Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

(Καπιταλιστική ιδεολογική αποκτήνωση)! Εικόνα ντροπής στη Θεσσαλονίκη: Γραφείο τελετών άφησε στο δρόμο πτώμα ηλικιωμένου για λίγα ευρώΑποτροπιασμό προκαλεί η εξέλιξη της τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας κάηκε ζωντανός από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του.
AdTech Ad

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, γείτονες του άτυχου άντρα ειδοποίησαν ένα γραφείο τελετών να παραλάβει τη σορό και να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο.
Δεδομένου ωστόσο ότι ο εκλιπών αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια οικονομικά προβλήματα και δεν είχε συγγενείς στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε κάποιος να πληρώσει το γραφείο το πόσο των 200 ευρώ που ζητούσε για τη μεταφορά.
Ως αποτέλεσμα, παράτησαν τη σορό του ηλικιωμένου, τυλιγμένη σε μια πλαστική σακούλα στην άκρη της οδού Νικόπολης με κίνδυνο να γίνει βορά στα ζώα.
Οι ανατριχιαστικές εικόνες που δημοσίευσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη προκαλούν οργή για την παντελή έλλειψη σεβασμού στον νεκρό άνδρα.
Τελικώς, πέντε ώρες μέτα (!) ένα δεύτερο γραφείο τελετών ανέλαβε αφιλοκερδώς τη μεταφορά και παρέλαβε τη σορό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έμενε επί χρόνια σε μικρή μονοκατοικία σε συγκρότημα που ανήκει στο Καρίπειο ίδρυμα. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και τα τελευταία χρόνια τον φρόντιζε ένας νεαρός από την περιοχή.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είχαν ειδοποιηθεί από τον Δεκέμβριο για τις άσχημες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζούσε. Τον βοηθούσαν με γεύμα καθημερινό από την εκκλησία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με πηγές, από το δήμο ζητήθηκε από τότε και η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από Rthess.gr
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eikona-ntrophs-sth-thessalonikh-grafeio-teletwn-afhse-sto-dromo-ptwma-hlikiwmenoy-gia-liga-eyrw.4636747.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου