Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η επανάληψη της δίκης έγινε μετά από πολλαπλές διακοπές, αλλά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας διέκοψε και πάλι την ακροαματική διαδικασία για τις 24 Μαΐου, πριν ακόμα υποβάλλουν ερωτήσεις οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Η κ. Τσαλικιάν στην κατάθεση της επανέλαβε όσα και πρωτόδικα είχε καταθέσει στο ΜΟΕ της Άμφισσας, τονίζοντας ότι η παρουσία του παιδιού της στα Εξάρχεια εκείνη τη βραδιά ήταν συμπτωματική και βρέθηκε εκεί, λόγω της γιορτής του φίλου του, Νίκου Ρωμανού.


Τόνισε ακόμη, ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του δεν ήταν στην παρέα των παιδιών που συνεπλάκησαν λίγη ώρα πριν με τους δύο αστυνομικούς, αλλά ο Αλέξης Γρηγορόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στην παρέα και τους δύο αστυνομικούς και δέχθηκε τη σφαίρα στο ύψος της καρδιάς.
Επίσης, αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, η μάρτυρας είπε ότι συνέβησαν στο πλαίσιο ενός «οργανωμένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης» ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική» την συγγνώμη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την στάση του γενικότερα.

Την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη με αμετάκλητη απόφαση σε δεύτερο βαθμό, έκανε λόγο σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικιάν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα, ότι «η απόδοση ευθυνών και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ιστορική ευθύνη της δικαιοσύνης».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε μάλιστα τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, ως «στυγνή δολοφονία» και ανέφερε την πρωτόδικη απόφαση, που επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Το δικαστήριο διέκοψε την εξέταση της κ. Τσαλικιάν πριν αρχίσουν τις ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση και η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Μαΐου.
Τέλος να σημειωθεί, ότι το κλίμα στο Εφετείο Λαμίας ήταν ιδιαίτερα ήρεμο, χωρίς παρουσία πολιτών, αλλά με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.ΑΠΕ


http://prezatv.blogspot.gr/2017/04/24.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/zDhNz+(%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου