Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Απάντηση στην αθλιότητα του Πορτοκάλογλου

από lefteria news


O γιατρός και ιδρυτής του Μητροπολιτικού κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού καρδιολόγος κ.Βήχας απαντά στις αθλιότητες Πορτοκάλογλου γιά τους βολεψάκηδες «αγανακτισμένους»
Η οποία αναρτήθηκε στο προσωπικό λογαριασμό του κ.΄Βήχα στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης f/b
Γράφει ο κ.Βήχας λοιπόν-Απάντηση στην λεκτική αθλιότητα του Πορτοκάλογλου.
κ.Πορτοκάλογλου , έτυχε σήμερα να διαβάσω τη συνέντευξη που δώσατε προχθές και στην οποία λέτε επί λέξη: «Οι αγανακτισμένοι είναι διορισμένοι πια, οπότε δεν έχουν χρόνο για διαδηλώσεις. Τόση οργή, τόση καταγγελία, τόσο μίσος και διχασμός, όλα γίνανε για μερικές καρέκλες».Δυστυχώς για σας και για μένα, την διάβασα την επόμενη ημέρα μιας σοβαρής περιπέτειας με την υγεία μου, παραλίγο να μην έχω την δυνατότητα να σας γράφω σήμερα, καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Ένα πρόβλημα υγείας που με ακολουθεί από το 2012, και μάλλον για την υπόλοιπη ζωή μου, ένα πρόβλημα υγείας για το οποίο παίρνω καθημερινά φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ονομάζεται, χημικό έγκαυμα στους πνεύμονες , από τα χημικά στις διαδηλώσεις της περιόδου 10-11 και αρχές 2012.
Ένα πρόβλημα υγείας το οποίο το έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν τότε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στις οποίες διαπρέψατε με την απουσία σας, άνθρωποι που εσείς σήμερα με την παραπάνω αθλιότητα προσπαθείτε να μηδενίσετε τις προθέσεις τους.
Λοιπόν στην αθλιότητα σας απαντώ: ( καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να αυτολογοκριθώ και να απαντήσω όσο πιό κόσμια μου επιτρέπει η αγανάκτηση από την χθεσινή περιπέτεια της υγείας μου)
Η πλειοψηφία των αγωνιστών εκείνης της περιόδου είτε βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα και κάποιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται ενώ κάποιοι έχουν " ακινητοποιηθεί " τόσο από την απογοήτευση όσο και από προσωπικά χτυπήματα που έχουν δεχτεί από την κρίση, είτε προσπαθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού να ξαναστήσουν την ζωή τους. 500.000 οι Έλληνες που έφυγαν ή καλύτερα διώξανε οι άγριες πολιτικές των μνημονίων που και εσύ υποστήριξες με δημόσιες δηλώσεις σου τα προηγούμενα χρόνια.
Πράγματι υπήρξαν και εκείνοι που πούλησαν τον αγώνα για μία θέση. Αυτοί όμως είναι γνωστοί, υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι οργανισμών, κλπ.
Εάν ήθελες να αναφερθείς σε αυτούς μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ονοματεπώνυμα γιατί το ξαναλέω είναι γνωστοί. Ο σκοπός σου όμως δεν ήταν αυτός. Ο σκοπός σου ήταν να αμαυρώσεις ένα λαϊκό κίνημα από το οποίο απείχες, ένα λαϊκό κίνημα που αγωνίστηκε με αγνές προθέσεις να ανατρέψει τις πολιτικές που επαναλαμβάνω εσύ υπερασπίστηκες.
Επειδή όμως ζούμε στην εποχή που οι βρυκόλακες του πρόσφατου παρελθόντος, οι δολοφόνοι αυτού του λαού, επανήλθαν στο προσκήνιο κάνοντας του τιμητές, επειδή ζούμε σε μια εποχή που όλα ξεπουλιούνται, από ιδέες μέχρι αεροδρόμια, επειδή ζούμε σε μια εποχή που καθημερινά κυνηγούν με πολλούς τρόπους αυτούς που ακόμη αγωνίζονται με τις ίδιες ιδέες, οι αθλιότητες σαν την δικιά σου δεν θα μένουν αναπάντητες.
Ευτυχώς είμαστε ακόμη ζωντανοί, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, και θα μας βρίσκουν απέναντί τους όλοι οι άθλιοι.
Ένας από τους χιλιάδες που αγωνίστηκαν τότε και συνεχίζουν, χωρίς να ζεσταίνει ο κώλος τους καμία καρέκλα
http://lysippos-mustang.blogspot.gr/2017/04/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου