Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Πρόταση εισαγγελέα για αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Τάκη Μουσά

Πρόταση εισαγγελέα για αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Τάκη Μουσά
Η υπόθεση του κυκλώματος με τους δημοσιογράφους – εκβιαστές είχε απασχολήσει για πολλές μέρες την επικαιρότητα. Ο Τάκης Μουσάςο Παναγιώτης Μαυρίκος και ο Χρήστος Φράγκος είχαν διωχθεί ποινικά και είχαν συλληφθεί καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν συγκροτήσει ομάδα και εκβίαζαν κυβερνητικούς υπαλλήλους με σκοπό να «μπαίνουν» στα ταμεία των επιχειρήσεων τους «ζεστό» χρήμα.

Του Κώστα Τσιτούνα
Η περίπτωση του Παναγιώτη Μαυρίκου είχε σοκάρει το περισσότερο το πανελλήνιο αφού πέθανε στην Αττική Οδό όταν το αυτοκίνητο του άρπαξε φωτιά και ο δημοσιογράφος εγκλωβίστηκε στο όχημα με αποτέλεσμα να επέλθει τραγικός θάνατος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr πόρτα ελευθερίας ανοίγει η εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα, στον Παναγιώτη Μουσά.
Ένα χρόνο μετά την προφυλάκισή του για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών να μην παραταθεί από τις 22-2-2017 και για έξι μήνες ακόμη η προσωρινή του κράτηση. Σύμφωνα με την κ.Κρίνα δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνει στη φυλακή και προτείνει την αποφυλάκισή του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα. Ο δημοσιογράφος ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό ζει σε «ημιελεύθερη» κατάσταση. Προκειμένου να παρακολουθεί μαθήματα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έχει φορέσει «βραχιολάκι» κάνοντας χρήση της διάταξης περί εκπαιδευτικών αδειών για τους φοιτητές-κρατούμενους...

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ο Μουσάς προφυλακίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με τον αποβιώσαντα εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκο είχαν συγκροτήσει ομάδα, εκβιάζοντας κυβερνητικούς υπαλλήλους, με σκοπό να λαμβάνουν «ζεστό» χρήμα μέσω κρατικής διαφήμισης. Τους τρεις είχε καταγγείλει η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάντζου, υποστηρίζοντας ότι οι δράστες τής ζητούσαν πιεστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά του παιδιού της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τον Τάκη Μουσά να ισχυρίζεται ότι η Κάντζου ήταν αυτή που τον παγίδευσε καθώς εκείνη του ζητούσε να στήσει επικοινωνιακή ομάδα για να βοηθήσει την κυβέρνηση. Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα, ο Μουσάς κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ ο Παναγιώτης Μαυρίκος και ο Χρήστος Φράγκου είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/767754/protasi-eisaggelea-gia-apofylakisi-toy-dimosiografoy-taki-moysa#ixzz4XkmH1T8l


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου