Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

(Χωρίς σχόλια)! Ισραήλ σε ΗΠΑ: Μην πουλήσετε F-35 στην Τουρκία



Το μονοπώλιο στην κατοχή και χρήση των υπερσύγχρονων F-35 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θέλει να έχει το Ισραήλ, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποφασίσουν την πώληση και παράδοση των υπερσύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, με αφορμή τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, έχουν περιέλθει στο χειρότερο επίπεδο. Οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν προβεί στην απέλαση των διπλωματικών αποστολών, ενώ οι απειλές σε κορυφαίο επίπεδο περιλαμβάνονται στην καθημερινή ατζέντα.
Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα Haaretz ότι το Ισραήλ επιδιώκει να είναι η μοναδική δύναμη που κατέχει F-35 στο οπλοστάσιό της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
«Οι ανησυχίες μας για την Τουρκία είναι μεγάλες, καθώς απομακρύνεται από τις θέσεις του ΝΑΤΟ, αλλά και από το ρόλο ως σύμμαχος εναντίον των τρομοκρατών. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά συμμάχου», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν σημαντικός σύμμαχός μας για χρόνια, όταν όμως δεν γνωρίζουμε μία χώρα σε ποια κατεύθυνση θα βαδίσει, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
http://www.aftodioikisi.gr/diethni/israil-se-ipa-min-poulisete-f-35-stin-tourkia/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου