Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μαθήματα αγωνιστικότητας και ταξικής συμπεριφοράς από την δημοτική αρχή της Πάτρας

Αλλο ένα μεγάλο μπράβο στην δημοτική αρχή της Πάτρας. Απ΄ότι δείχνει ο κομμουνιστής δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα γράψει ιστορία.
Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα -ίσως και το μοναδικό- που μας δείχνει ότι ο ταξικός προσανατολισμός και ο δυναμικός αγώνας φέρνει θετικά αποτελέσματα.



Παράλληλα περνάει μαζικά μηνύματα, χωρίς να διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομα τους, όπως έκανε με την τελευταία ανακοίνωσή του που στιγματίζει την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζοντας αποφάσεις της Ε.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δραστηριότητα και η στάση του Κώστα Πελετίδη και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας έχει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε την θλιβερή στάση κάποιων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι είχαν προέλευση από το ΚΚΕ -αποχώρησαν το 1985 και συγκρότησαν το «Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ)- και τώρα ανήκουν στην «ΡΑΠ-Ανθρώπινη πόλη», δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία, λοιπόν ανακοίνωση του δήμου Πάτρας δηλώνει την αντίθεσή της στις «επιχειρήσεις σκούπα», ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ξεκίνησαν στην πόλη οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, προφανώς με εντολή της πολιτικής τους ηγεσίας.

Από ιστοσελίδα της Πάτρας αντιγράφουμε:

Δήμος Πατρέων: «Είμαστε αντίθετοι στις επιχειρήσεις σκούπα»

Σήμερα αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκκένωση των χώρων των πρώην εργοστασίων της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί και τους μετέφεραν σε κέντρα κράτησης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα ενδοιασμό στο να επιβάλλει την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στηρίζει αυτή την πολιτική, γι’ αυτό και επιχαίρει για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ως Δήμος είμαστε αντίθετοι στις «επιχειρήσεις σκούπα», ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γιατί όπως είναι γνωστό, πρόκειται για ανθρώπους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενεργά εμπλέκεται και στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου και παλιότερα είχαν γίνει διάφορες «επιχειρήσεις σκούπα», αλλά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες επανήλθαν στο χώρο του λιμανιού, με την ελπίδα να περάσουν μέσω του λιμανιού στις χώρες προορισμού τους με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και της ζωής τους. Οι συμφωνίες και αποφάσεις της Ε.Ε. και της Ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους σε μαζικό και πολύχρονο εγκλωβισμό.

Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, να αντιμετωπίσει έστω και τώρα το ζήτημα.

Για την Δημοτική Αρχή και το λαό της Πάτρας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν αποτελούν απειλή γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας και προσωρινής διαμονής τους και να στηρίζουμε το δικαίωμά τους για την απευθείας μεταφορά από τις χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τον Πατραϊκό λαό, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών που δεν διστάζουν να τσακίσουν χώρες και λαούς, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των πηγών πρώτων υλών και ενέργειας.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_65.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου