Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

(Οι αλήτες καιροσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ αφανίζουν το λαό και την κοινωνία)! Έφθασε το τέταρτο μνημόνιο

Έφθασε το τέταρτο μνημόνιο

Νέο ψαλίδι στις συντάξεις, άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και κατάργηση του βέτο στις ομαδικές απολύσεις από το Υπουργείο Εργασίας είναι ορισμένες μόνο από τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο, 75 σελίδων, το οποίο έχει στην κατοχή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη, βάσει των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς, να προχωρήσει σε περικοπή κατά 1% του ΑΕΠ της συνταξιοδοτικής δαπάνης το 2019 μέσω της προσωπικής διαφοράς, ήτοι «ψαλίδι» έως και 22%​
Το… τέταρτο μνημόνιο αποτελεί τη βάση της διαπραγμάτευσης στον νέο γύρο των επαφών που ξεκινούν εκ νέου στο Χίλτον, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Στο στόχαστρο βρίσκονται για πολλοστή φορά οι συντάξεις και η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στις 75 σελίδες που εστάλησαν στο ΥΠΟΙΚ περιγράφονται μεταξύ άλλων και οι εκκρεμότητες που απομένουν προς υλοποίηση για να κλείσει η β’ αξιολόγηση, οι δημοσιονομικοί στόχοι από το 2018 και έπειτα, καθώς και ορισμένα αιτήματα του ΔΝΤ που εφόσον ικανοποιηθούν, θα ανοίξουν τον δρόμο για την είσοδο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», η Αθήνα είναι υποχρεωμένη, βάσει των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς, να προχωρήσει σε περικοπή κατά 1% του ΑΕΠ της συνταξιοδοτικής δαπάνης το 2019 μέσω της προσωπικής διαφοράς, ήτοι «ψαλίδι» έως και 22%. Μάλιστα, εάν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, αφήνεται «παραθυράκι» για περαιτέρω… χέρι στις επικουρικές.



Όσον αφορά στα εργασιακά, το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να δεχτεί ότι δεν θα αποκατασταθεί η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που δεν τις υπογράφουν. Επιπλέον, καταργείται το βέτο του Υπουργείου Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις. Οι δανειστές απαιτούν την άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή την περιοχή όπου βρίσκονται.

ΔΕΗ και αποκρατικοποιήσεις

Η… λαίλαπα των νέων μέτρων καίει και την ενέργεια, καθώς προβλέπεται η σταδιακή μείωση της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ κατά περίπου 40%, ενώ φρένο μπαίνει σταδιακά και στην ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που είναι υποχρεωμένη να πωλεί σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών. Το… γλυκό δένει με την απαίτηση για πλήρη εφαρμογή του master plan του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις, ήτοι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για χρήματα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για την αποπληρωμή των δανεικών.

Ανεξαρτήτως των επικοινωνιακών παιχνιδιών στα οποία αναμένεται να επιδοθεί η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης (ρίχνοντας το βάρος των ευθυνών στις διαφωνίες μεταξύ των δανειστών), το βέβαιο είναι ότι ο λογαριασμός θα είναι… βαρύς, με τους πολίτες να καλούνται για πολλοστή φορά να σηκώσουν το βάρος των νέων μέτρων.


http://www.zougla.gr/politiki/article/ef8ase-to-tetarto-mnimonio

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Του Χατζηνικολάου με Τον Alex Tsipra 25/4/2017



    Καλέ Ρέ Αλέξη ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ με αυτά που λές;;

    Που και σε ποιούς θεωρείς ότι μιλάς; Στο 15μελές συμβούλιο σε κάποιον τεκέ;;;

    Είσαι απλά κοινώς ψεύτης όμοιως και ταυτόσημος με τους προηγούμενους κόπρους!

    ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ! ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ! ΑΛΛΆ ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ! ΟΥΣΤ!!!





    1. Υ.Γ. Το Είπες Ρε μόλις ξεκάθαρα χωρίς να το καταλάβεις! Η Χώρα θα γίνει Οίκος Ανοχής! Ο Ελληνικός Λαός ... τον βλέπουμε σε εργασιακό ρόλο .... Τσατσά!!!!!!


    2. Υ.Γ. Και Επειδή με την ηλίθεια σύγκριση Δυνοπάθησε η Ελευσίνα και η ποδοσφαιρική ομάδα ο Πανελευσινιακός Του Αφιερώνουμε Του ... Κυρίου Το:

    Τα Παιδιά Στην Ελευσίνα Δεν Χαμογελούν Ποτέ Είναι Πικραμένα Κρίνα ΣΑΝ ΤΟ ΔΆΚΡΥ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ!!!!! ΤΑ Παιδιά Στην Ελευσίνα Δεν Γελούν Σαν Τα Παιδιά Περιμένουνε Και Εκείνα Άνοιξη και Πασχαλιά!!!!!!!

    ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή