Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η σκευωρία δε θα περάσει! Οι φασίστες δεν είναι θύματα αλλά παρακρατικοί εγκληματίες

Την Κυριακή 27 Μαΐου η Εισαγγελία Πειραιά προχώρησε σε μια προκλητική συνένωση δικογραφιών προσπαθώντας να βάλει στο στόχαστρο το αντιφασιστικό κίνημα και τις συλλογικότητες του. Είναι πρόκληση να προσπαθεί ο κρατικός μηχανισμός να εξαφανίσει τη δολοφονική απόπειρα των ναζί και να στοχοποιήσει το αντιφασιστικό κίνημα. Δεν είναι απλός ισχυρισμός η δολοφονική απόπειρα. Από τύχη και προνοητικότητα δεν θρηνήσαμε θύματα μιας και λοστός που εκτοξεύτηκε από τη φασιστική ενέδρα καρφώθηκε και έκοψε στη μέση το κράνος που φορούσε σύντροφος.


Και όμως! Μετά την προκλητική ενέργεια του αστυνομικού τμήματος Περάματος να απελευθερώσει σεσημασμένα μέλη της χρυσαυγίτικης συμμορίας, η Εισαγγελία Πειραιά αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες σε 6 αντιφασίστες θύματα της ναζιστικής ενέδρας που στήθηκε χθες με ορμητήριο τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου του Αγ. Νικολάου. Παρατάθηκε η κράτηση τους και θα δικαστούν την Δευτέρα 28/5 στη διαδικασία του αυτοφώρου με κατηγορίες: α) Απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή β) Διατάραξη κοινής ειρήνης, παράγραφος 2, από άτομα που τελούσαν βιαιοπραγίες και γ) Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Υπάρχει πλέον ένας ξεκάθαρος σχεδιασμός από τη μεριά του κρατικού μηχανισμού: Θέλει να μετατρέψει τις αντιφασιστικές δράσεις σε «διατάραξη κοινής ειρήνης» καθώς και την προσπάθεια αυτοπροστασίας των συλλογικοτήτων του ταξικού κινήματος & την περιφρούρηση της σωματικής ακεραιότητας από τις φασιστικές επιθέσεις με δολοφονικά εργαλεία σε «απρόκλητες επικίνδυνες σωματικές βλάβες».

Οι 3 υπόδικοι φασίστες της χθεσινής ενέδρας είναι μόνο οι «μπροστινοί» του Χρυσαυγίτικου μηχανισμού. Δεν θα αφήσουμε να εξισωθούν τα φασιστικά πογκρόμ με την πολιτική δράση του αντιφασιστικού ταξικού κινήματος της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Δεν θα αφήσουμε να ξαναβγούν στις γειτονιές μας τα τάγματα εφόδου. Την Τρίτη 29 Μαΐου η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να ξαναπατήσει πόδι στην πλατεία Συντάγματος. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρίσκεται στις 6μμ εκεί ώστε να παραμείνει ανοιχτή η πόλη στις δυνάμεις της εργασίας.

Παράλληλα, την Τετάρτη 30 Μαΐου 6μμ η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί ανοιχτή σύσκεψη αντιφασιστικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος για να κλείσει η ναζιστική εργοδοτική γιάφκα του Αγ. Νικολάου, ώστε να προχωρήσει το ξερίζωμα των φασιστικών μηχανισμών στην ταξική περιοχή του Περάματος.

27 Μαΐου 2017

OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_679.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου