Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δήμαρχος Θεσ/νικης και ίδρυμα Ροκφέλερ για κερδοσκοπική εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου

Δήμαρχος Θεσ/νικης

Η ΛΑ.Ε Θεσ/νικης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν από το προωθούμενο μνημόνιο συνεργασίαςτου Δήμου Θεσσαλονίκης με την Παγκόσμια Τράπεζα, που θα αφορά ένα σχέδιο με τον αινιγματικό στόχο: «Ανάπτυξη της αστικής ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης».

Ειδικότερα, τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται ως προς το είδος της «βοήθειας» και τις τυχόν δεσμεύσεις που θα προκύπτουν από αυτήν, δεδομένου ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει «την παροχή βοήθειας για την ανασυγκρότηση του παραλιακού τμήματος του Θερμαϊκού».
Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αντίθεση μας, όταν πληροφορούμαστε, ότι «η μελέτη για την ανασυγκρότηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης» θα χρηματοδοτηθεί από το γνωστό για τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις τουΊδρυμα Ροκφέλερ, και ότι αυτή θα προβλέπει ως βασικό εργαλείο για την ανασυγκρότηση τις ιδιωτικές επενδύσεις, χωρίς, μάλιστα, περαιτέρω διευκρινίσεις για τον χαρακτήρα τους και τον προσανατολισμό τους.
Ως Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης διατυπώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τις οικονομικές, τις κοινωνικές, τις οικολογικές και αισθητικές συνέπειες μιας «ανασυγκρότησης», που θα ξεκινάει από ιδιωτικά συμφέροντα και θα αποβλέπει σε κερδοσκοπικά οφέλη.
Ασφαλώς το παραλιακό μέτωπο αλλά και η ίδια η πόλη της Θεσσαλονίκης χρειάζονται στήριξη, ανάπλαση και ανασυγκρότηση.
Αυτή η ανασυγκρότηση όμως, πρέπει να γίνει με ευθύνη του δημόσιου και της κοινωνίας, στο φως, με δημόσιο διάλογο, με τους φορείς και με τους κατοίκους της, και με στόχο την ποιοτική, οικονομική, κοινωνική, οικολογική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης και του παραλιακού της μετώπου, με γνώμονα το συμφέρον πρώτα απ’ όλα των λαϊκών τάξεων και συνολικά το βιώσιμο μέλλον της Θεσσαλονίκης.
http://www.iskra.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου