Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

(Μια μικρή απόδειξη της μεγάλης σημασίας που έχει η Ελλάδα για τον ρωσικό ιμπεριαλισμό)! Το ρώσικο πρακτορείο Sputnik έρχεται στην Ελλάδα

Ελληνική εκδοχή αποκτά το ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που κάνουν εδώ και μερικές μέρες το γύρο της πιάτσας, έχουν ήδη νοικιαστεί γραφεία στη λεωφόρο Αθηνών και έγιναν οι πρώτες επαφές με δημοσιογράφους που θα στελεχώσουν την εδώ υπηρεσία. Οι περισσότεροι συνεργάτες έχουν κλείσει και.. ελάχιστες είναι οι θέσεις που έχουν ακόμη απομείνει ανοιχτές. Άλλωστε για αρχή, το ελληνικό Sputnik θα διατηρήσει ένα σφιχτό και ευέλικτο σχήμα.
Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το Sputnik είναι πρακτορείο ειδήσεων, πλατφόρμα ειδήσεων και ραδιοφωνική υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2014 από το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya. 


Με έδρα τη Μόσχα, το Sputnik διαθέτει περιφερειακά παραρτήματα στην Ουάσινγκτον, το Κάιρο, το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο και είναι προσανατολισμένο προς ένα μη ρωσικό ακροατήριο.
Σημειώνεται ότι το Sputnik διαθέτει σήμερα ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με αναφορές και σχόλια σε περισσότερες από 30 γλώσσες, όπως αγγλικά, ισπανικά, πολωνικά, σερβικά και πολλές άλλες. Οι ιστοτόποί του φιλοξενούν επίσης πάνω από 800 ώρες υλικού ραδιοφωνικής μετάδοσης κάθε μέρα.

Χρήστος Ξανθάκης / newpost


http://zoornalistas.blogspot.gr/2018/05/sputnik.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου