Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Καταδίκη για το τάγμα του Αγίου Παντελεήμονα
"Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι άρρηκτα δεμένος με τον κοινό αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών για την ανατροπή της λιτότητας και τη διατήρηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων μας". Με αυτά τα λόγια, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» αναφέρθηκε στην πρώτη καταδίκη των χρυσαυγιτών για την επίθεση που είχε λαβει χώρα στον Άγιο Παντελεήμονα.
AdTech Ad

Πρόκειται για την επίθεση με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες, σε βάρος της ομάδας του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του Αλέκου Αλαβάνου, που έγινε τον Οκτώβρη του 2010.
Το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επτά χρόνια μετά, έκρινε ένοχους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, καθώς εκείνο της διατάραξης κοινής ειρήνης έχει παραγραφεί. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικο στους καταδικασθέντες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κίνηση, κρίθηκαν ένοχοι:
- σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή η κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις Θέμιδα Σκορδέλη, η Αλίκη Παπαδάκη και ο Αντρέας Σοφιάς,
- σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο Σπύρος Γιαννάτος, κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα.
Όσο για τον πέμπτο κατηγορούμενο παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, καθώς την περίοδο που διατελέστηκε το αδίκημα δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/katadikh-gia-to-tagma-toy-agioy-pantelehmona.4633049.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου