Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αίσχος! Τσίπρας-Αναστασιάδης κατοχυρώνουν τις κυρίαρχες Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο μέσω του κειμένου διαπραγματεύσεων ΕΕ – Βρετανίας

Κύπρος

Ειδική αναφορά στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο κάνει το κείμενο των κατευθυντήριων γραμμών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των 27 κρατών – μελών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Ε.Ε. θα υιοθετήσει «την όποια διμερή συμφωνία κάνει η Κύπρος και το Ηνωμένου Βασίλειο, για την εφαρμογή του κεκτημένου και την προστασία των δικαιωμάτων των Κύπριων που ζουν ή εργάζονται εντός των βρετανικών βάσεων».
Η συγκεκριμένη αυτή δέσμευση στο κείμενο των διαπραγματεύσεων ΕΕ- Βρετανίας αποτελεί όνειδος, διότι επί της ουσίας, τόσο ο Ν. Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κύπρου όσο και ο Αλ. Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας ξαναυπογράφουν φαρδιά πλατιά την παραμονή των αποικιακών κυρίαρχων Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.
Αναστασιάδης και Τσίπρας, αντί να τονίζουν το απαράδεκτο της παρουσίας κυρίαρχων ξένων βάσεων στο έδαφος ευρωπαϊκής χώρας και να απαιτήσουν το άμεσο ξήλωμα τους, έσπευσαν εμμέσως πλην σαφώς να τις ”νομιμοποιήσουν΄΄ εκ νέου και να τις διαιωνίσουν, ζητώντας να κατοχυρωθούν απλώς τα δικαιώματα των Κυπρίων που ζουν και εργάζονται στις Βρετανικές βάσεις.
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%85%CF%81/

2 σχόλια:

  1. Αποκιοκρατούμενοι Χλεχλέδες!
    Αποκιοκρατούμενοι Λακέδες!

    Εσείς Δεν είσαστε Αριστερά Αλλά Σκ...τάααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ(…)/ Σε τούτα τα βράχια τουφεκίστηκαν οι 300 του Α’ Τάγματος, τούτα τα φύκια είναι μια τούφα μαλλιά ξεκολλημένα μαζί με το δέρμα απ’ το καύκαλο ενός συντρόφου που αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση(…)/ Τα συρματοπλέγματα./
    (Γ. Ρίτσος)


    Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 350 ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ Α ΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ 1948

    Αποκορύφωμά , ήταν η σφαγή 350 ανθρώπων στο Α’ Τάγμα, για να σπάσει την αντίσταση των αγωνιστών /κρατουμένων.
    Οι πατέρες της πολιτικής αυτής, Παναγιώτης Τσαλδάρης, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Γεώργιος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, είναι οι υπεύθυνοι για το κάτεργο της Μακρονήσου και της σφαγής στο Α’ Τάγμα, με τη δολοφονία 350 και πλέον στρατιωτών και εκατοντάδων τραυματιών.
    Το έγκλημα αυτό οι υπεύθυνοι το αποσιώπησαν και το επίσημο κράτος μέχρι σήμερα το αποκρύπτει.
    Δεν τολμά να δώσει τα επίσημα στοιχεία από τα αρχεία του για τη Μακρόνησο, για το έγκλημα της σφαγής και τον τόπο ταφής των νεκρών της.

    Μάλιστα η Σωτηρία Μπέλλου ερμήνευσε το ... Δεν είναι πως τα σίδέρα σου ΚΛΕΒΑΝ το Αέρα είναι πως ΤΕΛΕΙΩΣΕ η ΖΩΉ ......

    ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ
    Μέσα στο Μπούρτζι μια φορά
    και στην Ακροναυπλία
    σε βρήκα που ζωγράφιζες
    στο στήθος σου δυο πλοία.

    Δεν ήταν που τα σίδερα
    σου κλείναν τον αγέρα
    ήταν που τέλειωνε η ζωή
    μέρα με την ημέρα.

    Τώρα στην άκρη του γιαλού
    και στου βυθού τις στράτες
    γαρύφαλλα σου ρίχνουνε
    κατάδικοι κι αντάρτες.

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΉ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΉΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΈΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΒΥΘΌ!!! ΕΚΕΊ ΣΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΆΤΕΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΤΏΡΑ!!!!

    Απάντηση ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!



    Υ.Γ. Είθε Είρθε η Ώρα Να ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΖΥΓΟ ΑΠΌ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΎΜΕΝΗ ΧΏΡΑ - ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή