Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

(Που είναι, ρε παιδιά, οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες της ΛΑΕ - ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής; Μαζί με τους Συριζαίους)! Υποκλινόμαστε στην δημοτική αρχή Πάτρας - Διαγράφει χρέη πολιτών για να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς

Μόλις χτες κάναμε μια ανάρτηση αναφερόμενοι στην αγωνιστική - ταξική θέση που πήρε η δημοτική αρχή Πάτρας στιγματίζοντας την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζοντας αποφάσεις της Ε.Ε.

Τώρα, διαβάζοντας σε τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας την τελευταία απόφαση που πήρε η δημοτική αρχή της πόλης, δεν μπορεί παρά να πούμε: Υποκλινόμαστε.

Κι' αυτό γιατί όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πελεκούδας και ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο δήμος διαγράφει τα χρέη εργαζομένων και ανέργων και γενικότερα των πολιτών που είναι θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ώστε  να μην κινδυνέψουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμό.

Σημειωτέον ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφίααφού οι δημοτικές παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, με βασικό επιχείρημα ότι αντίκειται στην νομιμότητα.
(Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα τον σύρει στα δικαστήρια όπως τότε που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία μην συνεργώντας στην πρόθεση της τότε κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα).

Ο δήμος Πάτρας λοιπόν ανακοίνωσε:

1 Πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ

2 Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία κατοικία και  δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.

3 Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.

4 Από 12.000€-25.000€ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.

5 Από 25.000-50.000€ διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις.

6 Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ και όσοι την τελευταία πενταετία έχουν μέσο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000, να μην επιβαρύνονται με την προβλεπόμενη από το νόμο επιβάρυνση που αφορά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος.

Στην ίδια συνέντευξη ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία που παίρνει ο δήμος Πάτρας να συνδιοργανώσει μαζί με Εργατικά Συνδικάτα, Συλλόγους Επαγγελματοβιοτεχνών και άλλους μαζικούς λαϊκούς φορείς κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και την ενίσχυση του αγώνα για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_98.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου