Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Γαλλία: Δήμαρχος είπε τους δημότες του “μαλ…ες” γιατί ψήφισαν Λεπέν



“Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…” δήλωσε ο 70χρονος Ντανιέλ Ντελομέ, δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια του Ανζέν, μιας κοινότητας περίπου 6.000 κατοίκων στη βόρεια Γαλλία επειδή ο δήμος του ψήφισε Λεπέν στις χθεσινές εκλογές και υπέβαλε την παραίτηση του.

Η δήλωσή του δημοσιεύεται από την τοπική εφημερίδα και σχολιάσθηκε ζωηρά στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο που ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη.
“Η λέξη αυτή ήταν πολύ κακή και υπερβολική, όμως επιμένω στην ουσία της σκέψης μου”, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Χθες το βράδυ, “η ατμόσφαιρα με αναστάτωσε”, είπε ο δήμαρχος το Ανζέν, ο οποίος διαβεβαιώνει πως “δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα”.
“Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο”, εξηγεί ο δήμαρχος, ο οποίος έριξε “χρήσιμη ψήφο” στον πρώτο γύρο επιλέγοντας τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει “χωρίς δισταγμό” υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.
Η Μαρίν Λεπέν, η οποία επιβεβαίωσε στον πρώτο γύρο τη δύναμή της στις εργατικές περιοχές της βόρειας Γαλλίας, συγκέντρωσε περίπου το 38,09% των ψήφων στην κοινότητά του, μπροστά από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (19,25%) και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν (17,29%). Σε εθνικό επίπεδο, η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν που είναι το φαβορί.
http://www.aftodioikisi.gr/diethni/gallia-dimarxos-eipe-tous-dimotes-tou-mal-es-giati-psifisan-lepen/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου