Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Ελένη Γερασιμίδου: Κατά λάθος...


Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ανάμεσα στις φράσεις τους παρενθετική έκφραση ή, όπως λέγεται σήμερα, λεκτικό τικ.

Π.χ.: «να πούμε» που γίνεται εν τη ρύμη του λόγου, «ναούμ».


 
«παραδείγματος χάριν» που ένας κουμπάρος μου το έλεγε «…μοσχάρι».
 
Ένας φίλος μου στο χωριό έλεγε συνέχεια : «αν δεν απατώμαι, τι ώρα έχετε;»
 
Ένας άλλος -φίλος του άντρα μου- έβαζε το «συγκεκριμένα» όπου έβρισκε.
 
Κάποιοι έχουν το «κατά λάθος» σε πρώτη ζήτηση. Και μια και το «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου» κατανοεί κανείς πλήρως και τη χρησιμότητα των νόμων του εμπορίου και των παροιμιών του τύπου «τα λάθη είναι για τους ανθρώπους»…
 
…Για ορισμένους… διότι εγώ «ναούμ» και «μοσχάρι», «αν δεν απατώμαι», ποτέ «συγκεκριμένα» δεν βρήκα «κατά λάθος» 300 ευρώ επιπλέον στη σύνταξη μου. Και τα χρειάζομαι πάρα πολύ «συγκεκριμένα».
 
Ένας χαμηλοσυνταξιούχος
Για την αντιγραφή Ελένη Γερασιμίδου

902


http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_626.html


1 σχόλιο:

  1. ΘΕΜΑ: ΕΊΜΑΣΤΕ ΩΡΑΊΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


    Να γίνει η Ελλάδα Κέντρο Παγκόσμιου Πολιτισμού και Ειρήνης τονίζοντας πως «Είναι η Μόνη Λύση» (Προσθέτουμε Εμείς: Σαυτην την Δύσκολη Παγκόσμια Εξίσωση! Διότι η Ελληνική Παιδεία ο Ελληνικός Πολιτισμός Είναι η Μοναδική Ανέκαθεν Παγκόσμια Αντίληψη/Φιλοσοφία Που Εστί ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ! Ανάβει Το Ανθρώπινο ΩΝ ΣΕ ... ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ (ΕΞ-ΕΛΙΞΗ))!!!

    «Είναι Ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Εξουσία όλα μπήκαν κάτω από το χαλί. Σήμερα ο μνημονιακός είναι Πατριώτης» είπε μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης και συνέχισε:
    «Έχει χυθεί Αίμα για την Ελευθερία της Πατρίδας ΜΑΣ, Και το Αίμα είναι Ιερό. Αυτοί που Αντιμετωπίζουν τον Λαό ως Σκουπίδια να ξέρουν ότι σε Βάθος Χρόνου (Προσθέτουμε Εμείς: dt), τα Σκουπίδια ΑΥΤΑ μπορούν να Μεταβληθούν (Προσθέτουμε Εμείς: Και να Μετασχηματιστούν) σε Δυναμίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή