Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

(Συνάδελφοι, αύριο όλοι απεργούμε και αυτό σημαίνει: δεν χτυπάμε κάρτες, δεν υπογράφουμε παρουσίες και περιφρουρούμε την απεργία μας! Αν οι δηλωμένες παρουσίες στην εργασία είναι πολλές... χάσαμε)! Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και στηρίζει τις ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων για Κινητοποιήσεις, Δράσεις και Παραστάσεις Διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Αθήνα, 29 Μαΐου 2018 

Αριθμ. Πρωτ.: 735 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και στηρίζει τις ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων για Κινητοποιήσεις, Δράσεις και Παραστάσεις Διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν.
 Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, αποκλεισμούς εργαζομένων από την υπερωριακή εργασία, καθυστερήσεις στην καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν (Ν.4483/2017- άρθρο 97), καθυστερήσεις στις διαδικασίες κατάταξης εργαζομένων Ι.Δ.Α.Χ. σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις. Καταγγέλλει επίσης την πλήρη αδιαφορία και αδράνεια της Διοίκησης του Συνδέσμου στο θέμα χωροθέτησης Χ.Υ.Τ.Α., καθώς η υπάρχουσα κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξάντληση της Β΄ Φάσης το αργότερο σε ένα (1) χρόνο από σήμερα και στην λειτουργία του Ε.Μ.Α.Κ. αποκλειστικά με Δημόσιο Χαρακτήρα με ταυτόχρονη εξασφάλιση πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού.
Για τους λόγους αυτούς, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να διεκδικήσει κινηματικά και αγωνιστικά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, προκηρύσσοντας 24ωρη Απεργία για τους εργαζόμενους στον Σύνδεσμο, την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2018. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλύπτει συνδικαλιστικά και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Μελών του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στον Σύνδεσμο, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Καλεί την Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου να σταματήσει να αδιαφορεί επιδεικτικά για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στον Σύνδεσμο και να προγραμματίσει άμεση συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
 Ο Πρόεδρος  Νίκος Τράκας
Ο Γεν. Γραμματέας  Βασίλης Πετρόπουλος

https://www.poeota.gr/images/poe-ota-content/874/735-2018site.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου