Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

(Και στον ΤΙΤΑΝΑ, ρε παιδιά, και στον ΤΙΤΑΝΑ)! ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» «Να απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ»

«Να απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ»

Σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, αντιπροσωπεία από Σωματεία και φορείς του Βόλου, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα, με αίτημα την απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.

Ωστόσο με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου η συζήτηση για το ζήτημα της ΑΓΕΤ αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μάιου σε ειδική συνεδρίαση στο Βόλο, όπου πρέπει να μετατραπεί σε μια μαζική κινητοποίηση όλων των λαϊκών οικογενειών της πόλης, με κύριο αίτημα την απαγόρευση της καύσης των επικίνδυνων υλικών από την ΑΓΕΤ.
Στο περιφερειακό συμβούλιο δόθηκε το ψήφισμα των φορέων της πόλης που αναφέρει:
«Ψήφισμα
Με την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις μετέπειτα τροποποιήσεις, που ενέκριναν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΑΓΕΤ μετατρέπει την πόλη σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων. Για τα κέρδη ενός επιχειρηματικού ομίλου δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να θυσιαστεί η υγεία και ζωή των κατοίκων τα οποία αντιμετωπίζονται ως κόστος.
Απορρίπτουμε κάθε απόπειρα να προχωρήσει η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη. Δεν διαπραγματευόμαστε τα επίπεδα καύσης RDF/SRF, δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για το αν τα επίπεδα καύσης είναι σύννομα με την ευρωπαϊκή ή την εθνική νομοθεσία. Εξάλλου με βάση αυτές δόθηκαν οι κατάπτυστες άδειες στην ΑΓΕΤ με βάση τις οποίες στο Βόλο θα καίγονται τόσα επικίνδυνα υλικά όσα καίγονται στο 1/6 όλης της Ε.Ε.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ρητά και χωρίς αστερίσκους ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ. Επίσης απαιτούμε:
-Να σταματήσει η καύση του επικίνδυνου petcoke
-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειωθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι από τις βιομηχανίες της περιοχής που επιβαρύνουν την ιδιαίτερα επιβαρυμένη ατμόσφαιρα του Βόλου.
-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επίγειων και υπόγειων υδάτων της περιοχής και του Παγασητικού με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού, χωρίς καμία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, του Βιολογικού, της Καθαριότητας.
-Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες που επεξεργάζονται επικίνδυνα και βλαβερά υλικά».
http://www.larissanet.gr/2017/04/25/na-apagoreftei-i-kafsi-skoupidion-stin-aget/

http://paremvasiedsna.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου