Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

(Την φιλορωσική ακροδεξιά του Ρώσου πολιτικού Σαββίδη την λένε... ομογενείς)! Επίθεση στον Μπουτάρη: Ο 36χρονος που τον κλώτσησε διέρρηξε στη συνέχεια κρεοπωλείο

Συλληφθείς για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Αξιοσημείωτη είναι η θρασύτητα ενός εκ των δραστών που συμμετείχε στα επεισόδια σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Πρόκειται για τον 36χρονο ομογενή από την Γεωργία, ο οποίος μάλιστα ήταν σεσημασμένος και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για πλήθος κλοπών και διαρρήξεων και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για αυτά τα αδικήματα.

Μόλις μερικές ώρες μετά τη βίαιη επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, ο 36χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, διέρρηξε λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα ένα κρεοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσε τα ψιλά που βρήκε στο ταμείο.
Αμέσως μετά την πράξη τους οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή, δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά όμως, αφού εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και συνελήφθησαν.
Αργότερα το μεσημέρι της Κυριακής και καθώς εξέταζαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τις φωτογραφίες και τα βιντεοληπτικά υλικά που είχαν καταγράψει τις σκηνές τις επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αντιλήφθηκαν πως ο άντρας που δεν φορούσε μπλούζα και κλώτσησε τον Δήμαρχο, ήταν το ίδιο άτομο που είχαν στα κρατητήρια για την διάρρηξη στο κρεοπωλείο. Ο ίδιος κράτησε αρνητική στάση κατά την ανάκριση.
Συνολικά, οι συλλήψεις για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη έφτασαν τις τέσσερις από τις πέντε προσαγωγές που έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και για τον εντοπισμό τυχόν άλλων υπόπτων.
Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη επίσης ένας 20χρονος Έλληνας χωρίς ποινικό μητρώο, που δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο τις Αρχές και το βράδυ ακολούθησαν ένας ακόμη 20χρονος και ένας 17χρονος, που επίσης δεν έχουν απασχολήσει για τίποτε άλλο τις Αρχές στο παρελθόν.
Ο πρώτος 20χρονοςκαταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο να κλωτσάει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και να σπάει με την γροθιά του το τζάμι του αυτοκινήτου του. Σε αυτή την χρονική στιγμή, ο συγκεκριμένος δράστης τραυματίστηκε ελαφρά και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, όταν είδε όμως συνεργάτες του Δημάρχου αποχώρησε.
Ο νεαρός παραδέχτηκε την πράξη του. Ο δεύτερος 20χρονος συμμετείχε στο επεισόδια, χτυπώντας το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του Δημάρχου με έναν υαλοκαθαριστήρα και ο ίδιος υπέδειξε τον 17χρονο συλληφθέντα που στα πλάνα φαίνεται να φοράει κουκούλα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν έχει προκύψει εμπλοκή των συλληφθέντων σε ακροδεξιά οργάνωση, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για απρόκλητη επίθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης και για πρόκληση διακεκριμένων φθορών
http://www.news247.gr/koinonia/eglima/epithesi-ston-mpoytari-o-36chronos-poy-ton-klotsise-dierrixe-sti-synecheia-kreopoleio.6615875.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου