Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τα θέλει όλα στον Πήγασο ο Ιβάν

ΟΤΑΝ Ο HARDDOG ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ

Ότι κάτι «παιζόταν» ανάμεσα σε Πήγασο και Σαββίδη ήταν γνωστό και, τουλάχιστον, ψιθυριζόταν τον τελευταίο καιρό από τους εργαζόμενους του ομίλου. Όμως, ότι η μεγάλη συμφωνία βρίσκεται «προ των πυλών» γράφτηκε, σχεδόν με βεβαιότητα, από τον Harddog (χωρίς αναφορές ονομάτων αλλά,
ουσιαστικά, φωτογραφίζοντάς τα), την περασμένη Δευτέρα.

Και μόλις μία ημέρα μετά, από τον ιστότοπο του Βήματος ήρθαν νεότερα στοιχεία  (τα αναδημοσιεύουν οι Zoornalistas, δείτε εδώ) που δείχνουν ότι τα θέμα είναι προχωρημένο και απομένει η συναίνεση των τραπεζών. 

Η πληροφορία ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών (Μπόμπολα-Σαββίδη) είναι στο τελικό στάδιο και ότι ουσιαστικά «δόθηκαν τα χέρια», διασταυρώθηκε από τον Harddog από ιδιαίτερα αξιόπιστες πηγές, που βρίσκονται εκτός του πυρήνα του Πήγασου στη Μεταμόρφωση. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει ολόκληρο τα πακέτο των επιχειρήσεων της οικογένειας Μπόμπολα που έχουν σχέση με τα μίντια. Δηλαδή όχι μόνο τις εφημερίδες, αλλά και το ποσοστό του στο MEGA καθώς επίσης το πρακτορείο διανομής «Ευρώπη», προφανώς και ό,τι του αναλογεί από την (τυπεκδοτική) Ίριδα. Δηλαδή με μια κίνηση ο Ιβάν Σαββίδης θα γίνει ο απόλυτος μιντιάρχης που θα έχει εισβάλει, ταυτόχρονα, και στη διανομή του Τύπου!

Δεν θα είναι μόνος;

Μια πληροφορία που μας ήρθε, αλλά δύσκολα διασταυρώνεται προς το παρόν, είναι ότι ο αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Πήγασου θα γίνει από τον Σαββίδη με «συμπαίκτη», πιθανόν Γερμανό. Άλλωστε το ίδιο έγινε και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα δικαιώματα χρήσης του οποίου απέκτησε μαζί με γερμανικά και γαλλικά κεφάλαια.

Εξελίξεις στον Τύπο

Στις εγκαταστάσεις του Πήγασου στη Μεταμόρφωση, ειπώθηκε από κάποιους, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι «περιμένουμε να χτυπήσει η πόρτα και να δούμε τον Ιβάν». Το βέβαιο είναι, ότι αν οι εκδοτικές (μιντιακές γενικότερα) επιχειρήσεις Μπόμπολα αλλάξουν χέρια θα επηρεαστεί ολόκληρος ο χώρος του Τύπου και του τηλεοπτικού τοπίου. Φυσικά, άμεσα επηρεάζονται και οι αθλητικές εκδόσεις (λόγω αναμενόμενης αναβάθμισης του Goal), στον χώρο των οποίων είχε επιχειρήσει παλιότερα να μπει ο ΙβάνΣαββίδης είτε με «επίθεση» αγοράς του Alpha και, ενδεχομένως, της «όμορης» SportDay (δείτε εδώ) είτε με την έκδοση πολυσέλιδης κυριακάτικης αθλητικής εφημερίδας για την οποία είχε γίνει έρευνα αγοράς και είχε επέλθει συμφωνία με επιτελικά στελέχη (διευθυντή, αρχισυντάκτες) που θα την «έτρεχαν». Τελικά το εγχείρημα δεν προχώρησε.


http://harddog-sport.blogspot.gr/2017/04/blog-post_75.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου