Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται



«Έχουμε μπροστά μας ένα σκληρό και διαρκή αγώνα που δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ με αφορμή τις σημερινές αποφάσεις και προσθέτει:
«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που συνέβαλαν για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης όπως και των προηγούμενων ημερών, χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την ανάδειξη του κοινού αγωνιστικού μετώπου μονίμων και συμβασιούχων εργαζόμενων.


Η καθαρή μας πρόταση, μετατροπής όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους βοήθησε τόσο στη δημιουργία του κοινού αγωνιστικού μετώπου όσο και στην στήριξη και αλληλεγγύη της κοινωνίας σε αυτό τον αγώνα παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχτήκαμε.
Στην αντίπερα όχθη, οι κινητοποιήσεις προκάλεσαν την αποκάλυψη του μαύρου μετώπου που στέκεται ενάντια στους εργαζόμενους. Κυβέρνηση, κόμματα που ψηφίσαν τα μνημόνια, που στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, τα ΜΜΕ των εργολάβων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Είναι το μαύρο μέτωπο που απαιτεί υποταγή των εργαζομένων για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.
Αποκαλύφθηκε η κοροϊδία της κυβέρνησης που έταζε νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση. Η πρόταση που κατάθεσε και ψηφίστηκε εμπεριέχει τα στοιχεία των μαζικών απολύσεων και της αποψίλωσης υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.
Όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση να εμφανίσει σαν υποκινητή τη ΝΔ για να συκοφαντήσει τον αγώνα μας, αποδείχθηκε ότι και οι δύο υπηρετούν την ίδια πολιτική, τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση. Οι δήμαρχοι αποκαλύφτηκαν για το πόσο «ανεξάρτητοι» είναι, φάνηκε το πόσοι πρόθυμοι είναι να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή με πρωτεργάτη το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη. Οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν και τους αγωνιστές δημάρχους που με συνέπεια στέκονται στο πλευρό τους για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ η ΔΑΣ ΟΤΑ πρότεινε την ανάγκη να υπάρξει απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που απειλούσε με επίταξη, εισαγγελείς και στρατό.
Κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο συνέχισης του αγώνα με εναλλαγές μορφών. Στην συνεδρίαση με ευθύνη των παρατάξεων Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ δεν πάρθηκε απόφαση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις σε όλους του δήμους, την Τρίτη με ευθύνη των σωματείων να παρακολουθήσουμε την αποστολή των αρχείων πληρωμής στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκτεταμένη απληρωσιά των συμβασιούχων να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση.
Στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων που πρέπει να γίνουν άμεσα χρειάζεται:
• Να γίνει κατανοητό το μαύρο μέτωπο που υπάρχει απέναντι μας και η ανάγκη να ενταθεί η οργάνωση στους χώρους δουλειάς ενάντια σε αυτό.
• Να υπερασπιστούμε, να προφυλάξουμε και να ενισχύσουμε το αγωνιστικό μέτωπο μονίμων και συμβασιούχων σε όλα τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς.
• Να αξιοποιήσουμε την στήριξη και αλληλεγγύη της κοινωνίας που στέκετε δίπλα μας σε ένα δύσκολο αγώνα ο οποίος, επιπλέον, διεξάγεται σε ιδιαίτερες επιβαρυντικές κλιματολογικές συνθήκες. Να δώσουμε τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων όλων των κλάδων.
• Να κάνουμε κουρέλι την τροπολογία της κυβέρνησης μη επιτρέποντας τις επόμενες μέρες καμιά απόλυση, κανείς συμβασιούχος απλήρωτος».


http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/das-ota-tipota-den-teleiose-o-agonas-sinexizetai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου