Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Καλό ταξίδι και καλές θάλασσες Νίκο Στεφανή

Σήμερα το πρωί μάθαμε για το θάνατο του συντρόφου μας Νίκου Στεφανή, μηχανικού στα καράβια. Ο Νίκος, ένας κομμουνιστής με μοναδική ευγένεια, απλότητα, ζεστασιά και περηφάνια, γεννήθηκε το 1949 στη Μεγάλη Βρύση της Λακωνίας. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΝΕ και από τους πρωτοστάτες του ΝΑΡ. Η χούντα τον συνέλαβε τον Φεβρουάριο του 1973 ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στο Ναυτικό. Βασανίστηκε, δεν μίλησε. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό κίνημα μέσα από τη Ναυτεργατική Κίνηση και ως εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ.

Δεν ήταν επαγγελματίας συνδικαλιστής. Από το ένα μπάρκο στο άλλο, στα αμπάρια των δεξαμενόπλοιων, έφαγε τις θάλασσες με το κουτάλι. Ο Νίκος δεν έδωσε απλώς το παρών στους μεγάλους εργατικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών αλλά ήταν η ενσάρκωση του εργατικού πολιτισμού, όπως θα θέλαμε να είναι αυτός ο πολιτισμός. Την αγάπη μας στη γυναίκα του Ρούλα και στους γιους του Παντελή και Γιώργο. Καλό ταξίδι, σύντροφε, και καλές θάλασσες.
Πηγή: ΠΡΙΝ
http://pandiera.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου