Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: Η «ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ» ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ... ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η «συνιστώσα» των κουμπάρων και τα... ορφανά του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΤΟ «ΠΑΛΙΟ» ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ

Πώς το «σύστημα» του βαθέος ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διεισδύσει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβει σημαντικές θέσεις στην κεντρική διοίκηση - Ποιος ο ρόλος του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα - Φιλίες και κουμπαριές που θα... γράψουν ιστορία. 
Του ειδικού συνεργάτη Βαγγέλη Μπότσαρη
Κάθε μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας παραμένουν στην διακυβέρνηση του τόπου γίνεται όλο και πιο έντονη η «πασοκοποίηση» του κυβερνώντος κόμματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη εκδήλωση για την ονοματοδοσία των σηράγγων στον νέο δρόμο Κορίνθου Πατρών.
Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του Πρωθυπουργού και έχει τεθεί επικεφαλής της νεοπασοκικής πτέρυγας στο κυβερνών κόμμα, τόλμησε να ταυτίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Αν. Παπανδρέου λέγοντας: «Η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξης Τσίπρας».
Στην φράση αυτή περικλείεται και η νέα πολιτική φιλοσοφία των στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν ως στόχο να κυριαρχήσουν στο κυβερνών κόμμα: είναι σκληροί υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουν ...φορείς της παράδοσης του Ανδρέα Παπανδρέου, εκφράζουν διαφωνίες στο παρασκήνιο για την παρουσία του απαρχαιωμένου κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος και με τακτικές ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 δημιουργούν μηχανισμό προσβλέποντας στην δημιουργία ενός νέου κόμματος μακροπρόθεσμα με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό που θα αναλάβει τον ρόλο της ...χαμένης Δημοκρατικής Παράταξης.
Βέβαια παίρνουν αποστάσεις από τα πρώην στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Π. Κουρουμπλής, η Θ. Τζάγκρη και ο Μ. Μπόλαρης, σε μία προσπάθεια να εμφανιστούν ως η ανερχόμενη γενιά της κυβέρνησης που δεν έχει βαρίδια από το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.
Η ομάδα των Τσιπρικών ΠΑΣΟΚων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, κουβαλά και όλες τις συνήθειες του παλαιού πολιτικού συστήματος αφού συνδέονται μεταξύ τους με κουμπαριές ή κοινούς πολιτικούς αγώνες από τα φοιτητικά τους χρόνια, όπου σχεδόν όλοι ανήκαν στον μηχανισμό του Άκη Τζοχατζόπουλου ,και έχουν τοποθετηθεί σε κυβερνητικές θέσεις κλειδιά από τον υπουργό Υποδομών.
Υπενθυμίζεται ότι με κουμπαριά συνδέεται και με τον υιό Καλογρίτσα πολύ πριν δημοσιοποιηθούν οι υποθέσεις με τα δάνεια της τράπεζας Αττικής και τα βοσκοτόπια που έμπαιναν ως εγγύηση για την παροχή δανείων.

Η καταγγελία Κεγκέρογλου για την χαμένη τιμή του ...ΠΑΣΟΚ

Η σύγκρουση μεταξύ των νεοπασόκων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει τα όρια αφού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, έφτασε σε σημείο να καταθέσει την βουλή λίστα με στελέχη για τα οποία, όπως είπε ο ίδιος, αποδεικνύεται εμπράκτως ότι το «παλιό» ΠΑΣΟΚ μετακόμισε σύσσωμο στον ΣΥΡΙΖΑ.
κεγκέρογλου

«Και επειδή είδα πολλούς Βουλευτές από αυτήν την κατηγορία να χειροκροτούν σήμερα εδώ τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, θέλω να πω ότι και εμείς έχουμε μια Εξεταστική και κοιτάζουμε να δούμε τι έγινε πράγματι το ποσό που δανειοδοτήθηκε. Έχουμε σαράντα ενδεικτικά –συνεχίζεται η εξέταση– πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πήραν μαζί τους το πολιτικό κεφάλαιο και άφησαν πίσω τους τα χρέη που τους αναλογούν. Θέλω να το καταθέσω στα Πρακτικά και να βγει αντίγραφο να δοθεί στα κόμματα, ώστε να είναι ενήμερα, γιατί πραγματικά δεν μπορεί εδώ πέρα να έρχονται και να χειροκροτούν πολλοί από τους διαχειριστές αυτής της κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και κατέθεσε τη λίστα στην οποία περιλαμβάνονταν:
PINAKAS 1

Οι κουμπάροι του Χρήστου Σπίρτζη

Τόσο ο υπουργός Υποδομών όσο και ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Ν. Μαδεμλής, προειδοποίησαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του κ. Κεγκέρογλου καθώς ο κ. Μαδεμλής δεν κατέχει καμία πολιτική θέση. Στήριξε πολιτικά το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2015, ωστόσο δεν έγινε ποτέ οργανωμένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνειδητά δεν διεκδίκησε κανένα δημόσιο αξίωμα τα δυο τελευταία χρόνια. Επίσης δεν είναι ούτε σύμβουλος του Χ. Σπίρτζη όπως αναφέρθηκε.
Όμως διατηρεί σημαντικούς πολιτικούς δεσμούς με τον υπουργό Υποδομών με τον οποίο είναι κουμπάροι, αφού τον έχει παντρέψει, και διαδραματίζει ένα ρόλο πολιτικού μέντορα στην άτυπη ομάδα των Τσιπρικών Πασόκων του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαδεμλής Νίκος
Ο 49χρονος Νίκος Μαδεμλής έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και νυν μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Κοτσακά, ενώ χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα των Νέων τον Μάρτιο του 1998 όταν εκλέχτηκε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο ΝΙΚΟΣ Μαδεμλής, που υποστηρίζεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι ο νέος γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Με τον Νίκο Μαδεμλή εκλέγονται 26 από τα 51 τακτικά μέλη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου (Κ.Σ.). Ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος ανήκει στην πλευρά των «προεδρικών», εκλέγει 19 συμβούλους στο νέο Κ. Σ. Επίσης, εκλέγονται 6 μέλη που θεωρείται ότι ανήκουν σ' αυτούς που πρόσκεινται στον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη και οι οποίοι αναμένεται ¬ σύμφωνα με στελέχη της Νεολαίας ¬ να στηρίξουν τον Νίκο Μαδεμλή...Ο 29χρονος απόφοιτος των ΤΕΙ (Τομέας Μάρκετινγκ) υποστηρίχθηκε από τους «τσοχατζοπουλικούς». Είναι αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από το 1993 μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας. Μετά το 2ο Συνέδριο της Οργάνωσης (το 1996) είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και υπεύθυνος του Τομέα Οργανωτικού της Νεολαίας».
Ο κ. Θάνος Βούρδας με το Χρήστο Σπίρτζη
θάνος Βούρδας
Ο έτερος κουμπάρος του υπουργού Υποδομών είναι ο νυν γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Θάνος Βούρδας. Από το 2015 διορίστηκε διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΓΟΣΕ και από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ορίστηκε στην νέα θέση. Στα χρόνια της κομματικής του διαδρομής στο ΠΑΣΟΚ έχει διατελέσει συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του Κ. Σκανδαλίδη όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών με τον οποίο είναι επίσης ...κουμπάροι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκάλυψη: Ο Χρήστος Σπίρτζης και τα εκατομμύρια που μοιράζονται οι εθνικοί εργολάβοι!

Αποκάλυψη: Ο Χρήστος Σπίρτζης και τα εκατομμύρια που μοιράζονται οι εθνικοί εργολάβοι!

αλεξιάδης 11

Οι πρώην σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν υπουργός Υποδομών έχει διατελέσει από το 2010 και επί δύο σχεδόν θητείες πρόεδρος του ΤΕΕ με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσοντας ένα σημαντικό δίκτυο ανά την επικράτεια με πολιτικούς μηχανικούς. Παράλληλα ανέπτυσσε τις σχέσεις του και με την οικογένεια Καλογρίτσα.
Στο ρόστερ της ομάδας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ευελπιστεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί και ο νυν γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Γ. Δέδες ο οποίος υπήρξε σημαίνων στέλεχος της φοιτητικής Παράταξης της Ν. ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός.
Στη φωτογραφία ο κ. Δέδες με το Χρήστο Σπίρτζη
Γ. Δέδες

Στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές το 2010, εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ενώ στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές του 2014 ηγήθηκε ψηφοδελτίου και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ.
Σημαντικό ρόλο στην ομάδα διαδραματίζει και ο γνωστός δικηγόρος Άγης Τάτσης για τον οποίο φημολογείται ότι έχει αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
αγης Τάτσης
 Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους πρώην συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ αφού υπήρξε σημαίνων στέλεχος της Νεολαίας του Κινήματος. Δηλώνει θαυμαστής του Αν Παπανδρέου ενώ στην διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας έχει υποβάλει μήνυση στον Θ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του σχετικά με τις φερόμενες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε βάρος της Αμερικανικής Πρεσβείας. Συγκεκριμένα ο κ. Τάτσης έχει διατελέσει:
Νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου (άμισθος), Γραμματέας ΠΑΣΠ Οικονομικού Νομικής, Γραμματέας Τ.Ο Ν. ΠΑΣΟΚ Χολαργού – Παπάγου, Μέλος Γραφείου Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Στην ομάδα εντάχθηκε επίσημα και το πρώην στέλεχος της Αριστερής Πρωτοβουλίας, η δημοτική υπάλληλος Ζωή Καρκούλια, η οποία έχει τοποθετηθεί στο γραφείο του κ. Σπίρτζη ως αποσπασμένη από τον δήμο στον οποίο εργάζεται.
Ζωή Καρκούλια
Η δράση της ομάδας επεκτείνεται και στην περιφέρεια όπου έχει ξεκινήσει η προσέγγιση πρώην συντρόφων με την μέθοδο της απόδοσης θέσεων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πολιτικού μηχανικού Παντελή Αλεξιάδη, πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά ο οποίος με άνωθεν παρέμβαση του Χρ. Σπίρτζη ορίστηκε πρόεδρος στο νοσοκομείο της πόλης το 2016.
αλεξιάδης 1
Ο ίδιος είχε γράψει για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο facebook τον Αύγουστο του 2015 χαρακτηρίζοντας τον «άχρηστο, άσχετο, ανίκανο και αμετροεπή».
Δείτε την ανάρτησή του:
αλεξιάδης 1
Σε άλλη διερωτάται: «Βρε Αλέξη, εκλογές έκανες, δημοψήφισμα έκανες, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έκανες...το να κυβερνήσεις σου πέρασε καθόλου από το μυαλό;»!
Δείτε κι αυτή την ανάρτηση:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/787793/kyvernisi-syriza-h-synistosa-ton-koymparon-kai-ta-orfana-toy-pasok#ixzz4fBzatUKf

1 σχόλιο:

  1. Το τι κατάλοιπα κουβαλάει ο κάθε "Αρχηγός" κόμματος ή κράτους είναι Εμφανές τόσο σε "Ξένους " όσο και στους "Δικούς" μας!!! Αυτά τα αρρωστημένα ψυχοφθόρα Σύνδρομα Είμαστε Υποχρεωμένοι να τα Υποστούμε!!! Αυτοί ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΗΨΕΙΕΣ!!! Ζούνε σε Ένα Αλλο Μοντέλο/Κόσμο!!! Αυτό Είναι και ΜΙΑ ΥΦΉ ΤΟΥ ΚαπιταλοΝαζιστοΦασιστικού Πολυδιάστατου ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ!!!

    Τίποτα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!

    Το βλέπουμε από τον Χίτλερ/Γκαίμπελς/Χίμλερ μέχρι τους "Δικούς" μας ΟΛΟΥΣ π.χ. Χούντα Παπαδόπουλος ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ/ΣΗΜΕΡΑ!!! Το Ψυχασθενές Τους, που Είναι Όμοιο και Ταυτόσημο με το Ίδιο Πολιτικοοικονομικό Σύστημα (Καπιταλισμός λέγεται) υπάρχει παντού από την προσωπική Τους Ζωή μέχρι της "Φασιστοδημοκρατικές" τους αποφάσεις! Χρησιμοποιούν Λαϊκές Δημοκρατικές Διαδικασίες για να καλύψουν την Απαξίωση που έχουν για την Ζωή!

    Διότι ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ!!! Είναι Πνεύματα Μιας .... Ανώτερης Τάξης/Επιπέδου!!!

    Χειρίζονται καλά Τον Φόβο Επειδή Φοβούνται!!!! Ζούνε Από Τον Φόβο Μας!!!






    Υ.Γ. Το άνω Είναι επιβεβαίωση Για Τον Λόγο που κάνουν "Διεθνές Διασκέψης" οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ τύπου Παυλόπουλο Κοτζιά και Άλλων Τύπων!!! Ο "Πλουραλισμός" είναι καλυμμένη Ναζιστοφασιστική Αντίληψη με ..... ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ Δομές ... μέσα στον ... "Πλουραλισμό" Τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή