Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κ. Παπαδάκης: Οδηγούν το Μ. Σεϊσίδη σε δίκη για «να εκδικηθούν στο πρόσωπό του την κατάρρευση του σεναρίου των "ληστών με τα μαύρα"»

Πριν παραθέσουμε την πολιτική δήλωση που έκανε σήμερα ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης στη δίκη για την υπόθεση των "ληστών με τα μαύρα", αξίζει να θυμηθούμε κάποια πράγματα.
Αρχικά την τοποθέτηση Σεϊσίδη - Σακκά για τα γεγονότα που συνέβησαν κατά και μετά την σύλληψη τους καθώς και τα λεγόμενα του συνηγόρου του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη ο οποίος δήλωσε ότι τα σημάδια από τα βασανιστήρια που δέχτηκαν οι δυο αναρχικοί «από περισσότερους από δέκα αστυνομικούς» τα έχει δει και ο ίδιος.

Επίσης ο άγριος ξυλοδαρμός στους δυο συλληφθέντες τεκμηριώνεται από «ακτινογραφίες και ιατρικές γνωματεύσεις». Παρόμοιες καταγγελίες έχει κάνει και ο Κ. Σακκάς σε συνέντευξη του στην «εφημερίδα των Συντακτών» όπου ανάμεσα στα άλλα μας λέει ότι κατά την διαδικασία σύλληψης του ίδιου και του Μ. Σεϊσίδη «Οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές σε ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν», και προσθέτει ότι μετά την σύλληψη τους: «Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντάς μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού». 

Σήμερα διάζεται ο νεαρός αναρχικός γιατί «ο Μάριος Σεϊσίδης λόγω ονόματος, πολιτικής ιδιότητας και ιστορίας βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών που επιθυμούν από καιρό να εκδικηθούν στο πρόσωπό του την κατάρρευση του σεναρίου των "ληστών με τα μαύρα"», όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος του Κ. Παπαδάκης.

Σχετικά με την σημερινή δίκη, αντιγράφουμε από το indymedia: Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα, με τις καταθέσεις δύο ακόμη μαρτύρων υπεράσπισης,την απολογία του συντρόφου, την πρόταση της εισαγγελέως και την αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης. Επιγραμματικά, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή του συντρόφου για τις υπόλοιπες 6 ληστείες, των κατηγοριών της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης νομιμοποίησης χρημάτων. Με όχημα το απεσταλθέν έγγραφο πραγματογνωμοσύνης DNA, που εμβόλιμα εισήχθη στη δικογραφία, πρότεινε την ενοχή του για συμμετοχή στην ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος αλλά και τρείς απόπειρες ανθρωποκτονίας,που αφορούν τους δύο αστυνομικούς και τον φρουρό της τράπεζας, που είχαν εμπλοκή κατά τη διάρκεια καταδίωξης των δραστών.

Η συνέχεια της δίκης και ουσιαστικά η αναγγελία της απόφασης του προεδρείου, ορίστηκε στις 10 Απριλίου, στο Εφετείο Αθηνών, στον 6ο όροφο, στις 11.00π.μ.

                      ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

                             Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η πολιτική δήλωση του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη στη δίκη για την υπόθεση των "ληστών με τα μαύρα"

Πηγή: Indymedia
Δηλώνω αναρχικός αγωνιστής, δραστηριοποιούμαι στον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο σχεδόν 20 χρόνια και θεωρώ τον α/α χώρο το πιο ριζοσπαστικό και δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας. Από τις 16-1-2006 μέχρι σήμερα πέρασαν 11 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα ακούστηκαν διάφορες υπερβολές, ψέμματα και συκοφαντίες με αφορμή την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος και το γεγονός ότι ο τότε συλληφθέντας ανήκε στον αναρχικό χώρο.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μαζί με μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε ξεκίνησαν ένα κυνήγι μαγισσών, δημιούργησαν διάφορα σενάρια περί ομάδας ‘τρομοκρατών’ που δήθεν διαπράττει ληστείες για να χρηματοδοτήσει ενέργειες αντάρτικου πόλης . Αστυνομικά και δημοσιογραφικά μυθεύματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, επιχειρούσαν μια καλοσυντονισμένη κατασυκοφάντηση του α/α χώρου, του χώρου στον οποίο ανήκω κι εγώ.

Ενός χώρου που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς κοινωνικές ανισότητες, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς τράπεζες και άλλους οικονομικούς μηχανισμούς εκμετάλλευσης. Εμένα η θέση μου είναι πως η επιλογή απαλλοτρίωσης μίας τράπεζας αποτελεί μια πράξη αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον οικονομικό φασισμό που σήμερα βιώνουμε εντονότερα από κάθε άλλη εποχή. Αν ρωτάγαμε την κοινώνια αν θα στενοχωρηθεί κάποιος αν γίνει μία ληστεία τράπεζας, πιστεύω ότι θα βρεθούν ελάχιστοι που θα απαντήσουν θετικά κι αυτό γιατί ο ρόλος των τραπεζών είναι εχθρικός προς το λαό.

Οι τράπεζες είναι νόμιμοι τοκογλύφοι, σύγχρονοι δυνάστες που τρομοκρατούν καθημερινά το λαό με τους πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι σε κάποια φάση της ζωής τους  πολλοί στράφηκαν πρός αυτές για να δανειστούν χρήματα, ώστε να αγοράσουν ένα σπίτι για να στεγάσουν τις οικογενειές τους. Έτσι λοιπόν τους επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς του τρομοκράτη και του ληστή, που τόσα χρόνια αποκαλούσαν εμένα και τους συντρρόφους μου.

Τρομοκράτες και ληστές είναι το κράτος και το αστικό προσωπικό του, αυτοί τρομοκρατούν τον λαό καθημερινά με νέα μνημόνια, νέους φόρους και συνεχόμενες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Αυτοί τους απειλούν ότι θα τους κατασχέσουν τα σπίτια τους αν δεν πληρώσουν μια δόση από τα δάνεια που πήραν. Αυτοί έχουν εξωθήσει στην αυτοκτονία χιλιάδες ανθρώπους λόγω οικονομικών προβλημάτων και όχι εμείς που αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τολμήσουν να μας επικυρήξουν το 2009, με 600.000 ευρώ, ως δημόσιους κίνδυνους  χαρακτηριζοντάς μας ληστές και τρομοκράτες, σε μια εποχή που ήδη χιλιάδες άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια τρόπο να επιβιώσουν. Το κράτος προσέφερε απλόχερα 600.000 ευρώ σε όποιον έδινε την παραμικρή πληροφορία για τον εντοπισμό μας, όμως ο λάος τους γύρισε την πλάτη. Κανείς δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για τον εντοπισμό μας, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από 3 καταζητούμενους αναρχικούς.

Αυτά τα 11 χρόνια φυγοδικίας που έζησα, δέχθηκα ένα ανελέητο κυνηγητό και τόνους λάσπης. Τα  Μ.Μ.Ε με φωτογράφιζαν συνεχώς ως δράστη ληστειών και ενεργειών αντάρτικου πόλης, οι φωτογραφίες μου έπαιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα δελτία ειδήσεων, σε μια συνεχή προσπάθεια παρουσίασης  μου ως επικίνδυνο τρομοκράτη που κυκλοφορεί οπλισμένος και είναι έτοιμος για όλα σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με τους αστυνομικούς.

Όλοι αυτοί θα διαψευστούν τον Αυγουστό όταν και με συνέλαβαν, καθώς ήμουν άοπλος και δέχθηκα πυροβολισμούς σε ευθεία βολή επειδή τόλμησα να τρέξω για να φύγω. Αυτός ήταν λοιπόν ο επικίνδυνος τρομοκράτης που παρουσίαζαν τόσα χρόνια τα Μ.Μ.Ε και η αστυνομία.

Όποια απόφαση πάρει το δικαστήριο, εγώ προσωπικά ως αναρχικός, θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύναμων, εξάλλου κομμάτι αυτών αποτελώ κι εγώ ο ίδιος. Δηλώνω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους αιχμάλωτους συντρόφους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_77.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου