Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ημασταν και παραμένουμε Ναζί!



«Κοιτώντας προς τα πίσω και χάνοντας το βλέμμα στο πολύ μακρινό 1980, όταν δηλαδή ιδρύθηκε η Χρυσή Αυγή, θα δούμε ότι το εθνικιστικό κίνημα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες είναι όχι μόνο παρόν στα πολιτικά πράγματα, αλλά και πρωταγωνιστής και ρυθμιστής εξελίξεων». Το στέλεχος της ΧΑ (και γαμπρός του φίρερ) Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνέγραψε άρθρο στη ρυπαροφυλλάδα της ναζιστικής συμμορίας, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χρυσή Αυγή: Από τον Δεκέμβριο του 1980 στον Μάιο του 2012», προκειμένου να υπερασπιστεί την «ιστορικότητα» της συμμορίας έναντι εκείνων που «διαγράφοντας την πολυετή διαδρομή μας ως ιδεολογικό κίνημα και διαμορφώνοντας μια δική τους εκδοχή για το τι είναι ή δεν είναι η Χρυσή Αυγή… όχι μόνο προσπερνούν το ιστορικό μας παρελθόν, αλλά παραβλέπουν και το μέλλον».

Ο ιδρυτής της μπάντας υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πογκρόμ» δεν καταφέρεται εναντίον όσων χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ναζιστική, αλλά εναντίον όσων θέλουν να σβήσουν το ναζιστικό της παρελθόν και την «ιδεολογική της συνέπεια». «Δυστυχώς γι' αυτούς», γράφει, «η Χρυσή Αυγή δεν γεννήθηκε το 2012 και πολύ περισσότερο  δεν απεβίωσε πολιτικά το ίδιο βράδυ με την πρώτη της εκλογική νίκη».

Είναι φανερό ότι οι νεοναζί αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εσωτερικό τους από τα «παλαιά μέλη», που έχουν «σκουριάσει» καθώς τα τάγματα εφόδου αποσύρθηκαν αναγκαστικά από την καθημερινή «δράση», μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την έναρξη της δικαστικής δίωξης μελών, στελεχών, βουλευτών και του ίδιου του φίρερ. Είναι και κάτι περιπτώσεις, όπως αυτή του απόστρατου καραβανά ευρωβουλευτή, που τους κούνησε μαντίλι χωρίς να δώσει δεκάρα από την παχυλή ευρωβουλευτική αποζημίωση στο ταμείο της συμμορίας, που σίγουρα κάνουν πολλούς χρυσαυγίτες να γκρινιάζουν. Ασε που, ακόμα και με την ανεγκεφαλίτιδα που τους δέρνει, είναι σε θέση να «διαβάσουν» τις δηλώσεις του φίρερ, που «αποκηρύσσει τη βία» και δηλώνει ότι η ΧΑ είναι ένα νόμιμο εθνικιστικό κοινοβουλευτικό κόμμα, που δεν έχει καμιά σχέση με το «νεανικό» μόρφωμα που ο ίδιος ο φίρερ έχει ιδρύσει. Ακόμα και το εθνικοσοσιαλιστικό Καταστατικό αποκήρυξαν, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει και πως το μόνο Καταστατικό της ΧΑ είναι αυτό που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο!

Ερχεται, λοιπόν, ο Ματθαιόπουλος, με εντολή φίρερ, να κλείσει το μάτι στα πιστά μέλη και να τους πει να μην ανησυχούν για «εκτροπή» από τους ιδρυτικούς ιδεολογικούς στόχους. Η ΧΑ ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι εθνικοσισιαλιστική, είναι το μήνυμά του προς εκείνους που «αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της» και προς όσους «εντάσσονται ή θα ενταχθούν σε αυτήν με πραγματικά αγνά κίνητρα». «Το φως της “δάδας που ανάψαμε“ δεν αντανακλά μόνο σε μια εκλογική αναμέτρηση αλλά σε έναν νέο ορίζοντα, σε έναν ολόκληρο νέο κόσμο που μόλις δείχνει να ανατέλλει», γράφει ο νεοναζί Ματθαιόπουλος, κοπιάροντας την αγαπημένη φρασεολογία των γερμανών ναζί του μεσοπολέμου.

Στο δικαστήριο, βέβαια, εμφανίζονται ως λειράτες κότες του κοινοβουλευτισμού, όμως ειδικά αυτή η ομολογία (όπως και κάποιες δηλώσεις του φίρερ, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις οποίες έχουμε παραθέσει), τινάζουν στον αέρα την υπερασπιστική γραμμή του «νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος», που πασχίζουν να φιλοτεχνήσουν οι συνήγοροί τους στη δίκη. Αυτά δεν πρέπει να αγνοηθούν από το δικαστήριο.


ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19 ΜΑΗ
Τρίτη 22 Μαΐου 2018

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/30768.%CE%97%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%9D%CE%B1%CE%B6%CE%AF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου