Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

(Απίστευτοι απολογητές ενός κατώτατου ποιοτικά πολιτικού προσωπικού! Ο δε υποστηρικτής του Τσίπρα ξεχνάει τη "Λέσβο και την Μυτιλήνη" της άπαικτης Τσιπραϊκής γεωγραφίας)! O Πρετεντέρης, ο ακατανόμαστος και η απάντηση Λακόπουλου

Περί ευρυμάθειας 

«Ο Πρωθυπουργός μπήκε στην κουβέντα με τον Ζάεφ αγνοώντας παντελώς τι είναι το Ιλιντεν - ούτως ή άλλως, δεν διακρίνεται για την ευρυμάθειά του». Αυτά γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρηςστην στήλη του, στην τελευταία σελίδα της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ, σε μια νέα προσπαθεια αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρετεντέρης, που δεν αναφέρει ουτε μια φορά το όνομα Τσίπρας, γράφει χαρακτηριστικά:..



«Εχω την αισθηση ότι ο Πρωθυπουργός αρέσκεται τελευταία να υποδύεται τον διεθνή παράγοντα και να κορδώνεται σε ζητήματα που αγνοεί. Είναι συνηθισμένη αντίδραση τηλεθεατή οταν γνωρίζει από κοντά τα πρόσωπα που βλέπει στις ειδήσεις. Μεγαλοπιάνεται. (...) Ο Πρωθυπουργός διψά τόσο πολυ για μια προσωπική επιτυχία που είναι πρόθυμος ακόμη και να σφυρίξει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (...)».
 Στα σχόλια Πρετεντέρη έσπευσε να απαντήσει ο παλιός συνάδελφός του στον πρώην ΔΟΛ Γιώργος Λακόπουλος μέσα από την διαδικτυακή εφημερίδα γνωμης «Ανοιχτό Παράθυρο». Συγκεκριμένα ο Γ. Λακόπουλος υπό τον τίτλο «Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές;» ανέφερε (χωρις να κατονομάζει τον Πρετεντέρη) μεταξύ άλλων:
Κάποιοι αναλυτές  θεωρούν ότι από τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λείπει η «ευρυμάθεια». Τη βρίσκουν όμως στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μπερδεύει τον Βολταίρο με τον Ρουσσώ. Θεωρούν μειονέκτημα ότι ο Τσίπρας ήταν παρών στους αγώνες της γενιάς του και μετείχε σε καταλήψεις, ενώ ο Μητσοτάκης πλεονεκτεί γιατί έχει τρία  πτυχία.
Αυτά και άλλα, αντίστοιχης ποιότητας, επιχειρήματα χρησιμοποιούνται -σε συνδυασμό με  δημοσκοπήσεις της οκάς- σε δυο κατευθύνσεις: να αντιστρέψουν την συντριπτική διαφορά  υπέρ του Τσίπρα στο δημόσιο  χώρο- σε ό,τι αφορά την παρουσία του και την αποτελεσματικότητα- και να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ιμπέριουμ Τσίπρα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όσοι ειδικοί και αν εκπαιδεύσουν τον πρόεδρο της ΝΔ(...)
http://zoornalistas.blogspot.gr/2018/05/o_21.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου