Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Πού σε κατάντησαν ρε Έλληνα; Στην ουρά για μια σακούλα τρόφιμα

Πού σε κατάντησαν ρε Έλληνα; Στην ουρά για μια σακούλα τρόφιμα

Φτώχεια, ανέχεια, δυστυχία - Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι τοκογλύφοι δανειστές οδήγησαν τον περήφανο ελληνικό λαό στα όρια της εξαθλίωσης

Ουρές για μια σακούλα τρόφιμα έκαναν εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Από νωρίς το πρωί στήνονται στην ουρά. Κεφάλια σκυμμένα, πρόσωπα σκυθρωπά, νοιώθουν ντροπή για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Οι περισσότεροι δεν μιλούν ούτε μεταξύ τους. Κάποιοι φορούν κουκούλα για να μην τους αναγνωρίσουν ενώ, όταν πλησιάζει η κάμερα ή η φωτογραφική μηχανή γυρνούν την πλάτη.
Είναι περήφανοι. Δεν θέλουν να δουν οι άλλοι την κατάντια τους. Ο μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Τα ντουλάπια αδειάζουν και δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά... λίγο λάδι, μακαρόνια, αλεύρι, ένα κουτί γάλα. Τίποτα! Το ψυγείο και αυτό άδειο... Και οι υποχρεώσεις να τρέχουν. Το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα, το τηλέφωνο, η ρύθμιση στη ΔΕΗ.
Κάποιοι ζήτησαν δανεικά από συγγενείς και φίλους. Πόσες φορές όμως θα το κάνουν και πού θα τα πρωτοδώσουν; Στην κάλυψη των χρεών, στην κάλυψη βασικών αναγκών ή χαρτζιλίκι στο παιδί ή στα εγγόνια;
Η σακούλα με τα τρόφιμα δίνεται μια φορά τον μήνα, με τις ουρές να δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος φτώχειας που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη.
Τα είδη που διανέμονται σε σακούλες είναι κρέας, φασόλια, φακές, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, τοματοπολτός, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, γάλα μακράς διαρκείας, ζάχαρη, φρούτα.
Αυτά τα τρόφιμα θα καλύψουν τις ανάγκες περίπου δύο – τριών εβδομάδων. Είναι και αυτό μια βοήθεια. Μια παρηγοριά στην ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου