Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

{Οι Γαλλογερμανοί μαζί με τους Ρώσους ''φίλους'' (Σαββίδης) λεηλατούν την περιουσία της Ελλάδας}! Με 230 εκατ. ευρώ Γερμανοί, Γάλλοι και Σαββίδης αρπάζουν «κοψοχρονιά» τον ΟΛΘ. Πωλείται η Ελλάς!

ολθ

Με προσφορά 231.926.000 ευρώ η κοινοπραξία των Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments Ltd (Ι. Σαββίδης) και Terminal Link SAS (γαλλικός κολοσσός CMA) ανακηρύχθηκε πλειοδότης για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού.

Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής (!) οικονομικής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπ’ όψιν καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΘ Α.Ε. και ανακήρυξε την κοινοπραξία ως πλειοδότη.
Ασφαλώς το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε σοβαρά υπόψη και την παρουσία του γνωστού και μη εξαιρετέου Σαββίδη, ο οποίος χώνει την μύτη του παντού, σε αθλητικές ομάδες, στα νερά (βλέπε Σουρωτή), προπαντός στον καπνό αλλά και σε τηλεοράσεις. Έλεος!
Ο Αλ. Τσίπρας, πιο δεξιά και από τη δεξιά, ξεπέρασε, αυτός και η ομάδα του, στο ξεπούλημα κάθε άλλη προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας και η παρέα του, μετά το λιμάνι του Πειραιά, «σκοτώνει» τώρα και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, η οποία να έχει πουλήσει και μάλιστα σε ξένα χέρια, τα δύο μεγαλύτερα στρατηγικά λιμάνια της, δηλώνοντας αδυναμία να τα διαχειρισθεί, παρότι είναι κερδοφόρα.
Δεν έχουμε μόνο μια εξαρτημένη κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση που υπηρετεί υπαλληλικά και αποκλειστικά ξένα συμφέροντα, «τροχονόμο» του πολυεθνικού κεφαλαίου.
Γι’ αυτήν την κυβέρνηση και το μνημονιακό συναινετικό μπλοκ ισχύει ακριβώς το γνωστό σύνθημα: «Πουλάτε, πουλάτε, στην φυλακή θα πάτε».
Αυτό πιθανότατα θα είναι το τέλος τους, το αντίτιμο για τον εξευτελισμό και διασυρμό μιας ιστορικής χώρας.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει το θράσος να λέει, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί τις προσεχείς εβδομάδες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.
Η Morgan Stanley και η Τράπεζα Πειραιώς ενήργησαν – με το αζημίωτο – ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Αλεξίου – Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι, οι Hamburg Port Consulting (HPC) και Marnet ενήργησαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Μόνο που το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ δεν μας λέει πόσα χρυσοπληρώθηκαν όλοι αυτοί και αν τελικά έμεινε τίποτα από το ευτελές τίμημα για να εισπράξει το κράτος! Και δεν αστειευόμαστε!
http://www.iskra.gr/%CE%BC%CE%B5-230-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου