Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Λιάνα Κανέλλη: «Η βρώμικη δουλειά είναι να φέρνεις από αριστερή μπάντα δεξιό-ακροδεξιό μνημόνιο, να το παρουσιάζεις ως σωτηρία, να παραλύει η μάζα και να λες “έχω νομιμοποίηση”»Όλοι ίδιοι δεν είναι, και ασφαλώς και δεν νοιάζονται όλοι για σένα (κι ας τα ’χουν όλα τα κακά καμωμένα …για το καλό σου)· όλοι δεν είναι βουτηγμένοι στα σκατά.
Οι κομμουνιστές στα είπαν, στα λένε και θα στα λένε (και δεν λένε μόνο λόγια). Το ζητούμενο είναι να βγάλεις τις παρωπίδες που σου φόρεσαν και τις συστημικές ωτασπίδες που σου βουλώνουν τ’ αυτιά και ν’ ακούσεις. Και μετά να σκεφτείς. Δύσκολο; Αν τ’ αποτύπωμά σου στη ζωή σχηματίζεται με «κλικ», τότε μην «πατήσεις» στο παρακάτω βίντεο.


Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, και σε όλη τη χώρα, είναι μια καλή ευκαιρία για ν’ απαντήσεις στον Τσίπρα, που χωρίς τσίπα ισχυρίζεται ότι δεν βλέπει κανέναν να διαδηλώνει στο δρόμο. Μήπως είναι ώρα να το πάρεις αλλιώς; Έστω να δοκιμάσεις. Τι άλλο ακόμα θα κάτσεις να χάσεις; Έτσι κι αλλιώς χαμένος είσαι. Και 
«δεν μπορείς να σωθείς πεθαίνοντας».

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_82.html#more

2 σχόλια:

 1. .... και όμως φίλοι μου ο Αλέξης και αυτό που εκπροσωπήει πέρα από ανθελληνικό είναι και ... ελιτοναζιστικοφασιστικό! Όταν το καταλάβετε όμως θα ναι πολύ αργά! Δεν είναι καθόλου υπερβολή σε πολιτικό επίπεδο και διάσταση να τον αποκαλούμε εμείς (όχι εσείς) μοντέρνο Ελιτοναζιστοφασίστα του Διεθνές Καπιταλοιμπεριαλιστικού κεφαλαίου!
  Εμείς Δεν λέμε Τίποτα Τυχαία! Ότι διατυπώνουμαι Είναι Παγκόσμιο (Universalis Axiom) Αξίωμα/Κανόνας/Φυσικός Νόμος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ(…)/ Σε τούτα τα βράχια τουφεκίστηκαν οι 300 του Α’ Τάγματος, τούτα τα φύκια είναι μια τούφα μαλλιά ξεκολλημένα μαζί με το δέρμα απ’ το καύκαλο ενός συντρόφου που αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση(…)/ Τα συρματοπλέγματα./
  (Γ. Ρίτσος)


  Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 350 ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ Α ΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ 1948

  Αποκορύφωμά , ήταν η σφαγή 350 ανθρώπων στο Α’ Τάγμα, για να σπάσει την αντίσταση των αγωνιστών /κρατουμένων.
  Οι πατέρες της πολιτικής αυτής, Παναγιώτης Τσαλδάρης, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Γεώργιος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, είναι οι υπεύθυνοι για το κάτεργο της Μακρονήσου και της σφαγής στο Α’ Τάγμα, με τη δολοφονία 350 και πλέον στρατιωτών και εκατοντάδων τραυματιών.
  Το έγκλημα αυτό οι υπεύθυνοι το αποσιώπησαν και το επίσημο κράτος μέχρι σήμερα το αποκρύπτει.
  Δεν τολμά να δώσει τα επίσημα στοιχεία από τα αρχεία του για τη Μακρόνησο, για το έγκλημα της σφαγής και τον τόπο ταφής των νεκρών της.

  Μάλιστα η Σωτηρία Μπέλλου ερμήνευσε το ... Δεν είναι πως τα σίδέρα σου ΚΛΕΒΑΝ το Αέρα είναι πως ΤΕΛΕΙΩΣΕ η ΖΩΉ ......

  ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ
  Μέσα στο Μπούρτζι μια φορά
  και στην Ακροναυπλία
  σε βρήκα που ζωγράφιζες
  στο στήθος σου δυο πλοία.

  Δεν ήταν που τα σίδερα
  σου κλείναν τον αγέρα
  ήταν που τέλειωνε η ζωή
  μέρα με την ημέρα.

  Τώρα στην άκρη του γιαλού
  και στου βυθού τις στράτες
  γαρύφαλλα σου ρίχνουνε
  κατάδικοι κι αντάρτες.

  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΉ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΉΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΈΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΒΥΘΌ!!! ΕΚΕΊ ΣΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΆΤΕΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΤΏΡΑ!!!!

  Απάντηση ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!  Υ.Γ. Είθε Είρθε η Ώρα Να ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΖΥΓΟ ΑΠΌ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΎΜΕΝΗ ΧΏΡΑ - ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή