Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κι εσύ κοπέλα μου, πίστεψες βουλευτή και μάλιστα νεοδημοκράτη;

Γράφει ο mitsos175.

Νότης Μηταράκης, βουλευτής. Και σαν βουλευτής «εντιμότατος» κι αυτός. Όταν μάλιστα είναι και νεοφιλελές; Βράσε ρύζι! Για να φτάσει ακόμα κι η αστική δικαιοσύνη να τον καταδικάσει, φανταστείτε. Βέβαια να λέμε και της στραβής Θέμιδας το δίκιο,  σε μια κοινωνία "άνισων" ανθρώπων δεν μπορεί να υπάρξει "δίκαιο" για όλους.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μια απ' τις σπάνιες σωστές δικαστικές του αποφάσεις. έπραξε σωστά και καταδίκασε τον κηφήνα της Βουλής για παραβίαση των νόμων που και ο ίδιος ψήφησε. Τόσο συνεπής κι ειλικρινής, σαν τον Λιάπη κι αυτός...

Στην αγωγή λοιπόν που έκανε πρώην υπάλληλος του πολιτικού του γραφείου, η οποία είναι μητέρα ανήλικου τέκνου που το μεγαλώνει μόνη της, αναφέρει ότι ο «εντιμότατος» βουλευτής, ο υποψήφιος «σωτήρας», την είχε διώξει από την δουλειά της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα μισθολόγια στο ΙΚΑ.
Ο ίδιος είπε ψέματα στο δικαστήριο ότι η ενάγουσα ήταν «εθελόντρια».
Καλέ ναι, για τη ΝΔ κάνουν ουρές οι εθελοντές, είναι και φτωχούλης ο βουλευτής! Ήθελα να ήξερα έψαξε να βρει πολύ αυτή τη δικαιολογία; Για να μην ξεχνάμε με τι έχουμε να κάνουμε...

Οι δικηγόροι της πλευράς του Ν. Μηταράκη είχαν υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν δούλεψε ποτέ στο πολιτικό του γραφείο αλλά σε σουπερμάρκετ με σύμβαση δανεισμού! Τι είναι ρε ο εργαζόμενος για να τον δανειστείτε; Πράγμα; Που φτάσαμε; Μάλλον που γυρίσαμε; Ρωμαϊκή αυτοκρατορία;
Ακόμα όμως κι αυτό το εξωφρενικό δεν έπεισε, καθώς η πρώην γραμματέας είχε τα κλειδιά του γραφείου καθώς και πολλές άλλες αποδείξεις, που δεν άφηναν καμιά αμφιβολία.
«Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις ούτε ένα ευρώ από μένα, να πάμε καλά στις εκλογές και μετά θα πληρωθείς για όλα όπως σου αξίζει» της έλεγε ο Μηταράκης και την έστρωσε στη δουλεία.
Υπερωρίες; Αργίες; Τι είναι αυτά; Εδώ έχουμε εκλογές!

Κι εσύ κοπέλα μου, πίστεψες βουλευτή και μάλιστα νεοδημοκράτη; Τι είπαμε λέει ο ίδιος για τις συντάξεις και τους μισθούς; Ότι δεν θα χαθούν; Ότι δεν απολύσουν; Ωχ - ωχ! Με διάγγελμα από το Σκάει βλέπω να διώχνουν κόσμο. Μπορεί κι από τον Αντ1, το Σταρ…

Το δικαστήριο λοιπόν υποχρεώνει τον Ν. Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό και μέχρι την εξόφληση.
Σε ότι αφορά το αίτημα της περί προσωπικής κράτησης διάρκειας ενός έτους σε βάρος του Νότη Μηταράκη ως μέσον εκτέλεσης της απόφασης, το δικαστήριο το απέρριψε.
Ε, βέβαια είναι βουλευτής…

Αυτά κι άλλα πολλά σαν αυτά κάνουν καθημερινά στελέχη των αστικών κομμάτων. Εργαζόμενοι, μην τους έχετε καμιά εμπιστοσύνη. Θέλετε να δουλεύετε καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ χωρίς δικαιώματα, άδειες, αργίες κι όλα αυτά τζάμπα; Και μετά να σας δίνουν μια κλωτσιά για το «ευχαριστώ». 

Πίσω από την πράξη κρύβεται ολόκληρη νοοτροπία. Η νοοτροπία του φασίστα, του αχάριστου, του καπιταλιστή, είναι περίπου η ίδια. Γιατί θεωρεί τον άλλο res, πράγμα, δούλο όχι συνάνθρωπο. Διεκδικείστε ότι σας ανήκει. Ακόμα κι αν η αστική δικαιοσύνη σας γυρίσει την πλάτη, έχετε την Αλληλεγγύη των άλλων εργαζόμενων.
Ο μόνος τρόπος να πάψει η ανεργία την οποία κατασκευάζουν για να μας υποδουλώσουν καλύτερα εκβιάζοντας μας είναι η ριζική και άμεση Αλλαγή, η Απαλλαγή από εκμεταλλευτές από βρικόλακες αφεντικά. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου