Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

{Όπως στης Χούντας το αλισβερίσΙ που πρώτο ερχόταν το... ποδόσφαιρο! Oι ηθικοί αυτουργοί έχουν όνομα: Αλέξης Τσίπρας και Συριζο-α(νε)λήτες! Την ώρα που άλλες ομάδες ξεφτιλίζονται, γιατί οι Πρόεδροί τους είναι διαπλεκόμενοι άλλων, οι ομάδες των δικών τους Σαββίδη και Μελλισανίδη, όχι απλώς χαίρουν ασυλίας, αλλά σιγοντάρονται στην μπαχαλοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και στη διάσπαση του κοινωνικού ιστού}! «Τρόμος στην Ελλάδα!»

«Τρόμος στην Ελλάδα!»


«Τρόμος στην Ελλάδα: Οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συμμετέχουν σε απίστευτα επεισόδια και η Αθήνα γίνεται εμπόλεμη ζώνη». Αυτός είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας «Sun». Ξεφτίλισμα για τη χώρα για μια ακόμα φορά. Με τον υπότιτλο του θέματος να αναφέρει πώς «Εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη βία, πριν τον σημερινό (σ.σ.: του Σαββάτου) τελικό του Κυπέλλου»

Με το άρθρο να σημειώνει πώς «Χθες (σ.σ.: την Παρασκευή) το βράδυ η Αθήνα βυθίστηκε στο χάος, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δημιούργησαν επεισόδια πριν τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου.
Εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη βία, πριν τον σημερινό τελικό Κυπέλλου
Οι αντίπαλοι πρόκειται να αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και υπήρχαν προβλέψεις για επεισόδια.  Νωρίτερα αυτό το έτος, ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο αναβλήθηκε αφού ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μπήκε οπλισμένος στο γήπεδο.
Ο Σαββίδης τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τρία χρόνια για την πράξη του, ενώ στο σύλλογο επιβλήθηκε πρόστιμο και μείον τρεις βαθμούς από το πρωτάθλημα της Superleague.
Ένα άλλο περιστατικό αυτή τη χρονιά έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, καθώς ο τεχνικός της φιλοξενούμενης ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι με ρολό ταμειακής μηχανής και πήγε στο νοσοκομείο.
Στο μεταξύ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να ορίσει Ισπανό διαιτητή, μετά από μια σεζόν γεμάτη βία.
Πολλά περιστατικά στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν έχουν προέλθει από πολύ αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών αγώνων.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο Grexit, εκτός αν η Ομοσπονδία και οι ομάδες δεχθούν να ψηφίσουν κανονισμούς για την πάταξη της βίας».
Να τονιστεί πώς το σχετικό δημοσίευμα περιλαμβάνει τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο από τα επεισόδια στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και το αντίστοιχο από την είσοδο του οπλοφόρου Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας, στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.
https://www.gavros.gr/blog/podosfairo/tromos-stin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου