Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

(Χωρίς σχόλια)! Φτου σας, που θα έλεγε και η Ρεζάν

Φτου σας, που θα έλεγε και η Ρεζάν

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Όσοι αποφάσισαν να παίξουν με τη φωτιά το πιθανότερο είναι να κάψουν τα χέρια τους. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για το παρασκήνιο της υπόθεσης Γιαννουσάκη, αφού είμαι ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την υπόθεση.

Οι πρώτες επαφές μου με τον ισοβίτη άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2016, μετά από επιστολή που εστάλη στα γραφεία του zougla.gr. Η επιστολή απευθυνόταν σε υπουργό της κυβέρνησης και τον καλούσε να πράξει τα νόμιμα, για υποθέσεις που αφορούσαν τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Κεντρικό θέμα της ήταν οι δραστηριότητες του εφοπλιστή, που σχετίζονταν τόσο με την παράνομη διακίνηση καυσίμων-μαύρου χρήματος, όσο και με την χρηματοδότηση του πλοίου της ηρωίνης NOOR 1. Άρχισα να αναζητώ τον υπουργό αποδέκτη της επιστολής αλλά και τον Γιαννουσάκη, προκειμένου να μπορέσω να συλλέξω περισσότερα στοιχεία. 

Με τον Γιαννουσάκη απέκτησα γρήγορα επαφή εφ' όσον -σε λίγους είναι γνωστό- διατηρώ σχέσεις ως χορηγός με τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. Την πρώτη φορά που συνομιλήσαμε όπως είναι φυσικό διατηρούσε απόσταση ασφαλείας αποφεύγοντας να μπει στην ουσία του θέματος, με την πάροδο του χρόνου όμως άρχισα να κερδίζω την εμπιστοσύνη του και να μου αποκαλύπτει σημαντικά γεγονότα. 

Πίστευα ότι την επίμαχη επιστολή την είχε στείλει ο ίδιος στον υπουργό στο διάστημα που αναζητούσα τον αποδέκτη της, για να ανακαλύψω ότι δεν είχε σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης όπως υπολόγιζα, αλλά στον υπουργό Άμυνας. 

Ο Πάνος Καμμένος με διαβεβαίωσε, ότι το περιεχόμενο της επιστολής που είχα στα χέρια μου ήταν το ίδιο με την επιστολή που είχε λάβει και εκείνος κι έτσι χωρίς να του έχω ακόμα αποκαλύψει τις επαφές μου επέστρεψα στον Γιαννουσάκη, υπολογίζοντας ότι θα μπορούσα να συλλέξω περισσότερα στοιχεία. 
Για κακή τύχη του εφοπλιστή Μαρινάκη ο Γιαννουσάκης μετά την πάροδο μιας εβδομάδας κι αφου είχαμε συνομιλήσει αρκετά, άρχισε να μου δίνει λεπτομερή στοιχεία, για τη μέθοδο που η εταιρεία του Μαρινάκη έκλεβε καύσιμα από τους πελάτες της (μπορείτε να τα διαβάσετε στο ρεπορτάζ της "Ζούγκλας") και τον τρόπο με τον οποίο τα κέρδη επέστρεφαν λαθραία στην Ελλάδα. 

Πάνω που θεωρούσα λοιπόν ότι το θέμα έκλεινε εκεί, ο Γιαννουσάκης μου πέταξε τη βόμβα λέγοντάς μου ότι ο Μαρινάκης κινδύνευε περισσότερο από το φορτίο ηρωίνης του NOOR1 και λιγότερο από την κλοπή των καυσίμων και την διακίνηση μαύρου χρήματος. 

Όπως αντιλαμβάνεστε έμεινα άφωνος κι επειδή θεωρούσα γελοιότητες και κακόβουλα σχόλια όσα κυκλοφορούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, για πιθανή εμπλοκή του εφοπλιστή με τα ναρκωτικά, άρχισα να ερευνώ τα στοιχεία της υπόθεσης από την αρχή. 

Παρελθόντος του χρόνου η σχέση μου με τον Γιαννουσάκη είχε γίνει πιο στενή κι όταν άρχισε να μου αποκαλύπτει πολύ σοβαρά στοιχεία τα οποία δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, έκρινα σκόπιμο να απευθυνθώ στον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να τον καταστήσω κοινωνό όσων είχαν περιέλθει σε γνώση μου, μεταξύ των οποίων και οι λογαριασμοί της εταιρείας G-TANKER του Γιαννουσάκη στην τράπεζα BARONDA του Ντουμπάι, από τους οποίους προέκυπτε, ότι όντως ο εφοπλιστής Μαρινάκης είχε αποστείλει σοβαρά ποσά στον ισοβίτη κατά την επίμαχη περίοδο. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές, κάτι που έπραξα αργότερα και αφού είχα ολοκληρώσει τις συνεντεύξεις μου με τον Γιαννουσάκη. 

Ενα βράδυ τον Ιανουάριο του 2017 κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας διαβεβαίωνα τον Γιαννουσάκη ότι με τη δημοσιότητα που θα δώσω, θα τύχει των ευεργετημάτων του νόμου τα οποία επιζητούσε, προκειμένου να μειωθεί η ποινή του. Με αιφνιδίασε λέγοντάς μου ότι στο σύνολο των οικονομικών συναλλαγών που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη υπήρχε κάποιο λάθος-ίχνος, το οποίο τον καθιστούσε κατηγορούμενο για 900 επιπλέον κιλά ηρωίνης αξίας 22 εκατομμυρίων που θα εδίδοντο ως αμοιβή από τους Τούρκους εμπόρους, προκειμένου η πλευρά Μαρινάκη να αναλάβει τη μεταφορά του συνόλου των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στον Πειραιά.

Εξέφρασε την οργή του για τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης, οι λειτουργοί της οποίας όχι μόνο δεν του έδιναν τα ελαφρυντικά που ζητούσε για όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αποκαλύψει, αλλά άφηναν και την οικογένειά του ακάλυπτη, κυρίως τη σύζυγο και το παιδί του. Μου αποκάλυψε επίσης ότι η σύζυγός του είχε καταφύγει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ότι είχε αποδείξεις για τα ίχνη Τούρκων που παρακολουθούσαν την οικογένειά του. 

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχωρούσε στην αποκάλυψη του όλου κυκλώματος. Τα θεώρησα πολύ σοβαρά και επιχείρησα ανεπιτυχώς να επικοινωνήσω για δεύτερη φορά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. 

Απευθύνθηκα αμέσως μετά στον Πάνο Καμμένο, για να τον καταστήσω υπεύθυνο τόσο εκείνον όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για την ασφάλεια της ζωής ενός τόσο πολύτιμου μάρτυρα. 'Ετσι ενεπλάκη ο υπουργός Άμυνας στην υπόθεση ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και με τον κρατούμενο Γιαννουσάκη. Ήταν μάλιστα τόση η σπουδή τους που δόθηκε οδηγία στην αρμόδια εισαγγελέα να επισκεφθεί άμεσα τον κρατούμενο και να του πάρει κατάθεση για όσα μου είχε αποκαλύψει. Για του λόγου το αληθές από την επόμενη ημέρα τοποθετήθηκαν το σπίτι της οικογενείας Γιαννουσάκη άνδρες της κρατικής Ασφάλειας. 

Κι έρχομαι στη σημερινή πραγματικότητα κατά την οποία η γελοιότητα δίνει ρεσιτάλ, τόσο σε πολιτικό όσο και δημοσιογραφικό επίπεδο.  Είναι δυνατόν ανεύθυνοι πολιτικάντηδες να συμπαρασύρουν ολόκληρη παράταξη στον όλεθρο, στηρίζοντας τον ισοβίτη και τον ύποπτο για όλες αυτές τις συναλλαγές εφοπλιστή, επειδή ο Γιαννουσάκης τρομοκρατημένος (από ποιούς άραγε) ανακάλεσε τα μύρια όσα μου αποκάλυπτε επί σειρά μηνών;

Είναι δυνατόν τώρα που η οικονομική αστυνομία εισέβαλε στις επιχειρήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη να μπαίνουν μπροστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ένα μάλιστα απο τα οποία (Βορίδης) είναι και δικηγόρος του;

Είναι δυνατόν να δέχεται επιθέσεις ο Καμμένος ο οποίος, προς τιμήν του, αντί να κρυφτεί πίσω από τον υπουργικό καθωσπρεπισμό, βούτηξε το τηλέφωνο και διαβεβαίωσε τον Γιαννουσάκη ότι ο Νόμος θα προστατέψει τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, αρκεί να καταθέσει όλη την αλήθεια στη Δικαιοσύνη; 

Η εικόνα είναι θλιβερή και θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή με τις αποκαλύψεις που έρχονται. Να θυμόμαστε μόνον ποιοί προσπάθησαν στην όλη υπόθεση να εμποδίσουν τη δημοσιογραφική και δικαστική έρευνα. 

Διαπιστώσατε κατά την διάρκεια των ημερών που το zougla.gr αποκάλυπτε την υπόθεση να αντιδράσει έστω ένας από τους ευαισθητοποιημένους πολιτικάντηδες οι οποίοι σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους; Κάποιος δημοσιογράφος; Κανένας! Το βούλωσαν όλοι. 

Φτου τους, που θα κραύγαζε και η αείμνηστη Μαρία Ρεζάν.

Διαβάστε ακόμα:







http://www.zougla.gr/greece/article/ftou-sas-pou-8a-elege-ke-i-rezan


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου