Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

''Ο αξιότιμος βουλευτής''

Της Τ. Γ.

Πρώτη τ' Απρίλη σήμερα, και την τιμητική τους έχουν οι κυβερνώντες, παλιοί και νέοι, με τον νυν πρώτο των υπουργών να κρατά τα σκήπτρα...

Δική τους η γιορτή, μα δε χρήζουν ευχών. Πάντα ζουν χρόνια πολλά, πάντα ζουν χρόνια καλά, οι αναίσχυντοι, οι αδίστακτοι εξουσιολάγνοι, οι ξετσίπωτοι, οι ξεδιάντροποι...Ενα μικρό διήγημα του Αμβρόσιου Πηρς θα τους αφιερώσουμε που αναφέρεται στο ήθος των πολίτικων μα και στην ηθική των ψηφοφόρων που τους αποδέχεται

''Ο αξιότιμος βουλευτής''                                                            

Ενας βουλευτής, που είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του να μην τους κλέψει, μετά τη λήξη της βουλευτικής συνόδου έφερε στο σπίτι του ένα μεγάλο τμήμα από το θόλο του Καπιτωλίου. Τότε οι ψηφοφόροι έκαναν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ψήφισαν μια απόφαση για λυντσάρισμα.

"Είσαστε πολύ άδικοι" τους είπε ο βουλευτής. "Είναι αλήθεια, σας υποσχέθηκα ότι δεν πρόκειται να κλέψω. Αλλά σας είχα υποσχεθεί ποτέ ότι δεν θα έλεγα ψέματα;".

Οι ψηφοφόροι αποφάνθηκαν πως είναι ένας καθ' όλα αξιότιμος κύριος και τον εξέλεξαν στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς υποσχέσεις.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_68.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου