Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

(Το ΚΚΕ έχει δίκαιο. Ο πασιφισμός στις σημερινές συνθήκες - κρατικές, ισχύος αντιπάλων, γεωπολιτικές και, κυρίως, κινηματικές εντός κι εκτός Ελλάδας - θα εξουδετέρωνε την ελληνική μαρξιστική αριστερά για τριάντα χρόνια)! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Οι φαντάροι, οι ναύτες και οι σμηνίτες ανοίγουν τη συζήτηση για τον πόλεμο. Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία και άλλοι. Για την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, που δεν μπορούμε παρά να τη δούμε δεμένη με τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου η Τουρκία προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της.
Σε αυτήν τη βάση εκδηλώνεται και η αντιπαράθεσή της με την ελληνική αστική τάξη, η οποία διεκδικεί για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη. Πίσω από το διαγκωνισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝΔ για το ποιος θα εφησυχάσει και θα παραπλανήσει αποτελεσματικότερα το λαό, κρύβεται ένα επικίνδυνο παζάρι. Παζάρι που μετατρέπει την Ελλάδα σε γιγαντιαία βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Που εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες. Στις εξελίξεις αυτές εντάσσεται και η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών. Για την κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές για πάνω από ένα μήνα έχουν βαριά την ευθύνη, εκτός από την Τουρκία, και η ελληνική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις τους ότι τους έχουν μετατρέψει σε «χαρτί» στη βρώμικη παρτίδα που παίζουν. Στο παιχνίδι εσωτερικής προπαγάνδας παίζουν μπάλα και οι πασιφιστές του «Σπάρτακου» και του ΝΑΡ, όσο και οι υστερικές, εθνικιστικές κραυγές των φασιστοειδών. Οι φαντάροι απαντάνε με τη συγκρότηση επιτροπών μέσα στα στρατόπεδα, με την ανάδειξη των προβλημάτων διαβίωσης, με αναφορές και δημοσιεύσεις.
***
«Το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας βέβαια φόρα και από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γενικότερα με το Σκοπιανό, το Προσφυγικό αλλά και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, έχει στηθεί και μέσα στα στρατόπεδα ένα γαϊτανάκι ρατσισμού, αλυτρωτισμού με συνθήματα και ατάκες από ελάχιστους που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους.
Είναι αυτοί που νομίζουν ότι βρίζοντας χυδαία και τρέφοντας μίσος προς άλλους λαούς, ο "πατριωτισμός" τους παίρνει μπόι. Δεν λένε κουβέντα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που ξαναχαράζουν τα σύνορα με το αίμα των βαλκανικών λαών 25 χρόνια τώρα; Δεν λένε κουβέντα για το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα κράτη - μέλη του, ενώ θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Ακόμη κι η πρόσφατη Ιστορία έχει δείξει ότι όπου σιγούν οι κάννες του ΝΑΤΟ, παίρνουν μπροστά οι μηχανές των μονοπωλίων. Κι όπου τα μονοπώλια θέλουν νέα κέρδη, νέες αγορές, νέες πηγές, νέους δρόμους, ξαναπαίρνουν μπροστά τα κανόνια του ΝΑΤΟ.
Αυτοί που βγάζουν τόση βρωμιά και μίσος από το στόμα τους για τα ορφανά προσφυγόπουλα που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, δεν λένε κουβέντα για τους φονιάδες που σταθμεύουν με όλες τις ανέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στις βάσεις της Σούδας, του Ακτίου, του Αραξου, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας κι αλλού.
Διεκδικούμε:
Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.
Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.
Εξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Να απομονωθούν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής απ' όλους τους φαντάρους.

https://www.rizospastis.gr/page.do?id=17171&publDate=31%2F3%2F2018&pageNo=14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου