Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αλητεία: Η ανύπαρκτη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Bloco, αποκαλεί καθεστωτικές δυνάμεις τις αριστερές ΠΚΣ, ΕΑΑΚ



Η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (BLOCO) αποκαλεί ΠΚΣ και ΕΑΑΚ καθεστωτικές εξ αριστερών δυνάμεις. Άτομα που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε τώρα, ανοίγουν το στόμα τους για να πουν σε αριστερούς ανθρώπους ότι είναι καθεστωτικοί. Άνθρωποι που έχουν σκοπό ζωής να κάνουν αρκετά καραγκιοζιλίκια τώρα που είναι μικροί και να γεμίσουν χρώματα κι αρώματα το Μνημόνιο ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια καλή θεσούλα μόλις πάρουν το πτυχίο τους. Σιχάματα, καθεστωτική είναι η κάθε ανάσα σας, σας αξίζει ακόμη μεγαλύτερη ανυπαρξία από το 0,9 που πήρατε στις εκλογές

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη, 16 Μαϊου χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στα Παν/μια και στα Τ.Ε.Ι της χώρας αντίστοιχα. Η φετινή εκλογική διαδικασία στιγματίζεται από την άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε δεκάδες συλλόγους της χώρας όπου είτε επιδίωξε να διασπάσει τους φοιτητικούς συλλόγους, πραγματοποιώντας νοθευμένες εκλογικές διαδικασίες,  χωρίς τον έλεγχο πλουραλιστικής εφορετικής επιτροπής και εκτός Παν/κών χώρων, είτε απέκλεισε πολιτικές δυνάμεις από τις εκλογικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα έσκιζε κατά τη διάρκεια των καταμετρήσεων ψηφοδέλτια (διαβάστε αναλυτικά). 

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν τα γεγονότα στην Αίγλη Ζαππείου, στο Περιφερειακό Κέντρο Θεσσαλίας στη Λάρισα και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παράλληλα, η ΠΑΣΠ επιδίωξε στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας να πραγματοποιήσει εκλογές εν κρυπτώ από τον φοιτητικό σύλλογο του Οικονομικού Παν/μίου ΑΘηνών «Σωτήρης Πέτρουλας», το Δ.Σ του οποίου δεν συνεδρίασε ποτέ επί της ουσίας για να ορίσει συλλογικά τον χώρο διεξαγωγής και τον εκλογικό κανονισμό της διαδικασίας μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Προφανώς, είχε καθοριστικό σύμμαχο στη εν λόγω ντροπιαστική στάση και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία προσπάθησε να αξιοποιήσει τη στάση της ΠΑΣΠ για να πραγματοποιήσει την εκλογική της φιέστα στο Ζάππειο, έξω και μακριά από τους Πανεπιστημιακούς χώρους.

Δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι οι εν λόγω συνθήκες ευνόησαν την αποχή. Το γεγονός αυτό έρχεται να αποτυπώσει μια πραγματικότητα μέσα στα Πενεπιστήμια βάσει της οποίας η Δημοκρατία αποσύρεται και ο ατομικός δρόμος κερδίζει έδαφος καθώς οι καθεστωτικές δυνάμεις τόσο εκ δεξιών (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) όσο και «εξ αριστερών» (ΠΚΣ-ΕΑΑΚ) δεν ενδιαφέρονται επί της ουσίας για τις καθημερινές αγωνίες των φοιτητών/τριών αλλά επενδύουν είτε σε πελατειακές λογικές είτε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια συμβάλλοντας σε ένα συνδικαλιστικό τοπίο γραφειοκρατίας και ανυποληψίας. Την ίδια στιγμή συγκεκριμένες πτυχές του Νόμου Γαβρόγλου ακόμη κι αν κάποιοι προσπαθούν να το αποκρύψουν αποτελούν πηγές οξυγόνου για την αναγκαία ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων. Η συνδιοίκηση είναι παρούσα μετά από πολλά χρόνια και αυτό οφείλουμε να το υπερασπιστούμε για να εκφράσουμε τις αγωνίες και τη φωνή των φοιτητών στα όργανα του πανεπιστημίου, να διεκδικήσουμε τόσο κινηματικά όσο και θεσμικά την επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων και την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διανύωντας τον 3ο χρόνο ζωής του, σε συνεργασία με ανένταχτους αγωνιστές και αυτόνομα δημοκρατικά και αριστερά σχήματα, επιδίωξε μέσα από τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Φοιτητών να δώσει για 2η χρονιά το δικό της στίγμα ως προς την αναγκαία ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και των διαδικασιών του. Η Ριζοσπαστική Συνεργασία Φοιτητών είχε παρουσία σε 75 συλλόγους στα Παν/μια και 20 στα ΤΕΙ. Το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς μια νέα συνδικαλιστική δύναμη στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας δηλώνει παρών, κόντρα στον σάπιο και απαξιωμένο χαρακτήρα της φοιτητικής συνδικαλιστικής πραγματικότητας. Συνεχίζουμε!

https://anemosantistasis.blogspot.gr/2018/05/bloco.html#_140421_image_0


1 σχόλιο:

  1. Αυτά έχει η Ζωή εάν σε Διοικούν Αποικιοκράτες και Το "Πολιτικό" Σου Σύστημα Είναι και "Είσαι" πατενταρισμένος Λακεδοραγιάς!

    Η Υποτακτικότητα Η Υποτέλεια Η Υποδούλωση Εμπεριέχει από την "Φύση" Της Την Αντιεπιστημονικότητα Την Ανικανότητα Την Αθλιότητα Την Ανθελληνικότητα και Αυτό που Εμφανίζεται Δημόσια και Κοινωνικοεθνικοπολιτικά ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΟΥΣ"!!!

    Αυτή η Σαπίλα η Βρωμίλα η Βοθρύλα Δεν Εμφανίστηκε "Κεραυνός Εν Αιθρία" εν μια Νυχτί!

    Είναι μια Διαδικασία Επίμονη και Επίπονη για την Φιδοποίηση και Σκουλικοποίηση μιας Κοινωνίας και δή της Ελληνικής! Μια Εξίσου Επίπονη και Επίμονη Διαδικασία για εκόλαυση Τόσο Του Πολιτικού Φιδιού όσο και της φράσης "Μάταια Ματεώτης τα Πάντα Ματεώτης"!

    Όλο το Πολιτικό και Πολιτειακό Λακεδοραγιάδικο Σύστημα Είναι Σε Εξαναγκασμό Αποδοχής Του Ψεύδους ΤΟΥ Αντιεθνικού Αυτοκαταστροφικού Ψεύδους! Το 1922 το 1974 δεν Είρθε από ... Εξωγήινες λανθασμένες Πολιτικές αλλά Λακεδοραγιάδικες Αντιλήψεις και Πράξεις Των Αποικιοκρατούμενων Λακεδοραγιάδων!

    Όποιος Μιλά και διαλαλεί σαν τον Τελάλη την Μέγιστη "Συναίνεση" την Μέγιστη "Συνεννόηση" την Μέγιστη "Συμφωνία" Επί Συγκεκριμένων Εθνικών Ζωτικών Θεμάτων (Παράδοση του Ορου/Λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


    ΑΛΛΩΣΤΕ Στο ΣΗΜΕΡΑ που ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΜΑ (βλ. Τουρκία για Αιγαίο Θράκη Λωζάνη βλ. Αλβανία για Β. Ηπειρο/"Τζαμουριά") ΕΜΑΣ ΏΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΟΙΩΤΡΙΚΑ των Σκορπίων! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ! "ΑΥΤΟΙ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΛΟΙΩΤΡΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ όπως η Κατρουλού τις Κυλλώτες της! Και για ΟΣΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ότι τους έχουν "Αναγνωρίση" τόσοι! Θυμίζουμε Στα Σκουλικοραγιάδικα ότι: α) Διαμάχη Γαλλίας-Αγγλίας β) Γερμανίας-Γαλλίας ... ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ γ) ΚΙΝΑΣ-ΤΑΪΒΑΝ/ΦΟΡΜΟΖΑ η ΚΙΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ οι Yankees Στον ΟΗΕ!!!



    ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ!


    .... και Εσείς μιλάτε για τα Ξεράσματα του κάποιου Κυρίτση;;; Αυτός και Αυτοί ΟΛΟΙ Τους Ζούνε στην Εικονική περιβολή Των Ξένων Εργοδοτών Τους! Από "ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ στην Σμύρνη" σε παραχώρηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Σε Αλλοπρόσαλα Συνοθηλεύματα!!! Μα ακόμη και για τα "Επίσημα Ναζοί" της Αποικίας Μας την Χρυσή Αυγή (=Χίτλερ Αντολφ/Χ.Α.) ο Führer Τους Αναγνώριζε για Ελλάδα μόνο την ... Πελοπόννησο και μόνο την Αθήνα/Πειραιά ούτε καν Αττική!!!
    Και ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩ σε Μια Αποικία που ηγούνται οι Διαχειριστές μιας Ξένης Εξουσίας οι Λακεδοραγιάδες "Μας" να Ακούμαι Εμετικά Ξεράσματα!!!



    ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ ΛΕΜΕ:


    ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΏΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΛΙΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!)!!!

    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΧΡΗΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΏΣ... ΚΑΛΥΜΜΑ!!!

    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΑΝ ΥΠΟΠΤΟΣ!!!

    ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΟΠΩΣ στην ΚΑΤΟΧΗ!!!



    ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ!!!


    ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ" ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ... ΑΛΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή