Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η ανευθυνότητα και ευκολοπιστία (;) του "Πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού" Α. Ανδριανόπουλου


Πριν κάποια χρόνια είχαμε χαρακτηρίσει "σύγχρονο Γερμανοτσολιά" τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο όταν υπέγραφε, μαζί με άλλα άτομα του φυράματος του -Μιράντα Ξαφά, Θάνος Τζήμερο κ.α-, ένα τρισάθλιο κείμενο, μνημείο ραγιαδισμού και δουλοπρέπειας κάνοντας εκτός των άλλων κριτική στην κυβέρνηση για την στάση που κρατάει απέναντι στην Γερμανία.


Αυτό όμως ίσως και να είναι πταίσμα μπροστά σ' αυτό που διαπράττει τώρα ο άθλιος πολιτικάντης, ένα άτομο που θέλει να θεωρείται "Πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού".
Συγκεκριμένα αλίευσε μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει κάποιος ομοϊδεάτης του στο twitter, και εντελώς ανεύθυνα -δείγμα κι αυτό "σοβαρού πολιτικού άντρα- την "υιοθέτησε" όπως αποδέχτηκε και τον σχολιασμό που την συνοδεύει, θεωρώντας μάλιστα ότι και ο ίδιος έπρεπε να κάνει τον σχετικό σχολιασμό (Είναι η αρχική φωτογραφία που παραθέτουμε).

Δεν πέρασαν όμως παρά λίγες ώρες και η απάτη αποκαλύφθηκε. Η "συγκλονιστική αποκάλυψη" δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια σκηνή της τηλεοπτικής σειράς του Netflix, με τίτλο “Dogs of Berlin” και στη φωτογραφία μπορούμε να δούμε έναν γνωστό μπόντι μπίλντερ, που ονομάζεται Vito Pirbazari και ο οποίος ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο προσωπικό του Instagram.


 Και η ουσία δεν είναι ότι ένας τόσο ανεύθυνος και "ευκολόπιστος" (;) άνθρωπος έκανε μια τέτοια γκάφα και όταν αποκαλύφθηκε δεν θεώρησε απαραίτητο να κάνει το αυτονόητο. Να ζητήσει δηλαδή συγγνώμη και να αποσύρει την ανάρτησή του.

Η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι μας κυβέρνησαν άτομα -και ίσως τα ξαναδούμε στην κυβερνητική εξουσία- (Ο Ανδριανόπουλος υπήρξε σχεδόν τέσσερα χρόνια υπουργός) οι οποίοι είναι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού και μόνο ότι ονειρεύονται εποχές δουλοκτησίας δεν μας λένε.

Μια περασμένη ανάρτησή του πάλι στο twitter τα λέει όλα:


Είναι εξωφρενικό στην ουσία το να ακούς από υπεύθυνους υποτίθεται πολιτικούς να μας λένε ότι  η κοινωνική ανισότητα είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και ότι η κοινωνική ισότητα καταργεί την δημοκρατία.
Οραματίζονται εποχές πριν ακόμα το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης το 1871, την εποχή δηλαδή που ο εξεγερμένος Γαλλικός λαός πάλευε για ισότητα αλληλεγγύη και αδελφοσύνη


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/05/blog-post_821.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου