Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ξεπλένοντας την ακροδεξιά λερώνεσαι

ακροδεξιά
Βαγγέλης Δεληπέτρος
O ενστερνισμός της ατζέντας Γεωργιάδη – Βορίδη οδηγεί τη ΝΔ και μάλιστα δια του προέδρου της στην υποτίμηση και την αποσιώπηση της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας.
Είναι κάποιες φορές που για ορισμένους ισχύει απολύτως αυτό που λέει ο λαός μας, “καλύτερα να τρως παρά να μιλάς”.
Αντιγράφω, επί λέξει, από το δημοσίευμα του Politico που αποτυπώνει όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δημοσιογράφο Will Horner: “Ο Μητσοτάκης κατέγραψε την επίδραση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία λέγοντας ότι ήταν “τόσο ακραία και τόσο χυδαία” που ήταν περιθωριοποιημένη. “Είναι σαν να μην υπάρχουν”, είπε. ”Η βία ήταν σχεδόν αποκλειστικά από τα αριστερά τα τελευταία χρόνια””.
Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πώς μπορεί να λέγεται κάτι τέτοιο; Πόσο απορροφημένοι με το μάθημα των “μεταρρυθμίσεων” ήταν στην Πειραιώς ώστε να χάσουν τόσα πολλά επεισόδια;
Κι άντε, ας δεχτούμε ότι όλη η ηγεσία της ΝΔ, πρόεδρος, επιτελείς, παρατρεχάμενοι, ήταν πολύ απασχολημένοι με άλλα. Είναι τόσο μονωμένος ο πύργος μέσα στον οποίο ζουν ώστε να μην παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται λίγο πιο έξω; Δεν έχουν έναν φίλο, δυο γνωστούς, έναν οικογενειακό γιατρό, έναν φροντιστή για τα παιδιά, κάποιους να τους καθαρίζουν το σπίτι; Κανείς δεν τους μιλά για αυτά που όντως συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία;
Γιατί συνέβησαν και συμβαίνουν τόσα πολλά που είναι απορίας άξιον πώς δεν πήραν χαμπάρι στη Νέα Δημοκρατία: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι τραμπουκισμοί κατά των μελών του ΚΚΕ που αφισοκολλούσαν στο Πέραμα. Οι άγριες επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στον Πειραιά και κατά των Πακιστανών εργατών γης στον Ασπρόπυργο, τα πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά βία είναι. Και όλα από τα δεξιά της “μεγάλης συντηρητικής παράταξης”!
Σε αυτά, να προσθέσουμε τους εμπρησμούς σε οικήματα που θα κατέλυαν πρόσφυγες και σε αποθήκες υλικών που συγκέντρωσε από το υστέρημά της η Ελλάδα της αλληλεγγύης και τους κάθε είδους τραμπουκισμούς, ακόμα και έξω από σχολεία, ακόμα και με στόχο παιδάκια, από “αγνώστου ταυτότητας” υποκείμενα που παρίσταναν ότι είναι… πατριώτες μας.
Γιατί και αυτά βία είναι. Και διόλου από τα… αριστερά, ό,τι κι αν δηλώνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την ακροδεξιά προέρχονται και συνολικά η “δεξιά παράταξη” τα λούζεται, ειδικά όταν στη ΝΔ καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για τον φόνο, εξαφανίζοντας κάθε φιλελεύθερο στοιχείο της πολιτικής τους ταυτότητας.
Και αυτό, η αποδοχή της ατζέντας Γεωργιάδη – Βορίδη είναι ένα λάθος που θα το βρει μπροστά του ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος του News 24/7.
http://www.iskra.gr/%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CE%BB%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου