βίντεο με το κάλεσμα για την Τρίτη στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=LVgFwQp-eMc
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ WORD

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=jm#inbox/15cd47f4dd7a4450

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου