Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών» διαδήλωσαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών» διαδήλωσαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της παιδείας.


Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών» οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας μόνιμους διορισμούς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς επίσης και δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.


Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θ. Κικινής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε το βασικό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, δηλαδή τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση. Επιπλέον, σημείωσε ότι «κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών», προσθέτοντας πως «η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει».

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλής και ζήτησαν συνάντηση από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, προκειμένου να τού εκθέσουν τα αιτήματά τους.







Πηγή φωτό: Eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ


http://www.zougla.gr/greece/article/me-sin8ima-oxi-stin-pedia-ton-perikopon-diadilosan-i-ekpedeftiki

1 σχόλιο: