Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ : ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -


-ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ..."ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ" ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ...-

Την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήμστος κατά του πρώην προέδρού της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, του πρώην αντιπροέδρου της Θεόδωρού Πανταλάκη και πολλών ακόμη μεγαλοστελεχών της ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας.

Στο πόρισμα-κόλαφο στοιχειοθετείται το ασύλληπτο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Μ. Σάλλα, ο οποίος, σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα, χρησιμοποίησε την τράπεζα για να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιρειών συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας έτσι την Πεφαιώς κατά εκατομμύρια ευρώ. 

• Γιατι ενδιαφέρει 
Μιχάλης κερνούσε και Σάλλας έπινε, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα.
Πεντε εταιρείες που σχετίζονταν, σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα, με τον επί 25 χρόνια πρόεδρο και δημιουργό της Τράπεζας Πειραιώς αγόραζαν ακίνητα με δάνεια από το πιστωτικό ίδρυμα και στη συνέχεια πουλούσαν τα ίδια ακίνητα στην Πειραιώς σε πολλαττλάστα τιμή! 
Στο δόκανο της Δικαιοσύνης ο επί εικοσιπενταετία τιμονιερης» τον ομίλού της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σύλλας. Με όχημα ένα πόρισμα-καταπέλτη, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιωτnς Αθανασίού έχει παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ' εξα-
κολούθηση σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην προέδρού nς Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σύλλα, τον πρώην αντιπροέδρου της Θεόδωρού Πανταλάκη και πολλών ακόμη μεγαλοστελετών του πιστωτικού ιδρύματος. Σύμφωνα με το Πόρισμα 52 σελί-δων του αναττληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη ο οποίος διερεύνήσε την υπόθεση, ο Μ. Σάλλας χρησιμοποιησε την τράπεζα για να κάνει ένα ασύλλητπο παιχνίδι με αγοραπωλησίες ακιντιτων και αγορές μετοχών μέσω εταιρειών συμφερόντων του ίδιου και μελών στις οικογένειάς τον, ζημιώνοντας έτσι την Πειραιώς κατά εκατομμύρια εύρώ. Στο απίστεύτο αλισβερίσι, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο εισαγγελικό πόρισμα, εμπλέκονται και τότε στενοί συνεργάτες τον στnν Πειραιώς, όπως ήταν ο Ο. Πανταλάκης, αλλά και Παρένθετα πρόσωπα που εμφανίζονταν να αγοράζούν το 2006 κοψοχρονιά τα επιμαχα ακίνητα από τις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σάλλα και μέσα σε ελαχιστο χρόνο να τα πουλάνε στην τράπεζα σε τιμη πολυ μεγαλυτερη απο την πραγματικη τους.

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται 


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προκύπτονν επαρκείς ενδείξεις για κακουργηματική απιστία κατ' εξακολουθηση σε βάρος της τράπεζας εναντίον των. Ι. Μιχαήλ Σάλλα, προέδρου του ΔΣ, διευθύνοντος συμβούλου και νομίμού εκπροσώπου της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ 2.Θεόδωρου Πανταλάκη, αντιπροέδρου - αναπληρωτή διευθύνυντος συμβούλου 3. Κωνσταντίνου Γεωργίού, γενικού διευθυντή της τράπεζας 4. Ιωάννη Σγουροβασιλάκη, γενικού διευθυντη 5. Κωνσταντίνού Λιάπη, διευθυντή Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών 6. Λείας-Ελισάβετ Μπαλόγλου και 
7. Χρήστου Μπουλέ, υπαλληλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων και Επιμελητείας - Τομέας Περιουσιας και Ασφαλείας της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ, των 2ου, 3ον, 4ου, 5ου, 6ης και 7ον μελών της Επιτροπής Εγκρισης Δαπανών της Τράπεζας Πειραιώς. 

Οι λοιποί εμπλεκόμενοι
 Ακόμη ο εισαγγελέας ζητά τη δίωξη και προσώπων που είτε φέρονται ως οι παρένθετοι στις αγοραπωλησίες - είτε ενεπλάκησαν στα επίμαχα συμβόλαια (εκτιμήσεις τιμήματος κ.ά.). Στρέφεται ειδικότερα εναντίον των 1. Εμμανουήλ Νιώτη, 2. Ιωάννη Λεφάκη, 3. Philippe Moufarrige και 4. Αλεξάνδρού Σύρπη, για άμεση συνέργεια σε απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση και εναντίον των 1. Ιωάννη Καλημέμη, 2. Βασιλικης Ντάλη, 3. Μαρίας Προεστού, 4. Αναστασίου Τσούφη, 5. Στυλιανού Νιώτn, 6. Παναγιώτη Λιάπη, 7. Κωνσταντινου-Ανδρέα Αυγουστη, 8. Μαρίας Βελμάνου, 9. Αντωνίου Κοντέα, αρχιτέκτονα και Ευθυμιου Βασιλείού του Γεωργίου, πολιτικού μηχανικού, για απλή συνέργεια σε απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη. Προκύπτουν επίσης επαρκείς ενδείξεις για την ίδια πράξη όσον αφορά την αγορά των μετοχών των εταιρειών Eurοterra ΑΕ, Rebikat ΑΕ και Abies ΑΕ εναντίον των 1. Δημητρίού Βούκα του Αντωνίου και 2. Ξενοφώντος Αποστολόπουλου, στελεχών τον ομίλου rnς Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
DOCUMENTONEWS 


http://prezatv.blogspot.gr/2017/04/blog-post_787.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/zDhNz+(%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου