Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ρωσία: Περισσότερες από 20 συλλήψεις σε μια διαδήλωση με αίτημα το «ελεύθερο ίντερνετ» στη Μόσχα

Ρωσία: Περισσότερες από 20 συλλήψεις σε μια διαδήλωση με αίτημα το «ελεύθερο ίντερνετ» στη Μόσχα

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης με αίτημα την «ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ», στον απόηχο της απόφασης των ρωσικών αρχών να μπλοκάρουν τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.


Στη διαδήλωση, τη διεξαγωγή της οποίας είχε επιτρέψει η δημοτική αρχή της Μόσχας, συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ένας αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, όπου είχαν δώσει το παρόν 8000 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μέλη εθνικιστικών ομάδων, συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

«Πρέπει να μπορούμε να διατυπώνουμε την άποψή μας, όχι να φοβόμαστε να την εκφράσουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα, ούτε την αστυνομία ούτε μήπως μας χτυπήσουν ούτε εάν θα μας απαγορεύουν να μιλάμε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Κασίλ, ένας φοιτητής που συμμετείχε στη συγκέντρωση.

«Δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι στο σπίτι μας και να καθόμαστε μπροστά από το διαδίκτυο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν οι πολίτες συμμετείχαν επιπλέον σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες», είπε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Μαρκ Μάρκερ, ένας 29χρονος διαφημιστής.

Στα μέσα Απριλίου, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Telegram, που απαριθμεί 200 εκατομμύρια χρήστες (το 7% στη Ρωσία), όσο η εφαρμογή δεν παράσχει στις υπηρεσίες ασφαλείας τα μέσα ώστε να διαβάζουν τα μηνύματα των χρηστών, ένα αίτημα που απορρίφθηκε.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/rosia-perisoteres-apo-20-silipsis-se-mia-diadilosi-me-etima-to-elef8ero-internet-sti-mosxa

1 σχόλιο:

  1. Βλέπουμαι στην Φώτο του κειμένου σας την Σημαία του "Piraten Partei"!

    Στην γερμανία "Αυτό" το "Ελπιδοφόρο" ... κίνημα αποδείχθεικε στην Πράξη κρυφό ρατσιστοφασιστικό! Ορισμένοι "ηγέτες" του είτανε αναμειγμένοι σε ... Σεξουαλικούς Φόνους"!!!

    Στην πορεία αποδείχθεικε ότι το "Αυτό" κόμμα/κίνημα είτανε .... ΜΚΟ!
    Και όλα αυτά στην Γερμανία!!! Πότε θα Αποδειχθεί ο "Ρόλος" του ΜΚΟ-ΠΡΑΤΤΩ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή