Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

(Αλλαγή Ναυάρχου στο ρωσικό λόμπι με την βοήθεια τΣΥΡΙΖΑ: Από το Μπομπολιστάν στο Σαββιδιστάν! Σε τι ενίσταται η Ίσκρα); Τσίπρας – Καμμένος: Ψηφίζουν φωτογραφικά (ν)τροπολογία διαγραφής προστίμων του Σαββίδη για λαθρεμπορία

σαββίδη

Δεν φτάνει που δώσανε χαριστικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον «ιδιοκτήτη» Βορείου Ελλάδας Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο ομίλου εταιρειών, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μετά την πράξη αυτή εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, έσπευσε να προσφέρει άλλο ένα ανέλπιστο χρυσοφόρο δώρο στον «Μακεδονάρχη» Ιβάν Σαββίδη: Με βουλευτική χαριστική(ν)τροπολογία και όργανο τον βουλευτή «ξεπουλητάρι» της ΔΕΗ στην Κοζάνη, οι Τσίπρας – Καμμένος – Παπαδημητρίουδιέγραψαν πρόστιμα για λαθρεμπορία πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη που αφορούσαν, προφανώς, λαθρεμπορία τσιγάρων της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, την οποία ο επιχειρηματίας αγόρασε. Άλλωστε, με την καπνοβιομηχανία ασχολείται και στην Ρωσία ο πολυπράγμων Ιβάν, που όπως λέγεται και εκεί του έχουν απαγγελθεί ανάλογες κατηγορίες.

Η ξεδιάντροπη διαγραφή των προστίμων σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιήθηκε με το σκεπτικό, όπως αναγνώρισε χωρίς αιδώ ο Αλ. Τσίπρας, να υποβοηθηθούν οι «ξένοι» επενδυτές και εν γένει οι «επενδύσεις», στη χώρα μας αλλά και για να διευκολυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε χαριστικό ξεπούλημα) των δημόσιων επιχειρήσεων και του εθνικού πλούτου.
Είναι πολύ χαρακτηριστική και η ύποπτη μεθόδευση μέσω της οποίας προωθήθηκε η χαριστική νομοθετική ρύθμιση.
Η κυβέρνηση, αντί να φέρει την διάταξη κανονικά στο νομοσχέδιο και προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση και τον σχετικό θόρυβο και την συνοδευτική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έβαλε σε ρόλο «λαγού» τον Δημ. Δημητριάδη να την καταθέσει, ως βουλευτική, τάχα, τροπολογία, η οποία «συζητείται» άρον – άρον στο τέλος του νομοσχεδίου.
Η ειρωνεία, όπως μας κατήγγειλε ο Παν. Λαφαζάνης, είναι ότι η ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης και η μνημονιακή αντιπολίτευση κατήγγειλαν αυτήν την πραξικοπηματική, επαίσχυντη και αντισυνταγματική μεθόδευση, ενώ την είχαν χρησιμοποιήσει κατά κόρον και συστηματικά στο παρελθόν.
Τα μνημονιακά κόμματα έχουν καταντήσει την Βουλή κουρελόχαρτο και πλυντήριο σκανδάλων και δωρεών στο κεφάλαιο.
Κ.Μ
http://www.iskra.gr/%CF%84%CF% 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου