Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Το είδαμε κι αυτό! - Ο Αδωνις αντιτροϊκανός!


Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα φέρνουν τον Αδωνι Γεωργιάδη να έχει παρασκηνιακές επαφές με φαρμακοβιομήχανους και μάλιστα να του αποδίδεται ότι «παρκάρει σταθερά δίπλα σε συμφέροντα. Είτε τα προσωπικά του, είτε μιας κάστας ευνοουμένων».

Και στο παρελθόν τότε που ήταν υπουργός υγείας το περιοδικό Hot Doc, τον είχε κατηγορήσει ότι "επιλέγει υπόγειες διασυνδέσεις και μυστικές ατζέντες λίγο πριν πάρει αποφάσεις για τη φαρμακοβιομηχανία με κόστος δισεκατομμύρια". 


Ο λαλίστατος, σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ένας πολιτικάντης που παρουσιάζεται ότι δεν "σηκώνει μύγα στο σπαθί του", παρά τους αρχικούς του λεονταρισμούς ότι "θα προσφύγει στην δικαιοσύνη", τελικά έκανε γαργάρα όσα του χρεωνόταν, και η υπόθεση έφυγε εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σήμερα η εφημερίδα Documento προχωράει σε μια σημαντική αποκάλυψη. Δημοσιεύει εσωτερικά έγγραφα της Novartis που αποτελούσαν το σχέδιο «Harvard Project».
Σε αυτό το σχέδιο περιγράφεται πως έπρεπε να χρηματίσουν υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να βάλουν στην ελληνική αγορά, παρά τη λιτότητα, δέκα νέα φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά δεν είχαν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά ευρέως, αλλά μόνο στην Αγγλία και τη Γερμανία σε υψηλές τιμές. Έτσι έπρεπε να εισαχθούν στην Ελλάδα που είναι χώρα αναφοράς φαρμάκου, καθορίζει δηλαδή την τιμή φαρμάκου στην Ε.Ε, με υψηλή τιμή για να κερδίσει η φαρμακοβιομηχανία. Η εταιρεία έθετε χρονικό όριο 10 μηνών, για να τα βάλει στην ελληνική αγορά,

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ως Υπουργός Υγείας, έβαλε και τα δέκα αυτά φάρμακα στην αγορά (πρόκειται για πανάκριβα φάρμακα με τιμή χιλιάδων ευρώ) παρά τις απαγορεύσεις εισαγωγής νέων φαρμάκων από την τρόικα. Ήταν το μοναδικό σημείο στο οποίο ο Άδωνης λειτούργησε αντιτροϊκανά και ήταν αντιμνημονιακός εξυπηρετώντας τη Novartis και δίνοντάς της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Στα ίδια έγγραφα αποκαλύπτεται πως υπήρχε Think Tank για θέματα Υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του ίδιου του K. Φρουζή της Novartis


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/02/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου