Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Βουνό τα σκουπίδια, συνεχίζει την απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ



Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων - παρατασιούχων των δήμων, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Νομοθετική ρύθμιση καταθέτει η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, σε αλλαγή πλεύσης προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του, με το Δ.Σ της ΚΕΔΕ.
Ειδικότερα, με τις εξαγγελίες του, στη διάρκεια της συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, σήμερα στην συνάντηση με τους δημάρχους, κατέθεσε νέα πρόταση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει ήδη νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα καταθέσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή, προκειμένου να μην απολυθεί καθένας συμβασιούχους και να παραταθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι στις 31/12/2017.
Ο κ. Σκουρλέτης, με την νέα πρότασή του, εξασφάλισε και την συγκατάθεση των δημάρχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν την παραμονή των συμβασιούχων.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/voyno-ta-skoypidia-synexizei-thn-apergia-h-poe-ota.4733931.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου